Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Tο πιο καταστροφικό σενάριο προτείνει ο Καρατζαφέρης


Το σενάριο της μαζικής εσωτερικής φτωχοποίησης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα ένα μικτό νόμισμα, την ευρωδραχμή...
  Όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα «είναι ένα νόμισμα περιορισμένου χρόνου», μέχρι να βγει η χώρα από την οικονομική καχεξία που βρίσκεται.

Με αυτό το σενάριο όλα μένουν ως έχουν (χρέη,  φόροι, λιτότητα, δάνεια τράπεζες, μνημόνιο κλπ) και απλώς όλοι πληρώνονται με πληθωριστικά  δισεκατομμύρια φρεσκοτυπωμένες ευρωδαχμές ενώ θα παρακολουθούν τα χρέη τους να παραμένουν σε ευρώ όπως και όλες οι τιμές από τα προϊόντα που αγοράζουν.

Υπάρχει και ένα θετικό  και ο Καρατζαφέρης το τονίζει: «Αν πάμε στην ευρωδραχμή οι εργαζόμενοι λαθρομετανάστες (σ.σ ομοίως  φυσικά και οι Έλληνες) δεν θα μπορούν να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό» καθώς αυτό το νόμισμα δεν θα έχει αξία πουθενα άλλου.

Πόση βλακεία να αντέξει πια αυτός ο τόπος;
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ. Η ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ "ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΡΩ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΗΛ. ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ. ΟΤΑΚ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ 45 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ 45 ΜΕ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΠΑΛΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ 27 ΔΙΣ, 12 ΔΙΣ ΕΚΡΟΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΔΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ 1,5 - 2 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ. Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ. ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΜΙΛΝΕΡ, ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΑΛΙ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΛΙΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ SILVIO GESSEL ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.