Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ένα βήμα πριν από το ΔΝΤ η Κύπρος


Ένα βήμα πριν από το ΔΝΤ  βρίσκεται η Κύπρος. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου πρέπει να έχει βρει 1,8 δισ ευρώ για να κλείσει την τρύπα της Λαϊκής Τράπεζας. Αν δεν τα καταφέρει, θα ανοίξει ο δρόμος για προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης...


Ο ίδιος ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης
δήλωσε στους Financial Times ότι «υπάρχει ένα τελευταίο μέσο αντίστασης και αυτό είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί».

Το εκπληκτικό είναι ότι πολλοί Έλληνες έχουν σηκώσει τις καταθέσεις τους και τις έχουν μεταφέρει σε κυπριακές τράπεζες, θεωρώντας ότι εκεί τα λεφτά τους θα είναι ασφαλέστερα…
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω κάτι βρε παιδιά. Η Κύπρος καθεται πάνω σε κοιτάσματα αξίας δις ευρώ και αυτοί μας λένε οτι αν δεν βρούν 1.8 δισ για την Λαική Τράπεζα θα καταφύγουν στο ΔΝΤ.Γιατί δεν παίρνουν δάνειο απο την Ρωσία ή απο κάπου αλλού? Γιατί πρέπει να μπεί το ΔΝΤ και ΕΚΕΙ γαμώτο κέρατό μου ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τους έχουν υπνωτίσει και αυτούς, χρόνια τώρα!
Πρόβατα εμείς, πρόβατα κι αυτοί.
Μπέεε εμείς, μπέεεε και αυτοί και έτσι οι λύκοι κάνουν πάρτυ!
Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα του ατομικισμού που έχουν φροντίσει να καλιεργήσουν (μέσω των μέσων μαζικής αποχαύνωσης και της μηδενικής παιδείας) και της αδιαφορίας μας για τη πολιτική -ακόμα υπάρχουν ανεγκέφαλοι που λένε "δεν ασχολούμαι με την πολιτική"!
Και τρώνε σαν χαίβάνια ότι τους πασάρουν στη τηλεόραση, θρονιασμένοι στον καναπέ τους με ανοιχτό το στόμα -σα βόδια που είναι!

Ανώνυμος είπε...

Ρε 5 Ιουνίου 2012 1:35 π.μ. συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές και ιδιαίτερα με τον ατομικισμό...θα γράψω κάτι λίγο άσχετο απο το άρθρο και θα σου πω ότι αναρωτιέμαι ...γιατί δεν συναντάω ανθρώπους σαν και εσένα στην καθημερινότητα μου...έτσι για μια κουβέντα...μιάς και μιλάω με αρκετούς ανθρώπους...Γιατί οι ομοϊδεάτες δεν οργανωνόμαστε/συναντιόμαστε?? Παντού παρτάκιδες...βαρέθηκα!