Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Αναγκαία μια πραγματική δημοσιονομική ένωση


Τελικά θυμάστε τι γράφαμε χτές σαν κριτική για αυτό που είπε ο Ζίζεκ;
Διαβάστε τώρα και τι ζητά ο σακάτης Σόιμπλε για δημιουργία μιας πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης στην ευρωζώνη, προτού γίνει λόγος για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση...


Τη σημασία δημιουργίας μιας πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης στην ευρωζώνη, προτού γίνει λόγος για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση, υπογραμμίζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και κατ' αρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση», η οποία ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, αναφέρει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Με τον τρόπο αυτό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάσσεται με τη θέση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πολιτικό όραμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πριν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπεραμύνεται για μία ακόμη φορά της πολιτική λιτότητας που προωθεί το Βερολίνο. «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος» για την Ελλάδα ή την Ισπανία και «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο