Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Κυπρίων και Ρώσων κατά της φυλάκισης Εφραίμ!!


Περίπου 300 Ρώσοι πολίτες (τόσους προέβλεπε η άδεια ανοικτής συγκέντρωσης που είχαν λάβει από την δημοτική αρχή της Μόσχας) οργάνωσαν πικετοφορία διαμαρτυρίας χθες αργά το βράδυ έξω από το κτίριο της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

Οι συγκεντρωθέντες ήταν μέλη του....
Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθώς και του Ιδρύματος «Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου Μάξιμος ο Γραικός», κρατούσαν φωτογραφίες του ηγούμενου Εφραίμ, πλακάτ με συνθήματα όπως «Πατέρα Εφραίμ, προσεύχεται για σένα ολόκληρη η Ρωσία!», «Ελλάδα, χωρίς τον Άθω θα πεθάνεις!».

Επίσης μεγάλη εκδήλωση με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από την πρεσβεία της Ελλάδος στην Λευκωσία.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος είναι πνευματικός αδελφός του ηγουμένου Εφραίμ.

Στην Μόσχα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων της Μονής Σεργκέι Ρούντοφ είπε σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι «ήρθαμε στην Πρεσβεία της Ελλάδας για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον πατέρα Εφραίμ, πριν από μερικές ημέρες επέστρεψα από την Ελλάδα και γνωρίζω ότι το 90% των Ελλήνων υποστηρίζει τον πατέρα Εφραίμ, είμαστε αλληλέγγυοι με τα αδέρφια μας και ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη και ο ορθός λόγος θα θριαμβεύσουν».

Ήδη ετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση δημοτικές Αρχές της Μόσχας ώστε να δοθεί άδεια για 5.000 άτομα πιθανότατα την 31η Δεκεμβρίου.

Στην Κύπρος η συγκέντρωση είχε παλμό και ήταν πολυάριθμη. Στην ομιλία του ο κ. Αθανάσιος τόνισε: «σήμερα ο Χριστός γεννάται στον Κορυδαλλό, όπου ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται φυλακισμένος γιατί θέλησε να προασπίσει τα συμφέροντα της Εκκλησίας». Κάθε άνθρωπος που αγαπά το Θεό, βαδίζει το δρόμο του με υπομονή, πρόσθεσε. Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «αυτό που περνά ο γέροντας Εφραίμ είναι δωρεά χάριτος του Θεού».

Λαϊκοί και κληρικοί κρατούσαν αναμμένα κεριά, ενώ χορωδία ιεροψαλτών έψελνε εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων.

Το πλήθος των πνευματικών παιδιών και υποστηρικτών του ηγουμένου Εφραίμ τον επευφημούσε αναφωνώντας "άξιος, άξιος".

Πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες του ηγουμένου και πλακάτ, ενώ στην εκδήλωση αναγνώστηκαν μηνύματα συμπαράστασης προς τον ηγούμενο Εφραίμ από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία, της Εκκλησίας Κύπρου, Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλους.

Στην Πρεσβεία της Ελλάδος επιδόθηκε ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr