Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! - Πήραν πίσω τις παραιτήσεις τους οι εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης!


Bγήκαν χαμογελαστοί από τον αντιεισαγγελέα του Α.Πάγου και είπαν ότι παραμένουν στις θέσεις τους
- Μέχρι χθες φέρονταν να λένε ότι θα πούν μέχρι και ονόματα
- Πλέον δεν είναι εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση όπως έλεγαν οι ίδιοι;


Μόλις την Τετάρτη έσκασε σαν βόμβα η παραίτηση των 2 οικονομικών εισαγγελέων που είχαν αναλάβει και πολύκροτες υποθέσεις. Για την ιστορία, στην επιστολή της παραίτησής τους ανέφεραν...
μεταξύ άλλων:

"...δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των...
οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία, με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα, ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".
Επίσης: "Δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ δε μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική 'κολυμβήθρα του Σιλωάμ' για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Κι όμως, όλα αυτά ανήκουν απ' ότι φαίνεται στο παρελθόν. Ή μπορεί να κατηγορηθούν για ακόμα μια φορά οι δημοσιογράφοι που "δεν κατάλαβαν καλά".

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΑΝΤ1, οι δυο εισαγγελείς βγήκαν χαμογελαστοί από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παντελή όπου είχαν πάει για να δώσουν προφορικές εξηγήσεις. Είπαν μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι παραμένουν στις θέσεις τους.

Άραγε να είπαν ονόματα; Απάντησαν στα τρία καυτά ερωτήματα; Δηλαδή:

1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς,

2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και

3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι το υπόμνημα που θα καταθέσουν. Εκεί προφανώς θα εξηγούν τα πάντα. Και γιατί παραιτήθηκαν και γιατί ανακάλεσαν την παραίτησή τους. Και θα πρέπει οι εξηγήσεις που θα δώσουν να είναι πειστικές γιατί κάποιοι πολ Bγήκαν χαμογελαστοί από τον αντιεισαγγελέα του Α.Πάγου και είπαν ότι παραμένουν στις θέσεις τουςύ εύκολα θα πουν ότι παίζουν με θεσμούς όπως αυτός της Δικαιοσύνης...
πηγή

2 σχόλια:

Διογένης είπε...

1/2

Μήπως πρέπει ν' αρχίσουμε να διαδηλώνουμε έξω από τον Άρειο Πάγο και τα υπόλοιπα Ανώτατα Δικαστήρια;

“ ... Προτείνουμε στους Έλληνες να μαζευτούν έξω από τον Άρειο Πάγο, για να δώσουν ως κυρίαρχοι της Δημοκρατίας μας, “εντολή” τους στους δικαστικούς λειτουργούς. Να ορίσουν οι Έλληνες μια ημέρα “οργής” και να απαιτήσουν από τους δικαστικούς να κινηθούν με βάση τις “υποδείξεις” τους. Θεωρούμε ότι ο πιο αδύναμος “κρίκος” για την υπόθεση του ελληνικού χρέους είναι το “μαγείρεμα” της Goldman Sachs σ’ εκείνο το προφανώς παράνομο swap. Σ’ αυτήν την παρανομία εμπλέκονται οι πάντες και εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος που αφορά το εθνικό μας χρέος. Να απαιτήσουν εκατομμύρια Έλληνες να γίνει η διερεύνηση μιας παρανομίας, η οποία αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και τους διεθνείς επενδυτές. Έχει δικαίωμα να επέμβει η δικαιοσύνη, γιατί υπάρχουν οι λεγόμενες “αποχρώσες ενδείξεις” μεγάλης οικονομικής παρανομίας. Να κληθεί ο Παπαδήμος να μας “εκθέσει” τις γνώσεις του και τότε είναι βέβαιον ότι θ’ αρχίσουν να χτυπάνε οι “καμπάνες” για πολλούς.
…”ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ” από τον Άρειο Πάγο, μέχρι να ξεκινήσει η εξέταση της υπόθεσης των “μαγειρεμάτων” της Goldman Sachs …Δεν φεύγω μέχρι να κληθεί ο Παπαδήμος να μας εξηγήσει τι έγινε. Να μας εξηγήσει, γιατί ένας απατεώνας κεντρικός τραπεζίτης, που “μαγείρευε” τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, “ανταμείφθηκε” με τόσο υψηλή θέση στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Εβραίου Τρισέ και των άλλων Εβραίων τοκογλύφων. Να μας εξηγήσει αυτός, ο οποίος “ξεγελούσε” τους επενδυτές, τον λόγο που όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε, αλλά αντίθετα προστατεύτηκε από αυτούς. Να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, για να δούμε ποιοι τον “ευγνωμονούσαν” —και οι οποίοι βέβαια δεν ήταν οι Έλληνες—. Ραντεβού λοιπόν στον Άρειο Πάγο.

Διογένης είπε...

Πρέπει οι Έλληνες να το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν να περιμένουν βοήθεια από κανέναν άλλον πέραν του εαυτού τους. Πρέπει οι ίδιοι να ξεκινήσουν πανστρατιά, για να σώσουν την πατρίδα τους. Αν οι ελλαδίτες Έλληνες πρέπει να πιέσουν τη δικαστική εξουσία, για ν’ “αποφανθεί” για το τελικό ύψος του χρέους, δεν θα πρέπει να αφεθούν ν’ αγωνίζονται μόνοι τους. Οι Έλληνες της διασποράς πρέπει να επωμιστούν το δικό τους μερίδιο στον εθνικό μας αγώνα. Πρέπει να ενημερώσουν ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο για τα εγκλήματα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή εις βάρος της πατρίδας τους …Της πανταχόθεν βαλλόμενης και κατασυκοφαντημένης πατρίδας τους. Πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνον οι Έλληνες της Διασποράς. Αν αυτό το κείμενο βοηθά σ’ αυτήν την προσπάθεια, θα πρέπει να το μεταφράσουν σε όποια γλώσσα μπορούν, προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος άνθρωπος στον Πλανήτη τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Πρέπει ο ελληνισμός να εκμεταλλευτεί την τεράστια διασπορά του και μέσω του διαδικτύου να σπάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης των “κλαιόντων” ληστών. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή έχει γίνει ένα “πειραματόζωο” στα χέρια των σύγχρονων “Μέγκελε” …Των τραπεζιτών “Μέγκελε”, οι οποίοι με τη βία την αναγκάζουν ν’ αποδεχθεί το παράνομο χρέος της, για να της αφαιρέσουν το εθνικό της κεφάλαιο, που για την ίδια έχει την πολυτιμότητα και την αξία που έχουν για έναν άνθρωπο τα ζωτικά του όργανα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι οι Εβραίοι τραπεζίτες μαζί με τη γερμανική κυβέρνηση έχουν υποβάλει τον ελληνικό λαό σε ένα τεχνητό οικονομικό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, το οποίο τον οδηγεί στην καταστροφή και τον “θάνατο”. Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί έρχεται και η δική του σειρά.
Πρέπει επιτέλους ν’ αποκαλυφθεί η αλήθεια που κρύβουν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι λυμαίνονται ολόκληρο τον Πλανήτη και όχι μόνον την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν ένας πραγματικός κόπρος, όπως είναι ο Καν, να διαβάλει και να προσβάλει έναν από τους σημαντικούς λαούς της ανθρώπινης ιστορίας, χωρίς καμία αντίδραση. Δεν είναι δυνατόν ένα σκουπίδι σαν κι αυτό ν’ “ακούγεται” πιο δυνατά από έναν ολόκληρο λαό. Οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να σπάσουν αυτό το “εμπάργκο” στην ενημέρωση και να διεκδικήσουν το δίκιο τους …Το δίκιο που θα τους σώσει …Ο αγώνας πλέον είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. ”

Περισσότερα, αναλυτικά και τεκμηριωμένα:

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html