Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ανίκητη η ορθόδοξη πίστη: Αστυνομικοί ζητούσαν από τον Εφραίμ να τους εξομολογήσει-Μετά τα Φώτα εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης


Για ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του ηγουμένου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κοιρανίδη σε κυπριακά...
ΜΜΕ, υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Γέροντα, ώστε να τεθεί υπό περιορισμό στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος έως ότου γίνει η δίκη του.

Εκτίμησε πάντως ότι οι ελληνικές αρχές δεν θα ...ασχοληθούν με οποιοδήποτε αίτημα πριν τα Θεοφάνια, οπότε προβλέπεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να περάσει και την Πρωτοχρονιά στον Κορυδαλλό. Με πληροφόρησε, όμως, ότι οι αστυνομικοί του συμπεριφέρονται πολύ καλά, με ευλάβεια και μάλιστα εξομολογεί και κόσμο -τόσο αστυνομικούς όσο και κρατούμενους!».

«Ο γέροντας ήταν πολύ ήρεμος», ανέφερε ο κ. Κοιρανίδης για τη συνάντησή του με τον Εφραίμ.

Την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ ζήτησε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, με μήνυμα του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας.