Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Επίδειξη ισχύος κεμαλικών - Πάνε προς σύγκρουση με το ΑΚΡ


Εκμεταλλευόμενοι την ασθένεια του πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν οι Τούρκοι στρατιωτικοί, πυρήνας των κεμαλικών, κατάφεραν φέτος να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη μαζική επίδειξη στρατιωτικής ισχύος του τουρκικού Στρατού μέσα στους δρόμους της Άγκυρας.
Μετά την περσινή αναβολή πραγματοποιήθηκε φέτος η....
καθιερωμένη ετήσια επίδειξη-τρέξιμο των εκατοντάδων οπλισμένων στρατιωτών της Φρουράς της πόλης της Άγκυρας, με τους στρατιώτες να κρατούν ένα γιγαντιαίο πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ, a la Κιμ Γιογκ Ιλ, καθώς και μία επίσης γιγαντιαία τουρκική σημαία.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η επίδειξη του τουρκικού Στρατού είχε αναβληθεί με παρέμβαση της Νομαρχία Άγκυρας προφανώς κατόπιν εντολών από άνωθεν μιάς και η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται για να υπενθυμίσει στον πληθυσμό της Άγκυρας τον κεμαλικό χαρακτήρα του τουρκικού Στρατού και του τουρκικού κράτους.
Το τρέξιμο Φρουράς πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 27 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή προσωπικού από την Σχολή Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, από την σχολή υπαξιωματικών της Στρατοχωροφυλακής και από το Σύνταγμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η εκδήλωση αυτή στρατιωτική και πολιτικής ισχύος μέσα στους δρόμους της Άγκυρας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 92ης επετείου για τον ερχομό του Στρατηγού Ατατούρκ στην Άγκυρα.
Κατά την διάρκεια της πορείας τρεξίματος οι στρατιώτες φώναξαν συνθήματα όπως «Τα πάντα για την πατρίδα» και «Πατρίδα θυσία για σένα η ψυχή μου».
Αντικατοπτρίζοντας την διαφορά στην πολιτική τοποθέτηση μεταξύ των κατοίκων της συντηρητικής κεμαλικής Άγκυρας με τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης οι κάτοικοι των περιοχών από όπου περνούσαν οι στρατιώτες ανέμιζαν τουρκικές σημαίες από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών τους.
Για του λόγου το αληθές ακολουθεί και το σχετικό βίντεο που επιβεβαιώνει την είδηση. Τελικά όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν ένα ωραίο περιτύλιγμα για την Τουρκία, το περιεχόμενο θυμίζει άλλες εποχές και άλλα ήθη



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν έκανε ο Δημητράς και η παρέα του μήνυση στα φαντάρια που έλεγαν αυτά τα "ακραία εθνικιστικά συνθήματα"; Μήπως τα δικαστικά έξοδα είναι πιο ακριβά στην Τουρκία; Αφελής απορίες!!