Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ..!


28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΤΟΥ. ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ? Σάστισμα τα Χριστούγεννα από την Ελλάδα έως τη Μεγάλη Ελλάδα ανάμεσα στους ορθοδόξους που κοιτάνε το ΄΄ φως ΄΄ να έρχεται από τον Άθωνα μάρτυρας χιλιετιών του άγιου ασκητισμού στη σκοτεινή νύχτα του σύγχρονου κόσμου…..


Ξάφνιασμα…καχυποψία…έκπληξη…πόνος.. είναι αυτά τα εκδηλωμένα συναισθήματα από ταραγμένους πιστούς ορθοδόξους , στην Καλαβρία και τη Σικελία, αναστατωμένοι στην είδηση ότι όργανα της ελληνικής δικαιοσύνης αποφάσισαν τη προφυλάκιση του σεβαστού Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ηγούμενου της γνωστής Μονής του Βατοπεδίου, του Άγιου Όρους.
Στις ορθόδοξες χριστουγεννιάτικες τελετουργίες που έγιναν σήμερα από Έλληνες της Καλαβρίας σημαδεύτηκαν από πολύ πόνο που έχουμε παραλάβει από το μοναχισμό του Άγιου Όρους : ο πατέρας Κοσμάς ο Αγιορείτης μας έκανε να ξανακαλύψουμε την ορθόδοξη ταυτότητά μας , και ο πατέρας Γεννάδιος ο Διονυσιάτης μας έκανε συμμέτοχους του δεσμού που μας ενώνει με τους ορθόδοξους αδερφούς ρουμάνους και σλάβους , που δημιουργήσανε το καινούριο ορθόδοξο ποίμνιο που ο Κύριος αποκατέστησε στη Μεγάλη Ελλάδα.
Τόσο στη Καλαβρία όσο και στη Σικελία θυμόμαστε με νοσταλγία τις Θείες Λειτουργίες τελεσμένες από τον άγιο ηγούμενο πατήρ Εφραίμ στα ορθόδοξα μοναστήρια του Melicucca’ και του Mandanici.
Σήμερα αυτά τα μοναστήρια δεν υφίστανται πλέον: δυστυχώς δεν επέτρεψαν στον ηγούμενο Εφραίμ να στείλει από το Βατοπέδι μοναχούς για να διασφαλίσει την αναγέννηση των μοναστηριών, ακόμα σήμερα προορισμός ορθόδοξων προσκυνητών, θλιμμένων για το κλείσιμό τους. Αλλά τώρα η είδηση που η Δικαιοσύνη της Ελληνικής Δημοκρατίας θεωρεί αναγκαίο την προφυλάκιση ενός ηγούμενου γνωστού σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, από τον οποίο και εμείς έχουμε παραλάβει τη μαρτυρία του «άγιου» αγιορειτισμού , μας πληγώνει βαθιά , σαν ορθόδοξοι και σαν Έλληνες, έχοντας επίγνωση ότι δεν είναι διαφορετικοί από το δικό μας σύστημα δικαιοσύνης , οι αιτιολογίες που ήταν αναγκαίες για τη προφυλάκιση.
Αυτή η απρόσμενη απόφαση τα Χριστούγεννα, προσβάλλει την ορθόδοξη συνείδησή μας και την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη.
Για εμάς η Ελλάδα δεν είναι μονάχα μία άλλη Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η Μητέρα Πατρίδα της Μεγάλης Ελλάδας και γι αυτό υποφέρουμε για τις δυσκολίες που περνάει.
Και η ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας είναι σημαδεμένη από βάσανα.
Γι αυτό δε θα χρονοτριβήσουμε με πανηγυρισμούς μα σηκώνουμε τη φωνή μας για να υποστηρίξουμε το Άγιο Βουνό : Το Άγιο Όρος, καταφύγιο των πατέρων μας στους σκοτεινούς αιώνες της κατατρεγμένης ορθοδοξίας.
Έχοντας λάβει τη χαρά να γνωρίσουμε τον άγιο ηγούμενο Εφραίμ είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσει αυτή τη δοκιμασία στηριζόμενη από τη Μητέρα του Θεού της οποίας η Ζώνη έχει φέρει πρόσφατα τη λατρεία σε αμέτρητους ρώσους αδερφούς.
Η Μητέρα του Θεού δε θα στερήσει για πολύ τον ηγούμενο από τη μάντρα του Βατοπεδίου.
Ο πόνος μας είναι για την Ελλάδα που εχθρικές δυνάμεις ενάντια στις χριστιανικές παραδόσεις οι οποίες μας ενώνουν μας οδηγούν , πάντα με μεγαλύτερη εχθροπάθεια ,να συκοφαντεί και να κατατρέχει την Ορθόδοξη Εκκλησία που συνεχίζει να μένει πιστή στο Θεό-Άνθρωπο γεννημένο στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας.
Για να καταφέρουμε από τη Μητέρα του Θεού τη «διόρθωση» αυτής της άδικης απόφασης και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους θρησκευτικούς διωγμούς, μια παράκληση στη Μητέρα του Θεού θα υπάρξει μία θεία λειτουργία τη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Ορθόδοξο Μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη Θεριστή στο Μπιβόντζι (Bivongi) από ιερείς που θα έρθουν από διάφορες περιοχές της Καλαβρίας.

Πηγή : http://www.bivongi.com/news_ed_eventi_18.html