Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τσίπρας: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Τσίπρας: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο ΣύνταγμαΤον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού...
Αλέξης Τσίπρας και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα επεισόδια της Τετάρτης στο κέντρο των Αθηνών.
Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την προχθεσινή αστυνομική βία και ζήτησε...
την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στη μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Ακόμη, τονίζει ότι τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνο τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και τον έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν, καθώς και των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται.

Παράλληλα, ο Τσίπρας αναφέρει ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων, αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά από τα χημικά είναι απαγορευμένα ή έχουν λήξει προ ετών.

Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν.

Στον κ. Τέντε ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.

Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Τέντε με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη Δημοκρατία θα λειτουργούν σωστά και όσα διαπράχθηκαν συνιστούν ωμή παράβαση της Δημοκρατικής νομιμότητας. Και επανέλαβε τη ρήση του Ηλία Ηλιού: «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»".

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται.
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΠ - INDYMEDIA TO IΔIO ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!!!ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!! ...ΓΑ.ΜΩΣΙΩΝ!!!!

Z.O.G. ''ELLHNIKO'' Κ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Ας καταγγείλει πρώτα τον εαυτό του και μετά βλέπουμε

pateraBu8isaxwra είπε...

Για τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών,θα κάνεις καμία μήνυση,κύριε Τσίπρα ;;

Ανώνυμος είπε...

πρωτα εχωσε τους συριζαιους στη πλατεια κ τωρα το παιζει πρωστατης του λαου......ελεος ρε υποκριτη τσιπρακο αλλα αφου δε μιλα ο κοσμος το παιζει πριμαντονα....το πατερα του που εχει παρει ολα τα μεγαλα δημοσια εργα κ μας εχει ρουφιξει το αιμα δε τον βλεπει?