Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Δεν είμαι αναρχοπαπάς, για την Ελλάδα αγωνίζομαι»



Ο ανατρεπτικός παπά Ηλίας που κατεβαίνει στο Σύνταγμα 

Με τα ράσα και τη γουρούνα του βγαίνει στο δρόμο και διαδηλώνει. Περνά ακόμη και μέσα από τα ΜΑΤ την ώρα που οι αστυνομικοί κάνουν αλόγιστη χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών. 

Παρά την ηλικία του, ο παπά Ηλίας Κωνσταντόπουλος, εφημέριος στον....

ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι, τολμά. Τολμά να αγωνιστεί, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του  για την Ελλάδα και για τα αγέννητα νεκρά παιδιά της. 

Πάντοτε αγωνιστής και ανατρεπτικός ο παπά Ηλίας έχει στο γραφείο του τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα. Και δεν ντρέπεται γι’ αυτό. Άλλωστε, είναι ένα από τα πρόσωπα που στην συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου στο Σύνταγμα έκλεψαν την παράσταση και έκαναν το γύρο του κόσμου. 

«Γιατί αγωνίζομαι»

Ο παπά Ηλίας Κωνσταντόπουλος ήταν πάντοτε μαχητής. Κι αυτός είναι ο λόγος που βγήκε στο δρόμο για να αγωνιστεί, όπως έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του. «Πήγα με τη γουρούνα μου εκεί που με καλούσε το καθήκον, η Ελλάδα και τα αγέννητα παιδιά μας. Το μέλλον των αγέννητων νεκρών παιδιών μας με κάλεσε στο Σύνταγμα» αναφέρει στο newsbeast.gr

Ο ανατρεπτικός παπάς δέχθηκε πολλά χημικά, δάκρυσε, έκλαψε αλλά παρέμεινε στο Σύνταγμα την ώρα των κρίσιμων επεισοδίων. Πέρασε μάλιστα ανάμεσα από τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που το κέντρο φλεγόταν. «Είμαι βραχνιασμένος από τα χημικά που έριχναν αλλά δεν με πειράζει. Όποιος φοβάται το θάνατο, είναι κάθε μέρα πεθαμένος» συνεχίζει.

Για να τονίσει: «Ποτέ δεν θα πετούσα κάποιο αντικείμενο κατά των αστυνομικών. Θέλετε να μάθετε γιατί; Επειδή αυτά είναι παιδιά δικά μας. Τους μπαχαλάκηδες όμως θα τους πατούσα στο λαιμό. Αυτοί εξυπηρετούν το σύστημα και δεν έχουν καμία σχέση με το λαό. 

Όταν εγώ πηγαίνω στο Σύνταγμα και ένας κουκουλοφόρος μου πατάει την ελληνική σημαία, πρέπει να του στρίψουμε το λαρύγγι. Γιατί αυτή η σημαία δεν έχει κομματικό χαρακτήρα. Αυτοί οι μπαχαλάκηδες ή κουκουλοφόροι, πείτε τους όπως θέλετε, είναι συνεργάτες του συστήματος και πληρώνονται καλά για τη δουλειά που κάνουν».

«Δεν είμαι αναρχικός»

Ο παπάς που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο εξοργίζεται όταν τον αποκαλούν αναρχικό. Γι’ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά στο newsbeast.gr ότι: «ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δεν θα υπάρξω αναρχοπαπάς. Για την Ελλάδα αγωνίζομαι. Για τη χώρα μου και για το μέλλον των παιδιών μας». 

Τονίζει ότι δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή παρά την ωμή αστυνομική βία που έβλεπε να εκτυλίσσεται μπροστά του. «Εναντίον των ΜΑΤ είπα: “Έλληνες αστυνομικοί, για ποιους πολεμάμε αδέρφια; Αν πεθάνω από το χέρι σας, ας πάει το αίμα μου χαλάλι. Κάποτε όμως ένας από σας πρέπει να πει τι κάνουμε, ποιους χτυπάμε”. Πρέπει και οι αστυνομικοί να βγουν στους δρόμους μαζί με αυτούς που κλείνουν τις πλατείες ειρηνικά».

«Γιατί πήρα τη γουρούνα»

Ο παπά Ηλίας που κατάγεται από την ορεινή Αρκαδία έχει τη γουρούνα τα τελευταία 7 με 8 χρόνια. 

«Ξέρετε γιατί πήρα γουρούνα; Γιατί δεν βρήκα άλογο για να κυκλοφορώ με περηφάνια. Φοβόμουν μήπως μου το κλέψουν, μήπως μου το δηλητηριάσουν και μου το σκοτώσουν. Αυτός είναι ο λόγος» επισημαίνει και με το όχημά του έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα βγάζοντας τουλάχιστον 6.000 φωτογραφίες. 

Μάλιστα, δεν ήταν πάντοτε παπάς. Έχει κάνει πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Έχει υπάρξει και οικοδόμος και γι’ αυτό βοήθησε στο χτίσιμο του ιερού ναού, στον οποίο είναι εφημέριος. «Χάρη στο Θεό και τους κατοίκους χτίσαμε το ναό. Και θα σας πω κάτι: «Δεν θέλω να με αγαπούν όλοι. Θέλω και να με μισούν για να συνεχίσω τον αγώνα μου», καταλήγει.
newsbeast

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Toν έχω ακούσει ζωντανά στο παρελθόν.
Είναι γνήσιος και ΄πραγματικός αγωνιστής.
Δεν είναι τηλε μανταϊνός όπως οι περισσότεροι

Ανώνυμος είπε...

μπράβο Παπα Ηλία ο Θεός μαζί μας.Υπάρχουν και άλλοι πολλοί παπάδες αγωνιστές που αγαπούν πάνω από όλα την Ελλάδα, αλλά δεν κάνουν φασαρία δεν τους προβάλει κανείς και έτσι τους ξέρουν παρά μόνο οι κοντινοί τους. Ας είναι και έτσι άλλωστε η προσευχή προς τον Θεό για όλους τους συναθρώπους μας είναι το μεγαλύτερο όπλο μας, διότι θα φέρει την ψυχική υγεία και αυτογνωσία σε όλους μας.
theo

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΝΟΜΑ .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΒΡΩΜΙΣΑΤΕ ΠΟΛΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΙ .ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ;ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ε; ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Aν περιμέναμε να σωθούμε με προσευχές,θα ήμασταν ήδη νεκροί....
Η ΑΠΟΛΥΤΗ απουσία της εκκλησίας στα τεκταινόμενα,είναι μοναδική!Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε το πραγματικό της πρόσωπο...Βολεψάκηδες και παρτάκηδες...
Δέν θέλουμε πλέον προσευχές.Θέλουμε να κατέβουν όλοι στον αγώνα.Σάν τον παπα-Ηλία(είμαι σίγουρος οτι η επίσημη εκκλησία θα μας πεί οτι δέν τον ανγνωρίζει γιατί είναι παλαιοημερολογίτης!!!)

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ
ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ <>

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΑΜΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

MAKARI NA YPHRXANE KI ALLOI TETOIOI AGWNISTES - PAPADES. MPRABO TOY.

Ανώνυμος είπε...

TOYLAXISTON EDW BLEPOYME TA SXOLIA MAS AMESA DHMOSIEYMENA KAI OXI META APO LOGOKRISIA.-