Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο δεν νομιμοποιείται από το λαό


Πρωτόγνωρο μόρφωμα, εν είδει νόμου, χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε, προχθές, η Βουλή, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικές εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές νομιμοποιούνται μόνον μέσω της λαϊκής βούλησης.
Αναφερόμενοι στη προχθεσινή ψηφοφορία, καταγγέλλουν τους βουλευτές ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην οποία, όπως αναφέρουν, εισήχθησαν “εν είδει «πλαισίου προϋπολογισμού» μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ.

Οι πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η Βουλή ψήφισε χθες «εν είδει νόμου, ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων: το “Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής”».

Η Βουλή έπραξε αυτό «παρασυρόμενη από την εκτελεστική εκπροσώπηση των Ελλήνων, που παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής εισήγαγε εν είδει “πλαισίου προϋπολογισμού” μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καταδικάζουν «απερίφραστα την αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών, οι οποίοι ουδόλως παρανομούν, αλλά απλώς ασκούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών».

Ακόμη, οι πρόεδροι επισημαίνουν «πως τέτοιες πρακτικές, οι οποίες υπερβαίνουν το επιβαλλόμενο μέτρο και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία ανάμεσα στο χρησιμοποιούμενο μέσο και στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, πέρα από την αναμφισβήτητη αντίθεσή τους προς τις παραδοχές του νομικού μας πολιτισμού, ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους εκτροπών σε πολιτειακό επίπεδο, με συνέπειες απροσδιόριστες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Οι δικηγόροι της χώρας δηλώνουν ότι «θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας, ο οποίος τυγχάνει θύμα της κρατικής ή μη κρατικής αυθαιρεσίας και θα εξετάσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του».

Τέλος, εκφράζουν «την αγωνία τους για ό,τι ακολουθήσει».
Πηγη 

2 σχόλια:

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Περιμένοντας το τραίνο της ιστορίας
Δημεγερτικό κείμενο στο Κουρδιστό Πορτοκάλι μας καλεί, μαζί με άλλα μπλογκς, σε επανάσταση εναντίον των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ.“Eμείς έχουμε τη δύναμη” γράφει. “Οι αντάρτες πόλης του διαδικτύου. Όλους εμάς τρέμει το κατεστημένο των ΜΜΕ και της πολιτικής. Είναι οι εκδότες και οι καναλάρχες εκείνοι που ακολουθούν την πολυδανεισμένη μοίρα της Ελλάδας …
Ο πρωθυπουργός κος Παπανδρέου αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό, για ποιο λόγο επιτρέπουν στους τραπεζίτες να σκορπάνε τόσα εκατομμύρια ευρώ δάνεια σε ΜΜΕ με αμφίβολο μέλλον. Επίσης καλούμε τον Νομικό κόσμο της χώρας να προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την προκλητική μεταχείριση των κυβέρνησης και των τραπεζιτών προς τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Όσο αφορά τους ενόπλους συντρόφους του διαδικτύου, στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την μπλογκόσφαιρα σε πείσμα των τραπεζιτών που σπρώχνουν διαφήμιση σε επιλεγμένα sites ,μηδενικής επισκεψιμότητας με την ψευδαίσθηση ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο για τις μεθόδους και μεθοδεύσεις τους. Venceremos…»
Γίνεται να κάνουμε την επανάσταση από Οκτώβρη, να κάνει και συνειρμούς ως Οκτωβριανή;
Γιατί τον Ιούλιο μόνο αποστασίες γίνονται…
Εντωμεταξύ αυτό το τρίμηνο θα οργανώσουμε τους Επαναστατικούς Πυρήνες σε Χαλκιδική, Κρήτη, Κυκλάδες, Σποράδες σκέτες και Βόρειες, Ιόνια.
Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν ανάγκη οργάνωσης. Οι ωραιότερες Ελληνίδες έλκουν την καταγωγή τους από εκεί…
Θα τη βγάλουμε τζάμπα. Σκηνή, υπνόσακο, ψάρι, θα ανάβουμε φωτιές με θαλασσόξυλα. (http://www.youtube.com/watch?v=gDqVgtPzndI, για τους λάτρεις της …κλασσικής μουσικής).
Να πάμε διακοπές, αυτή είναι το θέμα. Με λίγα λεφτά, με κάθε τρόπο να ξελαμπικάρουμε και βλέπουμε από Σεπτέμβρη. Μια ελληνική κοινωνία κουρασμένη, άνθρωποι που έχουν «λιώσει» σωματικά και ψυχικά, ας δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό τους πριν γίνουμε Λιβύη.
Συγγνώμη που σας ξενερώνω, αλλά μετά από τόσα χημικά, να τα βάλω με το κατεστημένο χωρίς να ξαποστάσω, μου φαίνεται …βουνό. Να πάω πρώτα θάλασσα και βλέπουμε…
Αν στο μεταξύ έχω γίνει πολεμικός ανταποκριτής, μαζί με τον Πάνο, ξεκινήστε την επανάσταση χωρίς εμάς. Αλλά πρώτα βρείτε αρχηγό…
Μ.Ο.
Αναρτήθηκε από ioablognews στις 2:20 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΑ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!