Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία; Επιστολή οικονομολόγων .



του Κλεάνθη Θραμπουλίδη
Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία; Επιστολή οικονομολόγων εδώ
Όταν 10 μήνες πριν, ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης έγραφε τις προτάσεις του σε κοινό με τους Κωστα Aζαριαδη και Γιαννη Iωαννιδη  άρθρο του στην Καθημερινή, εγώ σχολίαζα (εδώ) και η Κυβέρνηση φυσικά και αγνοούσε πλήρως τις προτάσεις αυτές. ...
Είχε το πρόγραμμα της, Μνημόνιο 1 το λέμε σήμερα, και την πίστη πως το 2012 θα βγει η χώρα στις αγορές και μάλιστα εμφανιζόταν σίγουρη πως δεν θα χρειασθούν άλλα μέτρα και για να μας πείσουν για αυτό χρησιμοποιούσαν ακόμη και την παραίτηση τους. Μετά ακούσαμε την ομολογία της πλήρους αποτυχίας (εδώ και εδώ) και την παραδοχή ότι είναι ανίκανοι (εδώ) και μάλιστα πως αυτό το έχουν καταλάβει και οι Ευρωπαίοι. Ακούσαμε επιπλέον την ομολογία πως για «Πρώτη φορά έχουμε(έχουν) ένα συστηματικό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την οικονομική μας πολιτική.» (εδώ) και εννοούν, υποθέτω, αυτό που συνέταξαν οι δανειστές μας που φυσικά έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση των χρημάτων τους. Σήμερα,  με καλούνε να στηρίξω το σχέδιο αυτό ως την μόνη διαθέσιμη επιλογή. Και μάλιστα με εκτελεστές αυτούς τους ίδιους που μέχρι τώρα απέτυχαν πλήρως.
Όχι! δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Αν αυτοί παραδέχονται πως είναι ανίκανοι, θεωρώ τουλάχιστο γελοίο για μένα να τους θεωρώ ικανούς και να τους εμπιστευθώ για μια ακόμη φορά το μέλλον της χώρας.
Κλεάνθης Θραμπουλίδης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστος!