Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ένας ταξίαρχος ε.α. στα επεισόδια του Συντάγματος, περιγράφει τι έζησε!


Η περιγραφή των επεισοδίων στο Σύνταγμα,έχει γίνει από πολλούς συναδέλφους δημοσιογράφους. Πως έζησε τα επεισόδια ένας ταξίαρχος των ΕΔ; Έχει πολύ ενδιαφέρον η περιγραφή του,αλλά και η κρίση του για το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ. Ο ταξίαρχος ε.α Ευστράτιος Ουζούνογλου περιγράφει:
Τόπος – Χρόνος:
Πλατεία Συντάγματος, 29 Ιουνίου 2011.
Σκηνικό:Μία πλατεία που συνεχώς γεμίζει με κόσμο από παντού, ακόμη και από την Πάτρα, νέους, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, επιπέδου μόρφωσης και κοινωνικής προέλευσης, ακόμη και οικογένειες με παιδιά. Κόσμο που έρχεται ειρηνικά, για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στο υπό ψήφιση συμβόλαιο ξεπουλήματος της Ελλάδας και των Ελλήνων, κυρίως των νέων.
Σε μία άκρη κοντά στην έξοδο του Μετρό προς τη Λεωφόρο Αμαλίας βρίσκεται μία ετερόκλητη συντροφιά από νέους, μεσήλικες (ανάμεσά τους δύο απόστρατοι συνάδελφοι και ο υπογράφων με τη σύζυγό του) και ένας βιοπαλαιστής πωλητής ξηρών καρπών από τα Εξάρχεια. Συζητούν μεταξύ τους, χωρίς να γνωρίζονται. Μοιράζονται την αγωνία τους και τις προσωπικές εμπειρίες τους από τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την κοινωνία μας ο απαξιωμένος πλέον πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και την πεποίθησή τους για την ανάγκη ανατροπής του.
Σκηνή 1η - Ώρα 12:00Μία ομάδα 8-10 γεροδεμένων νεαρών πιασμένοι χέρι-χέρι σε παράταξη στο κέντρο της Λεωφ. Αμαλίας και με εμφάνιση «μάχης» (σακίδια, μάσκες για χημικά) περνούν από μπροστά μας με κατεύθυνση προς την Πλατεία, φωνάζοντας προκλητικά : «Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει, μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι.». Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε ακούσει κανένα παρόμοιο εμπρηστικό σύνθημα, παρόλο το δυναμισμό των νεοτέρων, ούτε είχαμε δεί ανάλογης εμφάνισης διαδηλωτές. Κανείς δε μίλησε. Κάποιοι κούνησαν σκεπτικά τα κεφάλια.
Σκηνή 2η - Ώρα 12:30Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία απολύτως πρόκληση από πλευράς διαδηλωτών (ήμουν εκεί ακριβώς), μία μεγάλη ομάδα δικυκλιστών της αστυνομίας ανεβαίνει από τις στήλες του Ολυμπίου Διός προς το Σύνταγμα με τις σειρήνες σε πλήρη χρήση και ένταση. Αμέσως διαδηλωτές κάθε ηλικίας συμπαρατάσσονται και τους κλείνουν το δρόμο προς την Πλατεία. Μετά από μερικά λεπτά απλής αντιπαράταξης χωρίς καμία πρόκληση εκατέρωθεν σκάει ένα και μόνο ελαφρύ καπνογόνο, που έδειξε ότι το δροσερό αεράκι που φυσούσε εκείνη την ώρα είχε κατεύθυνση προς την Πλατεία. Το αποτέλεσμα είναι να συρρεύσει προς το σημείο εκείνο κι άλλος κόσμος.
Μετά από μερικά λεπτά επιπλέον αντιπαράταξης χωρίς κανένα επεισόδιο, οι δικυκλιστές αποχωρούν. Τα σχόλια μεταξύ των διαδηλωτών ήταν πολυποίκιλα : αντιπερισπασμός, πρόκληση, νίκη των φιλήσυχων διαμαρτυρόμενων πολιτών κλπ. Προσωπικά, και μεταξύ σοβαρού και αστείου, λέω : «Εμένα κύριοι μου φάνηκε σαν επιθετική αναγνώριση». Οι πολίτες της συντροφιάς δεν κατάλαβαν καλά, οι συνάδελφοι όμως χαμογέλασαν σκεπτικά : «Λές;». Μετά από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν.
Σκηνή 3η - Ώρα 13:00Αστυνομικοί βγάζουν από τον Εθνικό Κήπο όσους πολίτες έβρισκαν εκεί λίγη δροσιά, κλείνουν τις εισόδους και παρατάσσονται πίσω από τις καγκελόπορτες. Ένταση μεταξύ των πολιτών, επειδή δεν υπήρχε κανένας λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο. Οι πιο νεαροί και θερμόαιμοι επιτίθενται φραστικά στους αστυνομικούς, αλλά με την επέμβαση των μεγαλυτέρων που βρισκόμασταν δίπλα, σταμάτησαν ως εκεί. Κάποιοι πιο έμπειροι από παρόμοιες καταστάσεις λένε ότι κάτι δεν πάει καλά και επισημαίνουν ότι και την προηγούμενη μέρα λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης και την αποχώρηση των βουλευτών είχαν ξεκινήσει εκ μέρους των αστυνομικών κινήσεις, που προκαλούσαν σταδιακά ένταση και κατέληξαν στα επεισόδια που εκκένωσαν την Πλατεία. Και εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι όσο πλησίαζε η ώρα της ψηφοφορίας, τόσο μεγάλωνε και η πιθανότητα να ξεσπάσουν νέα βίαια επεισόδια. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι σε ερώτηση που έκαναν σε κάποιους νεαρούς αστυνομικούς, γιατί να επιδεικνύουν τέτοια αναλγησία σε ενέργειες κατά των πολιτών, πήραν την απάντηση ότι υπηρετούν την Κυβέρνηση και τη Δημοκρατία.
Σκηνή 4η - Ώρα 13:15Δυνατοί κρότοι ακούγονται και καπνοί σηκώνονται στη Λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι νέοι που βρίσκονται εκεί έχουν μάσκες για τα χημικά και δεν αποχωρούν, απλά τραβιούνται μερικά μέτρα πίσω. Ο κόσμος αντιδρά πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο προς την Πλατεία και ενώνοντας τη φωνή του σε μία κραυγή : «Κλέφτες – Κλέφτες». Αντικείμενα αρχίζουν να εκτοξεύονται μέσα από το πλήθος προς τους αστυνομικούς, τα αίματα ανάβουν και τα χημικά αρχίζουν να εκτοξεύονται βροχή.
Σκηνή 5η - Ώρα 13:30Ενώ όλοι έχουμε την προσοχή στραμμένη στην Πλατεία, Διμοιρίες πάνοπλων αστυνομικών αρχίζουν να κινούνται από τις στήλες Ολυμπίου Διός, κλείνοντας τελείως τη Λεωφόρο Αμαλίας και ρίχνοντας χημικά και κροτίδες. Ο άνεμος, όπως είχε φανεί και από πριν, ήταν ευνοϊκός.
Προσωπικά, και μην πιστεύοντας στο μέγεθος της καταλογιζόμενης προς τους αστυνομικούς αναλγησίας, στάθηκα στην άκρη μαζί με τη σύζυγό μου, περιμένοντας κι εγώ μαζί με άλλους μεσήλικες και ηλικιωμένους τις Διμοιρίες να προσπεράσουν, δείχνοντας σεβασμό στα γκρίζα μας μαλλιά. Μάταια … Αθεράπευτα ρομαντικός και στον ιδεατό μου κόσμο μέχρι το τέλος …

Οι αστυνομικοί «σκούπιζαν» με τα χημικά όποιον εύρισκαν μπροστά τους, σπρώχνοντας τον κόσμο στο κέντρο της Πλατείας και εξαναγκάζοντας πολλούς να βρούν καταφύγιο στο σταθμό του Μετρό.

Σε απόσταση 5 μέτρων από αυτούς δεχθήκαμε καπνογόνο στα πόδια μας. Τα χημικά μας έπνιξαν και ο κόσμος άρχισε να χάνεται γύρω μας. Με υπεράνθρωπη προσπάθεια, αναπνέοντας με δυσκολία, με έντονο τσούξιμο στα μάτια και αλληλοϋποστηριζόμενοι φθάσαμε στην είσοδο του Μετρό. Κατεβήκαμε στο Ιατρείο που είχε στήσει ο Ερυθρός Σταυρός μέσα στο σταθμό, για να δεχθούμε τις πρώτες βοήθειες.
Εκεί βρίσκονταν εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, μεταξύ των οποίων και η κόρη μου Ειρήνη, και δίνουν αγώνα να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη. Όταν μας είδε από μακριά, νόμισε ότι πήγαμε εκεί για να «νταντέψουμε το παιδί» και άρχισε να διαμαρτύρεται. Μόλις πλησίασε και είδε την κατάστασή μας, άρχισε να μας προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια, μη πιστεύοντας κι εκείνη ότι θα έβλεπε ποτέ τους γονείς της έτσι για οποιοδήποτε λόγο.
Σκηνή 6η - Ώρα 14:00Βγαίνουμε από το Ιατρείο ανακουφισμένοι και προσπαθούμε μαζί με άλλους ν’ ανέβουμε τα λίγα σκαλιά της εξόδου προς την Πλατεία, για να δούμε τι γίνεται. Ένα καπνογόνο ακριβώς στο κεφαλόσκαλο μας έκοψε το δρόμο.
Έχοντας μία φυσική κατάσταση με μειωμένες αντοχές, λόγω της στεφανιαίας νόσου από την οποία πάσχω, και τη σύζυγό μου που έπρεπε να προστατεύσω, έσκυψα το κεφάλι, την έπιασα από το χέρι και κατέβηκα αμίλητος στις αποβάθρες να πάρω το τραίνο της επιστροφής.
ΑΜΙΛΗΤΟΣ !

Επειδή σαν Στρατιωτικός σκεπτόμουν ότι το Σχέδιο Ενεργείας της Αστυνομίας ήταν από πλευράς επιτελικής σχεδίασης άψογο : Σωστή αρχική διάταξη – Αναγνώριση – Ελιγμός – Αιφνιδιασμός – Ρήγμα στο εχθρικό μέτωπο – Εκμετάλλευση του αποτελέσματος. Ίσως και κάπου ανάμεσα κάποιες κατάλληλες «καταδρομικές ενέργειες».

Μόνο που τέτοιος σχεδιασμός αφορά την αντιμετώπιση του ένοπλου εχθρού στο Πεδίο της Τιμής. Και όχι άμαχους συμπατριώτες μπροστά από το Εθνικό τους Μνημείο, τον Άγνωστο Στρατιώτη ! Είμαι άραγε εγώ με τη σύζυγό μου και όλοι όσοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά δίπλα μας ένας απειλητικός εχθρός για την Ελληνική Πολιτεία;
Κι έτσι αναρωτιόμουν ξανά, πολύ πιο έντονα αυτή τη φορά :
ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;
ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;
Και όταν ρομαντικοί Έλληνες σαν εμένα, και είναι πολλοί, ψάχνουν αμίλητοι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα, τότε όσοι προκαλούν αυτά τα ερωτήματα είναι καιρός να χάσουν τον ύπνο τους.
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ !!!
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο το στομα σου και στου Θεου τάυτι στρατηγε μου!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΟΣ Η ΕΙΡΗΝΗ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΡΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΗ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΤ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΧΗΜΕΙΑ" ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ. ΦΩΝΑΖΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΜΟΥ "ΚΡΑΤΑ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ". ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΑΜΕ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟ "ΟΧΙ", ΜΑΣ ΞΗΛΟΦΟΡΤΟΣΑΝ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΔΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΒΙΣΙΛΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑ

α)ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΞΥΛΟΦΟΡΤΟΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

β)ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ:

http://www.youtube.com/watch?v=M9v28JbhPuc
ΜΕΤΑ ΤΟ 7:30 ΛΕΠΤΟ

http://www.youtube.com/watch?v=qdEmQWgRRKs&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=mt-j0fjJ2b8&feature=related

ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμη έλληνες λεβέντες.
Σου εύχομαι όλα τα καλά.

Με θαυμασμό.

Γιώργος
Ένας Πατρινός στο εξωτερικό

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, εσεις που κρατάτε το ΟΧΙ

στο 05:49

http://www.youtube.com/watch?v=miXey7mzkqw

τώρα είσαστε αθάνατοι

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 11:20 ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΠΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ....ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΒΑΣΙΛΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

10:36 ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ.ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΒΑΣΙΛΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑ