Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Από την ίδια του την πείρα ο λαός γνωρίζει..


 πολύ καλά πως όταν ακούει για «σκληρά παζάρια» και «διαπραγματεύσεις χρεοκοπίας», το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός θα είναι ο μεγάλος χαμένος.

Στα «παζάρια» αυτά το μόνο που αποφασίζεται είναι πόσο ακόμα θα σφαγιαστούν οι μισθοί και οι συντάξεις, πόσο επιπλέον θα πετσοκοπούν οι δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, πόσες νέες υπηρεσίες θα καταργηθούν και εργαζόμενοι θα απολυθούν, ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, πώς θα μαζευτούν περισσότεροι φόροι από τα λαϊκά στρώματα για να δοθούν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στα μεγάλα αφεντικά που μας πίνουν το αίμα...

Επίσης..
στα «παζάρια» αυτά αποφασίζεται, δίχως δεύτερη κουβέντα, ποια μέτρα θα ληφθούν συμπληρωματικά για να πιαστούν οι «στόχοι» του μνημονίου, που τυπικά αφορούν το χρέος και το έλλειμμα, αλλά στην πραγματικότητα εγγυώνται τη χρεοκοπία του λαού για χάρη των συμφερόντων μιας χούφτας κηφήνων που έχουν 600 δις περίσσευμα στην Ελβετία.

Σε κάθε περίπτωση «κόκκινη κλωστή» που διαπερνά όλα αυτά τα μέτρα είναι πώς θα συμπιεστεί η τιμή της εργατικής δύναμης για να διασφαλιστεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ένα: Αγωνιστική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ δεν υπάρχει.

Η θα τους φάμε η θα μας φάνε !!!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧ.... ΜΟΥ ΣΙΓΑ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ.