Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι μετρήσεις για τη ραδιενέργεια που έχουν ζώσει τη Φουκουσίμα, πέντε μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή, προκαλούν σοκ.


ΦουκουσίμαΟι μετρήσεις για τη ραδιενέργεια που έχουν ζώσει τη Φουκουσίμα, πέντε μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή, προκαλούν σοκ. Οι επιστημονικές οργανώσεις κυριολεκτικά κραυγάζουν για την άμεση ανάγκη εκκένωσης της πόλης από τον πληθυσμό, ο οποίος απειλείται άμεσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ραδιενεργά υλικά που έχουν διαχυθεί στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνονται έως και 4 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Εντούτοις κανείς δεν ....ακούει. Και κανείς δεν μιλάει. Τα ΜΜΕ έχουν – παγκοσμίως – θάψει το θέμα. Βλέπετε, σε αντίθεση με το Τσέρνομπιλ (σημειωτέον: η μόλυση στη Φουκουσίμα έχει ξεπεράσει τα επίπεδα μόλυνσης του Τσέρνομπιλ), που 25 χρόνια μετά το εκεί ατύχημα συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι του παζλ της αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας, στην περίπτωση της Φουκουσίμα δεν έχουμε να κάνουμε με τον «κακό» σοσιαλισμό και την «αυτοκρατορία του κακού» Σοβιετική Ενωση.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τις πολυεθνικές και τα συμφέροντά τους: Από την ιαπωνική TEPCO μέχρι την αμερικανική General Electrik. Οπως, επίσης, και με τα συμφέροντα ενός κατεξοχήν ιμπεριαλιστικού κέντρου, της Ιαπωνίας.
Συνεπώς, τώρα, σε συνθήκες «ελεύθερου κόσμου» και «ελεύθερης αγοράς», οι άνθρωποι μπορούν να αφεθούν να πεθάνουν «ελεύθερα». Και στα μουγγά…
ΠΗΓΗ: rizospastis.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο καιρό που όλοι οι Ιάπωνες θα φωσφορίζουν, θα τα ξαναπούμε.