Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Οι δηλώσεις της X. Κλίντον για το Κυπριακό


Το «status quo» στην Κύπρο «δεν ωφελεί κανέναν», δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον. Η κ. Κλίντον τόνισε ότι ...
«θέλουμε μια ομοσπονδία με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, και θα το θέλαμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Τουρκία.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί παράδειγμα για όλη την περιοχή υπογραμμίζοντας πως «σε όλη την περιοχή, οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής προσπαθούν να πάρουν μαθήματα από τις εμπειρίες της Τουρκίας». 

Η κ. Κλίντον κάλεσε τον τουρκικό λαό να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που έρχεται για «να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που δημιουργούνται για περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας», και ζήτησε επίσης να ενισχυθεί η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. 

Νωρίτερα η κυρία Κλίντον απάντησε σε... ερωτήσεις του τουρκικού τύπου για τις υποθέσεις συλλήψεως δημοσιογράφων και τις επέκρινε ανοιχτά. 

«Δεν νομίζω ότι είναι προς όφελος της Τουρκίας οι κινήσεις αυτές, μοιάζουν αντιφατικές με όλες τις άλλες εξελίξεις που έχουν γίνει στην Τουρκία», απάντησε η Αμερικανίδα υπουργός. «Οι θεσμοί στην Τουρκία πρέπει να μπορούν να αντέχουν σε κάθε έρευνα», είπε.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RE TO AGAMHTO SAYROEIDH!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η υπεροψία δεν σε βοηθα Χίλαρυ. Η ομοσπονδια σημαινει αναγνώριση της κυριαρχίας της Τουρκιας επι κυπριακου εδάφους. Η χώρα μας θα σιωπήσει στην νεα προκληση των ΗΠΑ ή θα υπερασπιστει το πολύπαθο νησι;

Ανώνυμος είπε...

Στάχτη στα μάτια.....ελευθεριά κινήσεων θέλει στην Κρήτη το τσουλι.. ο νοών κλπ

Monica Samille Lewinsky είπε...

ΠΟΥΤΑΝΑΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ Η ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ??????? !!!
ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΦΟΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...ΤΟΥΡΚΟΥΣ (ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ), ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ.........ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ (ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ !!!!
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΕΡΤΣΙΛ !!!!!

Νίκος είπε...

Δυστυχώς όμως ότι θέλει η Χίλαρι γίνεται συνήθως...
Εδώ τώρα θα μου πείτε πως ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να πάνε με τους Έλληνες...

Ανώνυμος είπε...

Ε για καλό δεν έρχεται αυτό το γίδι στη χώρα μας. Αναταραχές θα φέρει! Να ψοφήσει δε γίνεται πριν ξεστομίσει ο,τιδήποτε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΧΙΛΑΡΥ , ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ , ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ. ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΦΙΟ ΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΕΡΘΩΜΕ 300 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΧΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ , ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΩΜΕ ΚΑΙ 300 ΓΕΙΤΟΝΑΚΙΑ ΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΤΡΙΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω κ εγώ μια κοινότητα!Μη με ξεχάσετε!Να με κάνετε και πρόεδρο και όλο και κάπου θα σας βολέψω!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΤΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ 1929 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΡΟΚΦΕΛΕΡ-ΡΟΤΣΙΛΔ Κ ΟΧΙ ΩΝΑΣΗ-ΚΕΝΝΕΝΤΥ, ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΨΩΛΕΣ Κ ΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. ''ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ''