Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη απάτη Παπακωνσταντίνου για το χρέος


Όσο η χώρα βυθίζεται  στο σκοτάδι, τόσο αποκαλύπτεται  το μέγεθος της πολιτικής απάτης που διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε βάρος των συναδέλφων του και, βεβαίως, της ελληνικής κοινωνίας,
προκειμένου να περάσουν τα οδυνηρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου.

Στο Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε παραθέσει στοιχεία... για την πορεία του χρέους τόσο στην υποθετική περίπτωση που τα μέτρα δεν περνούσαν, όσο και με βάση την επίδραση που εκείνα θα είχαν, εφόσον εφαρμοστούν.

Ας δούμε τους αριθμούς:


-Αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε στη Βουλή ότι το χρέος φέτος θα έφτανε το 161% του ΑΕΠ φέτος και το 175% το 2012, ενώ στη συνέχεια θα ανέβαινε ακόμη περισσότερο.

-Ο ίδιος επιχειρηματολογούσε υπέρ των μέτρων, υποστηρίζοντας ότι με αυτά το χρέος θα έφτανε φέτος στο 155% και του χρόνου στο 160% περίπου, προβλέποντας ότι θα ξαναγύριζε το 2015 στα επίπεδα του ...2010.

-Μόλις προ ημερών, ο εκ των βασικών του συνομιλητών όλον αυτόν τον 1,5 χρόνο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα κ. Πολ Τόμσεν δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία του χρέους ΜΕΤΑ τα μέτρα που περιέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο Μεσοπρόθεσμο. Τι βλέπει το ΔΝΤ; Χρέος στο 166% του ΑΕΠ φέτος και στο 172% του ΑΕΠ το 2012, δηλαδή στα επίπεδα που ο πρώην “τσάρος” της οικονομίας υποστήριζε ότι θα κινηθεί το χρέος αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα!

-Ίσως τα ποσοστά να μην σας λένε κάτι – αν και εύκολα γίνεται αντιληπτό πως σημαίνουν ότι για κάθε 100 ευρώ που έχουμε στην τσέπη, χρωστάμε περίπου άλλα 170... Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει για φέτος ΑΕΠ στα 227 δισ. περίπου και για του χρόνου στα 228 δισ. περίπου, αντιλαμβάνεστε πόσο έξω πέφτει ο κ. Παπακωνσταντίνου; 11% του ΑΕΠ φέτος, ήτοι 25 δισ. περίπου και 12% του ΑΕΠ το 2012, ήτοι 27 δισ. περίπου!

Δηλαδή, στην τρέχουσα διετία ...μόλις 52 δισεκατομμύρια ευρώ από τους υπολογισμούς που χρησιμοποίησε  για να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν το Σχέδιο...     

Το μέγεθος της  απάτης είναι απίστευτο, εκτός εάν ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου προτιμά να αποδίδει αυτή τη ...μικρή απόκλιση στην τραγική αστοχία που τον χαρακτήρισε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στον θώκο του υπ. Οικονομικών!

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό για το πώς θα “βγουν” αυτά τα 52 δισεκατομμύρια, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου και οι εταίροι μας να μας δώσουν τόσο τις εναπομείνασες δόσεις του πρώτου δανείου όσο και τη νέα βοήθεια, προκειμένου η χώρα να μην χρεοκοπήσει...

...
www.protothema.gr























Πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπακωνσταντινου ανηκει στο αδελφάτο Παπανδρεου. Ολα τα αδελφάτα ειναι λυσσασμένα σκυλιά που δαγκώνουν υπουλα. Τι περιμένετε απο μιά .... αδελφή;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ.ΠΑΣ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

oi synadelfoi tou na poume.. pws eixan thn eukairia..
kai exoun isws gia LIGO .. akoma !..
na pareth8oun - antiparate8oun.. klp !!

den tous ksegela kaneis.. exoun dikaiwma akoma
epishs alla kai ypoxrewsh.. na psaksoun ta
pws ti kai giati.. ekanan Synadelfoi tous..
kai poso nomima ein'auta..

Ανώνυμος είπε...

στο χωριο μου τα σκοτωνουν τα λυσσασμενα σκυλια!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο τύπος αυτός;