Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μισά – μισά με την Τουρκία τα πλούτη του Αιγαίου


Μισά – μισά με την Τουρκία τα πλούτη του Αιγαίου

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τώρα που η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση –έστω και επιλεκτική κατά Βενιζέλο- αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου μοιρασιάς με την Τουρκία του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου (πετρέλαια και φυσικό αέριο).


Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον που φθάνει στην Ελλάδα, φέρνει τις σχετικές οδηγίες - μετά τις συνεννοήσεις της με την Τουρκία.

Το αγκάθι σε όλη αυτή την ιστορία είναι η...
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που επί τέλους για πρώτη φορά σκοπεύει να χαράξει η Ελλάδα, για την οποία όμως αναζητείται φόρμουλα για την υπαγωγή του Καστελόριζου σε αυτή.

Η Τουρκία δε συζητάει καν την υπαγωγή του Καστελόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ , γιατί έτσι αποκλείεται από τα πλούσια κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην περιοχή Λεβιάθαν (ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο).

Η πίεση στην αδύναμη Ελλάδα από την πλευρά των ΗΠΑ και μέσω ΔΝΤ είναι: συμφωνείστε για μοιρασιά του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο και ξεκινήστε αμέσως από κοινού έρευνες και στη συνέχεια σε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Μάχη χαρακωμάτων για να γλιτώσει ότι μπορεί από μια τέτοια επαχθή συμφωνία δίνει η Ελληνική κυβέρνηση, αναζητώντας νέες συμμαχίες στην περιοχή (αυτός ήταν και ο λόγος της πρόσφατης σύσκεψης Παπούλια στο Ισραήλ).

Ένας από τους συμμάχους της Ελλάδας στο μέτωπο ΗΠΑ – Τουρκίας- ΔΝΤ είναι το Ισραήλ, που συνεργάζεται ήδη με την Κύπρο για την εξόρυξη των τεράστιων αποθεμάτων του φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ.

Το Ισραήλ, όπως και η Κύπρος – που επίσης σε ένα χρόνο το πολύ θα έχει μια τεράστια παραγωγή φυσικού αερίου προς εξαγωγή- βλέπουν την Ελλάδα σαν μεταφορικό κόμβο προς την Ευρώπη του φυσικού τους αερίου.

Όλα παίζονται για την Ελλάδα στην επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον, ενώ υψηλό κυβερνητικό στέλεχος που ασχολείται με το θέμα του ορυκτού μας πλούτου δήλωσε στο newsbomb σήμερα το μεσημέρι: "Οι πιέσεις είναι μεγάλες για συνεκμετάλλευση. Σαν γεγονός δεν πρέπει να το απορρίπτουμε αλλά απορρίπτουμε τους όρους που μας βάζουν".
ΠΗΓΗ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ Ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΥΛΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΩΝ .ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ .ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ ,ΕΛΕΗΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑ ,ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ. ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΕΚΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ , ΤΙ ΝΑ ΠΩ , ΧΑΛΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

το Ιρακ εκλεισε ΣΗΜΕΡΑ συμφωνια με τη Shell για εκμεταλλευση φυσικου αεριου (51% Ιρακ 49% Shell).Αν οι εταιρειες συμφωνουν με το Ιρακ σε τετοια ποσοστα γιατι οχι και με την Ελλαδα.
Χρειαζεται η Ελλαδα να μοιρασει την ΑΟΖ με την Τουρκια για να πεσει στο 25%;
Υπαρχει περιπτωση να θελει κανεις τετοιο πραγμα;
Αν υπαρχει τοτε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ .ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ,ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ .ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ .ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Λυγερος στο Καστελλοριζο κατι καλο ετοιμαζει 13,14, και15 Αυγουστου με θεμα το απεραντο γαλαζιο οποιος μπορει πρεπει οπωσδηποτε να παει .... την ΑΟΖ θα την παρει επανω του το Καστελλοριζο και καλα θα κανει οσο υπαρχουν Ελληνες μη φοβαστε απλα οπως παντα ειναι λιγοι αλλα θαυματουργοι τους χρειαζομαστε ομως ολους στις επαλξεις...

Στέφανος είπε...

Να κάνω μια ερώτηση, το Ισραήλ δεν είναι στην αμερικανική σφαίρα επιρροής;

Orthodox είπε...

Δειτε οπωςδηποτε το παρακατω βιντεο (κυριως μετα τα 0.27)
http://www.youtube.com/watch?v=NPHIHTewxNo&feature=player_embedded
μιλαει ο Αρχιμανδριτης Σαββας Αχιλλεως
το βιντεο ειναι απο το 1996!!!
και λεει ακριβως αυτο που αναφερει η συγκεκριμενη αναρτηση 15 χρονια μετα!!
περι μοιρασιας του Αιγαιου

Ανώνυμος είπε...

Ξεπουλησαν ολη την Ελλαδα. Οι ξενοι κανουν κουμαντο.. Με τα σχολια και το ιντερνετ δεν θα καταφερουμε τιποτα... Το θεμα ειναι να ξεσηκωθουν οι Ελληνες πριν ειναι αργα... Επανασταση, ο λαος στην εξουσια, εξω απο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και κλεισιμο των συνορων... Η Ελλαδα ανεικει στους Ελληνες... Εχουμε ζησει σα χωρα, σαν Ελληνες, χειροτερες καταστασεις και επιβιωσαμε !!! Ξυπνατε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιά τουρκια, καλε; Ποιος την υπολογίζει αυτην;
Σε λιγο θα διαμελιστει και θα εχει αλλα προβληματα. Το ισραήλ θα τα παρει. Αφου ο ΓΑΠ εχει υπογράψει και ο παπουλιας επικυρωσε. Δεν ελεγχουμε το μέλλον μας πλεον. Εκτός εάν γίνει κάποιο.... θαύμα.

Ανώνυμος είπε...

Εμ βέβαια, τώρα αρχίζει ο "δίκαιος" καταμερισμός.
Άχρηστοι, τέρατα, εγκληματίες!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα τι το παιζει πατριωτης ο πορνογερος?Εσυ δεν ησουνα ρε προδοτη που μερα νυχτα ελεγες οτι πρεπει να ψηφιστει το μεσοπροθεσμο?τοτε γιατι παμε σε χρεοκοπια ρε πουστογερε?πουλημενε προδοτη...