Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Χωρίς πετρέλαιο και ηθικό αφήνουν το Πολεμικό Ναυτικό!


Του Ιωάννη Θεοδωράτου
Δημοσιογράφου-Αμυντικού Αναλυτή
Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό...!
Το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) κινδυνεύει να μείνει χωρίς καύσιμα, λίγες ημέρες πριν εισέλθουμε στο β΄εξάμηνο του έτους. Πως όμως και ποιοι άφησαν να συμβεί αυτό, το οποίο έχει επηρεάσει δυσμενώς το ηθικό των στελεχών του ΠΝ; Για τους ολίγους γνωρίζοντες η ηγεσία του ΠΝ (ΓΕΝ) είχε ζητήσει εγκαίρως από τις αρχές Ιουνίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο του κράτους την άδεια προμήθειας καυσίμων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για την κάλυψη επειγόντων αναγκών.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε πως δεν αναγνωρίζει το επείγον της προμήθειας και επειδή λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της διαφάνειας, ζήτησε από το ΓΕΝ να του παραδοθεί το μετοχολόγιο της προμηθεύτριας εταιρείας. Μια σημαντική λεπτομέρεια: Το ΠΝ θα αγοράσει πετρέλαιο όχι από την BP ή την Shell αλλά από τον πάγιο προμηθευτή του, που δεν είναι άλλος από τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια)!
Δηλαδή ζητείται να πιστοποιήσει ότι ένας οργανισμός του Δημοσίου (ΠΝ) αγοράζει καύσιμα από έναν άλλο (ΕΛΠΕ) και για λόγους διαφάνειας, έχει κολλήσει και δεν υλοποιείται η ζωτικής σημασίας επείγουσα προμήθεια καυσίμων. Επειδή οι χρόνοι πιέζουν το ΓΕΝ έχει αναγκασθεί να περιμένει πότε θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σαφώς και δεν ενδιαφέρουν για το αν θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Στόλου.
Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των δύο προσφάτων κυβερνήσεων το ΠΝ αναγκάσθηκε για λόγους οικονομίας – και σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές – να χρησιμοποιεί καύσιμα από τα στρατηγικά αποθέματα, με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε αναπλήρωση. Όμως στη χώρα του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» κάτι τέτοιο φυσικά και δεν συνέβη. Έτσι ενώ αύξαναν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις λόγω και των αυξημένων υποχρεώσεων της Ελλάδας στο εξωτερικό (Λιβύη, καταπολέμηση πειρατείας, συμμαχικές αποστολές), είχαμε και την τεράστια κινητοποίηση του Στόλου λόγω της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, ιδιαίτερα τον μήνα Μάιο (Άσκηση «Καταιγίς 2011»). Όταν το σύνολο των μονάδων επιφανείας (φρεγάτες, ΤΠΚ, περιπολικά, αερόστρωμνα) και υποβρυχίων ανέμιζε την ελληνική σημαία στο Αιγαίο, την ίδια περίοδο που κατέφθαναν μαζικά πληροφορίες περί επικείμενης δραστηριοποίησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επωφελούμενων των εκλογών, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και την άφιξη του διοικητού του ΝΑΤΟ ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη, η πολιτική ηγεσία αισθανόταν ασφαλής και τα εθνικά συμφέροντα θωρακίζονταν.
Όμως όλη αυτή η υπερπροσπάθεια είχε ως αντίκτυπο την κάθετη αύξηση της κατανάλωσης του ήδη περιορισμένου όγκου καυσίμων. Ενώ θα περίμενε κανείς το ΠΝ να λάβει άμεσα με άνωθεν παρέμβαση την απαιτούμενη ποσότητα για αναπλήρωση των δεξαμενών, «μπήκε στην ουρά» όπως ο κάθε δημόσιος οργανισμός ή φορέας και έκτοτε αναμένει…
Ανώτατοι αξιωματικοί του ΓΕΝ διευκρίνισαν ότι το θέμα των καυσίμων είναι τόσο σημαντικό, ώστε το ΠΝ κινδυνεύει να στεγνώσει από το μαύρο αίμα, καθώς ήδη έξι (!) πλοία του βρίσκονται στο εξωτερικό στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας. Χωρίς να κινδυνολογούμε εάν ο αντίπαλός μας επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την παρούσα κατάσταση, τότε είναι άγνωστο πόσα και ποια πλοία θα μπορέσουν να εξέλθουν των ναυστάθμων.
Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σεναριολογώντας ανέφερε ότι τα τανκς (σ.σ. ελληνιστί άρματα) θα κατέβουν στους δρόμους. Πολύ φοβάμαι ότι… για να γίνει αυτό μάλλον θα απαιτηθούν και εκεί καύσιμα, τα οποία πιθανώς να μην φθάνουν ούτε για να μπουν σε λειτουργία οι κινητήρες τους...
Πηγη

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΥΠΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

Σε κατάσταση επίσημης χρεωκοπίας δηλαδή τι θα δούμε; Άψογα ροκανίζουν το χρόνο, και το πόπολο ασχολείται με ΜΑΤ, φασίστες, παγκόσμια επανάσταση. Το καταπληκτικό είναι, πως όταν διαλυθούμε πλήρως θα μας παρηγορούν οι ΜΚΟ του Σόρος και οι ιδεολόγοι του κουμουνισμού-διεθνισμού μαζί με τα αναρχάκια λέγοντας μας πως το μόνο που αξίζει στην ζωή είναι ένα πιάτο φαί, λίγο χασίς γαμήσι και πολυπολιτισμός. Αν κρίνουμε απο τα πεπραγμένα μας μάλλον θα συμφωνήσουμε μαζί τους, και θα τους αναγορεύσουμε και σε μέγα φιλοσόφους.
Ποιός τολμάει να φαντασθεί τι θα γίνετε σε 5 χρόνια ; Σε 10 ;
ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΠΕΘΑΝΕ !!
ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΠΕΘΑΝΕ !!
ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΠΕΘΑΝΕ !!
ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΠΕΘΑΝΕ !!
Ποιός τολμάει να φαντασθεί τι θα γίνετε σε 5 χρόνια ; Σε 10 ;

Ανώνυμος είπε...

10:20 Με κουπιά θα σε βαράω...

10:37 Σε 5-10 μήνες να λές...

Θα επιβιώσουμε...Αρκεί να έχουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...

A.V

Ανώνυμος είπε...

10:20 τράβα σε παπά να σου βγάλει κάνα δαιμόνιο γιατί σε έχουν κυριεύσει και η πλάκα είναι ότι είσαι και περήφανος για το κατάντημα σου.
περαστικά

pateraBu8isaxwra είπε...

Οι προδότες,δεν έχουν όσιο και ιερό.

Ανώνυμος είπε...

Το κάνουν επίτηδες, γιατι υπάρχει σχέδιο προδοσίας (καθόλου πρωτοτυπο) από τεχνητη κρίση στο Αιγαιο και κατάληψη νησιών απο (υποτίθεται) Τούρκους κοντά στα δικά τους παράλια. Στη πραγματικότητα οι διεθνεις τραπεζίτες θελουν συρρίκνωση του εδάφους που εχει ελληνικη σφραγίδα στον χάρτη.

STYLIANOS είπε...

12.05.ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ.1Ο.20.ΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ;ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΗΝΑΣ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΤΟΥΡΚΟΣ,ΚΝΙΤΗΣ,Η ΒΑΡΥΠΙΝΗΤΗΣ,ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ;ΣΙΧΑΜΑ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΧΑΚΕΡΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι που ήρθαν εδώ ως μετανάστες, χόρτασαν ψωμάκι. Έχτισαν σπίτι στο Ελβασάν και μας έκαναν και μαθήματα ρατσισμού, ότι δεν σηκώνουν τη σημαία τα παιδιά τους ενώ υπερέχουν σε όλα...
Οι Αλβανοί που κάποτε σέρνονταν κάνωντας αδέξια το σταυρό τους (δήθεν Χριστιανοί) και προσφωνώντας μας (πατριώτα-πατριώτα) και καλά ότι είναι βορηπήρι... Οι παλιοί θα θυμούνται.
Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, αφού παίρνουν ότι επίδομα και βοήθημα μπορεί να φανταστεί κάποιος. - Ας είναι καλά οι μηχανισμοί στήριξης μεταναστεύσεως- Είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ όσο δεν φαντάζετε φυσιολογικός νούς. Ξαφνικά ανακαλύψαμε λοιπόν πως είναι όλοι μουσουλμάνοι που απλά το έκρυβαν τόσο καιρό κάνοντας τους χαζούς. Με χαμόγελο ατενίζουν την διάλυση της Ελλάδας που απο την εποχή του Χότζα είχαν μάθει να μισούν. Σε περίπτωση σύραξης με τα τουρκά θα μας βοηθήσουνε πάρα πολύ αναλαβάνοντας την διοίκηση περιοχής Ηπείρου. Οι άνθρωποι τους δε,της νύχτας και του εγκλήματος θα αναλάβουν φύλαξη του άστεωςςςςςς.
Οπότε μην φοβάστε το ψωμί που έφαγαν θα μας το ανταποδώσουν. Εξάλου και οι Έλληνες του εξωτερικού αν ακούσετε διηγήσεις τους, μιλάνε με τα καλύτερα για την 2η πατρίδα τους. Δεν έχω ακούσει ποτέ Έλληνα μετανάστη να λέει κακό παρά λόγια σεβασμού και αγάπηςγια την 2η πατρίδα του.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ...................

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ. ΣΚΟΠΙΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΒΡΑΚΩΜΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

10.20 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΛΠ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΚΙΜΩΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΚΟΥΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.