Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ελλάδα: Ο νέος μεγάλος σύμμαχος του Ισραήλ στην Μεσόγειο!


Όλο και πιο στενές σχέσεις αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
Η χώρα μας βοήθησε το Ισραήλ στην παρεμπόδιση του στολίσκου με προορισμό τη Γάζα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενδείξεις ότι «κλειδώνει» η συμφωνία ανάμεσα στις....
δύο χώρες, ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη.



Η Ελλάδα, ως γνωστόν, "φλερτάρει" με το Ισραήλ, έπειτα από την περσινή επιδρομή των ισραηλινών κομάντος στο στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα και η οποία έληξε με το θάνατο εννέα Τούρκων πολιτών και η οποία έβλαψε ανεπανόρθωτα τις σχέσεις του εβραϊκού κράτους με την Τουρκία. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η μεγάλη ανάγκη του Ισραήλ για νέες συμμαχίες στην περιοχή, το οδήγησε στην υπερχρεωμένη χώρα μας, στην οποία πρόσφερε γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια.

Οι καρποί του νέου διπλωματικού φλερτ έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Η ελληνική γραφειοκρατία προσπάθησε να καθυστερήσει την αναχώρηση των πλοίων που ήταν φορτωμένα με ακτιβιστές και ορισμένες ενισχύσεις για τη Γάζα. Όταν τα πλοία των ΗΠΑ και του Καναδά, τελικά, αναχώρησαν, ελληνικές δυνάμεις κομάντος τα ανάγκασαν να γυρίσουν πίσω στην ακτή.

Η ελληνική στάση έδωσε διπλωματική ανάσα στο Ισραήλ, το οποίο φέτος όπως φαίνεται θα αποφύγει την στρατιωτική παρέμβαση για την διατήρηση του αποκλεισμού της Γάζας. Ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αποθάρρυνση του στολίσκου, αναφέροντας ονομαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Θυμίζουμε ότι η ελληνοϊσραηλική προσέγγιση άρχισε μέσα σε λίγους μήνες μετά την ισραηλινή επιδρομή εναντίον του στολίσκου, που είχε ως αποτέλεσμα 9 Τούρκους νεκρούς,. Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ - την πρώτη σε 18 χρόνια. Ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu γρήγορα ανταπέδωσε με μια επίσκεψη στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μεγάλης σημασίας είναι και η Ελληνική- Κυπριακή και ισραηλινή προσέγγιση για τον Λεβιάθαν, ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, που ανακαλύφθηκε σε ισραηλινό έδαφος. Οι τρεις χώρες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν στην Ευρώπη. Στα τέλη Μαΐου ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης μιλώντας στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου, αναφέρθηκε στις ευνοϊκές προοπτικέςι για συμμετοχή της Ελλάδας στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο.

Επίσης, στο επίπεδο των στρατιωτικών σχέσεων, είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα καλύπτει το κενό μετά τη ρήξη Τουρκίας- Ισραήλ. Ισραηλινός και τουρκικός στρατός σταμάτησαν τις κοινές ασκήσεις. Παράλληλα, οι ισραηλινές και ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις άρχισαν την κατάρτιση ασκήσεων από κοινού.

Ταυτόχρονα, η ένταση στους δεσμούς Ισραήλ-Τουρκίας οδήγησε δεκάδες χιλιάδες ισραηλινούς τουρίστες, που κάποτε συνέρρεαν στα τουρκικά θέρετρα, να ψάξουν για τα πακέτα διακοπών στα γειτονικά ελληνικά νησιά.

Πέρα όμως από τις διάφορες ευκαιριακές ωφέλειες των δύο χωρών, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον διπλωματικό παράγοντα σε διεθνές επίπεδο, ο οποίος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την στάση της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης ως προς την αποτροπή συνθηκών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάφλεξη τη Μέση Ανατολή. Θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε, δηλαδή, τον κίνδυνο για μεγάλες γεωπολιτικές επιπτώσεις, που θα είχε ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή. Με δεδομένη την αναταραχή στην Ισραήλ Συρία, λόγω των εξεγέρσεων εναντίον του Προέδρου Ασάντ, αν συνέβαινε κάτι, που θα οδηγούσε τους Ισραηλινούς σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ανάλογης με την περσινή εναντίον του στολίσκου, οι επιπτώσεις στην ευαίσθητη αυτή περιοχή θα ήταν απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες.

πηγηhttp://www.reporter.gr

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας διαλυει ο ΓΑΠ και μας κάνει προτεκτοράτο του Ισραήλ.

Ανώνυμος είπε...

Το Ισραήλ θέλει να μας εμπλέξει σε πόλεμο, γιά να καταστραφούμε ολοσχερώς σαν κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Απλα ο Γιωργακης διαλεγει σε ποιο καυλι θελει να κατσει πανω και τωρα παζαρευει υην τιμη.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί την κηδεία που μας κάνουν οι Οβραίοι, την ονομάζουν γάμο!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, το μπαμ θα γίνει κάποια στιγμή. Και να και η Ρωσία μπροστάρισα λόγω ορθόδοξων χριστιανών αλλά και λόγω ρωσοεβραϊκού πληθησμού. Και μετά τι;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πιο ελπιδοφόρα εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

re ellinarades oute auto sas aresei???
re mipos theletai na ginetai yusufakia k ntrepestai na to peite??
anaferomai sta arnitika sxolia....

Ανώνυμος είπε...

"Ο νέος μεγάλος σύμμαχος του Ισραήλ"...Μήπως θα έπρεπε να γράφει ο "παλαιός αρχισφουγγοκωλάριος του Ισραήλ"....?

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ 2:00μ.μ. δηλαδη εσενα σου αρεσε η ομορφα διατυπωμενη φραση "Ο νέος μεγάλος σύμμαχος του Ισραήλ" ?? Δηλαδη πιστευεις οτι ειναι καλο? ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Γιωργος παπαδοπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ (ΑΔΕΡΦΕ) .
Ο ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 2.50 ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ.
ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ;;;;
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ....
ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ....Ε ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ , ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ,ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ....ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ...ΠΕΣΤΕΜΕ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΗΝΘΥΜΑΤΑ ΣΑΣ...ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Δυο τυποι πλησιαζουν εναν φλωρο ετοιμοι για καυγα.
- Με ποιους εισαι ρε μ...; Με μας η με τους αλλους;
-Mε σας ρε παιδια..
-Ατυχησες ρε μ... Εμεις ειμαστε με τους αλλους..
Και τον πλακωνουν στο ξυλο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ,ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΜΗ ΠΩ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ.....ΗΤΑΝ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ,ΑΛΛΑ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΩΛΟ....ΑΥΤΟΣ ΞΑΝΑΠΗΓΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΠΡΕΦΑ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ...ΦΥΛΑΡΑΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΩ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΡΕ 3.35

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να έχουμε καλύτερες σχέσεις Ρωσία. Δείξανε επενδυτικό ενδιαφέρον και ο ΓΑΠ τα αρνήθηκε όλα.. Μέγα λάθος..και δεν το λέω για λόγο ομοθρησκειας αλλα λόγω αμυντικής τεχνογνωσίας.

Εσείς που είστε υπέρ της συμμαχίας με τον ισραήλ θα πρέπει να ξέρετε οτι οι Εβραίοι θα μας πετάξουν σαν στημένη λεμονοκουπα όταν δεν θα μας χρειάζονται άλλο..το ίδιο κάνανε και στους Τούρκους..παραδόξως αυτο βοήθησε τους γείτονες να ορθοποδησουν... Χμμμμμ

Ανώνυμος είπε...

βλέπουμε το τυρί , αλλά δε βλέπουμε τη φάκα με τους Ισραηλινούς!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Ισραήλ δεν εχει συμμάχους, μόνο υπηρετικο προσωπικο απανταχου της γης.
Οποιος βασίζεται στη ψευτοχωρα αυτή ειναι σαν να θελει να χτισει πανω σε κινουμενη άμμο.

Ανώνυμος είπε...

5.41 ο πιο σωστος απ ολους!!!Οσο για αυτους που υποστηριζουν την "φιλια" μας με το Εβραιλ προδοτες ειναι σαν τον ΓΑΠ και τα τσιμπουκια του και το ιδιο μελλον θα εχουν με αυτους!!!Αηδια ειστε σιχαμενοι καλοπερασακιδες προδοτες που το παιζετε κουλτουριαριδες και διπλωματες του κωλου..

Ανώνυμος είπε...

adon - Για καβάτσα μας έχει το Ισραήλ αν σε περίπτωση δεν τα βρει με την τουρκία, τόσο απλά και ίσως είμαστε και ένας απ τους στόχους στον επερχόμενω ΙρανοΙσραηλινό πόλεμο, Αλί Αλί και τριςΑλί!!!

Ανώνυμος είπε...

@5:41 + 5:57

Βλάκες! Στήν εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες υπάρχουν συμφέροντα. Και για αυτό μιλάμε.
Τόσα χρόνια που στηρίζαμε τις αραβικές χώρες και βοηθούσε η Ελλάδα, τι έκαναν οι αραβικές χώρες για εμάς; Πεστε μου ενα καλό. Μία βοήθεια. Ετσι κάτι. Τίποτα. Υποστηρίζανε όμος τους τούρκους π.χ. μέ άτοκα δάνεια το 2000.
Καλά κάνουμε, και μακάρι να έχουμε συμμάχους τους Ισραηλινούς. Έτσι βάζουμε και οι δύο τους τούρκους στα όρια. Και μόνο έτσι έχουμε την δυνατότητα να ανεξαρτοποιηθεί η χώρα κάποτε.
Αυτό δεν σχετίζεται με τη προδοσία και το κρέμασμα που θα φάνε τα μνημονιακά λαμόγια. Απο εκεί και πέρα ότι συμφέρει τη χώρα και όχι ιδεολογίες.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αμάν ρε παιδιά με τις ιδεοληψίες. Όσοι προωθούν υη νέα τάξη φτιάχνουν ΜΚΟ, ιδεολογίες, κόμματα, κοινωνικά κινήματα, νέα κράτη, νέα έθνη και χιλιάδες άλλα παρακλάδια. Έχουν έτοιμες 10-20 εναλλακτικές λύσεις για κάθε φάση κι εμείς κολλάμε στο όνομα ισραήλ. Μια ευκαιριακή συμμαχία είναι και σ αυτή τη φάση μας συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτα πρεπει να συμμαχησουμε με τον εαυτο μας,και μετα βλεπουμε