Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Διεκδικεί με αγωγή 600 εκατ. € οφειλές του Δημοσίου


Συνεχίζει την κόντρα με την κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, με τους συνδικαλιστές να διεκδικούν με αγωγή 600 εκατ. ευρώ οφειλές του Δημοσίου προς το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων της επιχείρησης. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της εταιρείας Αρ. Ζερβός αποτίμησε τη ζημιά από τις απεργίες στα 30 με 40 εκατ. ευρώ λόγω των τιμών εισαγωγής ρεύματος.


Ειδικότερα, στη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έκανε γνωστό πως σε 10 μέρες η Ομοσπονδία θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του Δημοσίου καθώς τα χρήματα που οφείλει να διαθέτει για το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων είναι "ψαλιδισμένα".

Από το 2008 η διαφορά των ποσών είναι γύρω στα 600 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό η ΓΕΝΟΠ θα επιδιώξει να μπλοκάρει την αποκρατικοποίηση. Κι αυτό επειδή η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Μάλιστα με νόμο που είχε κάνει πριν από 11 χρόνια ο Ευ. Βενιζέλος ως υπουργός Ανάπτυξης τότε, το Δημόσιο αναγνώριζε τις απαιτήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι έναντι της περιουσίας της ΔΕΗ. Μέχρι εκείνη τη χρονιά η ΔΕΗ παρακρατούσε τις ασφαλιστικές εισφορές τους για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος και κάλυπτε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Από το 1999 και μετά, για να μπει η εταιρεία στο χρηματιστήριο, να καλύπτει το Δημόσιο το άνοιγμα του ασφαλιστικού φορέα. Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπεται το Δημόσιο να καταβάλλει 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο κι ενώ η "ψαλίδα" είναι 900 εκατ. ευρώ.

Πηγή είδησης 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο φωτόπουλε. ποιος αλλος πασόκος τα βάζει με την κυβέρνηση!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ. ΤΟΝ ΠΙΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ;
ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΠΙΝΑΤΕ .ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.

υιος ασωτος είπε...

Αν και εγώ που ανήκω στην μεγάλη οικογένεια των εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ, ναι μεν επικροτώ την στάση του Κου Φωτόπουλου,όμως θα πρέπει να πούμε και από εδώ, ότι αυτοί με την πλάτη τους και άλλα μέσα έκαναν τα στραβά μάτια μέχρι πρότινος και όχι μόνον, χειροκροτούσαν τις όποιες επιλογές του ΓΑΠ και της παρέας του, αλλά από την άλλη και τους όποιους διαφωνούντες τους απομόνωναν, εκτός και αν, έδιναν γη και ύδωρ, τους απομόνωναν με διάφορους τρόπους, τους φίμωναν, εξαγόραζαν την σιωπή τους. Εντάξει καλή η στάση τους τώρα, όμως έχοντας το παράδειγμα του Αθανασιάδη, όπως και άλλα τινά, κρατώ μικρό το καλάθι, επιτρέψτε μου τον προβληματισμό αυτό, αλλά την αλήθεια λέγω, φοβάμαι, μεγάλη οι δύναμη των κυβερνώντων και με ένα Λαό να ψάχνεται και να ψάχνει και από την άλλη με οδηγούς, με μόνον μέλημα τους το της αυτοεπιβεβαίωσης της γραμμής τους, δηλαδή ο κάθε ένας την δικαίωση της άποψής του, για το τη πρέπει να κάνει Ο Λαός μας, θα κρατήσω το καλάθι το μικρό, τουλάχιστον έτσι δεν ενέδωσα και εγώ σε ανεξέλεγκτες ελπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Έχω βαρεθεί πια να με κοροϊδεύουν οι πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές ότι παλεύουν για εμένα, για το δικό μου συμφέρον, το οποίο (φυσικά είναι) είναι να διατηρηθούν υπό τον έλεγχο του δημοσίου οι δημόσιες επιχειρήσεις. Κόβοντας μου (όποτε γουστάρουν) τρείς ή τέσσερις ώρες την ημέρα το ρεύμα που είναι το αγαθό που υποτίθεται οι ίδιοι «αγωνίζονται» για να μου προσφέρουν. Η ΔΕΗ μαζί με τον ΟΤΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη της Ελληνικής ΞΕΦΤΙΛΑΣ, όπου τα κόμματα-επιχειρήσεις διαχειρίζονται επ’ ωφελεία τους και αδιαφανώς, το δημόσιο χρήμα που είναι χρήμα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Είναι οι εταιρείες που οι «προνομιούχοι» εκλογικοί πελάτες όλων των κομμάτων να διορίζονταν σωρηδόν (κυρίως) σε θέσεις μη παραγωγικές. Ξέρω προσωπικά συνταξιούχους να βγαίνουν σε πρόωρες συντάξεις με 300 χιλιάδες εφάπαξ με εθελούσιες εξόδους στα 50 τους. Η ΔΕΗ τους είναι το μοναδικό ΜΑΓΑΖΙ που οι συνδικαλιστές των κομμάτων συνδιοικούν την επιχείρηση που «υποτίθεται» ότι εργάζονται και εμείς οι υπόλοιποι ΜΑΛΑΚΕΣ πρέπει να χειροκροτούμε και να θαυμάζουμε τους σωστούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ , τους περήφανους συνδικαλιστές – αγωνιστές που παλεύουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους την βόλεψή τους όταν όλοι οι άλλοι πληρώνουν για αυτούς . Η ΔΕΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΘΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!!

ΥΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

κουκουρούκου το ξέρετε!!!!!!