Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα



Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο ....οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».


Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.
Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
http://www.deropoli.com/?p=6179

 Στην Αλβανική Βουλή οι εθνικιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών

Στην Αλβανική Βουλή παρουσιάστηκε σήμερα η νεο-εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η κατάθεση των χιλιάδων υπογραφών που συγκεντρώθηκαν υπό το αίτημα για την απαλοιφή του ερωτήματος περί εθνικότητας και θρησκεύματος από την επικείμενη απογραφή στη χώρα. Στην είσοδο του κοινοβουλίου έκαναν έκκληση, μέσω των ΜΜΕ, για την στήριξη του αιτήματός τους από τα δυο μεγάλα αλβανικά κόμματα ΔΚ και ΣΚ, ζήτησαν μάλιστα και κάποια ώρα ακρόασης της επιτροπής τους. Παρά την κατάθεση του αιτήματος, δήλωσαν πως θα συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών η οποία το τελευταίο διάστημα έλαβε δαιδαλώδης διαστάσεις, μάλιστα επεκτάθηκε και στην Αλβανική διασπορά. Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν συλλεχθεί οι απαραίτητες υπογραφές για να πάρει μορφή ψηφίσματος το αίτημά τους και να ψηφιστεί από την Αλβανική Βουλή.

Για κακή τους τύχη, η γραμματέας της αρμόδιας υπηρεσίας πρωτοκόλλου της Βουλής απουσίαζε (Αλβανικό Δημόσιο!) από την θέση της έτσι αναβλήθηκε για άλλη ημέρα η κατάθεση.

 πηγή

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωλόγυφτοι Αλβανοί, άντε να γυρνάτε πίσω στο Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, από όπου κρατάει η λερωμένη σκούφια σας. Για πάτε να κοιταχτείτε σε καναν καθρέφτη να δείτε τις σκατόφατσές σας που θέλετε να περνιέστε και για ...Ευρωπαίοι!!!
Ορίστε μας! Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο...

Ανώνυμος είπε...

Αντε και αυτοι...Ειχαμε τους σκοπιανους εχουμε και τους αλβανους τωρα να διεκδικουν εδαφη!!!!χαχαχα...Ιδιο DNA με ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ε;Ναι ρε και την Ακροπολη οι αλβανοι την εχτισαν...!!

Ανώνυμος είπε...

όχι μόνοι τους ρε την χτίσαν με τη βοήθεια τον σκοπιανών! Τι άλλο θα ακούσουμε! Κρίμα για τα ανυποψίαστα αλβανάκια που γέμιζουν με μίσος σε μια τέτοια αθώα ηλικία!

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά και τσεκούρι...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΛΒΑΝΕ!!!! Α ΡΕ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΕΕΕΕ????? ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της ελλαδας για την τουρκια.
αλλαξα τον τιτλο για να τον πρωσομειασω στα ελληνικα μας δεδομενα. εμεις ολοι τι ιστορια διδαχτηκαμε, εμεις ποιε αλυτρωτες πατριδεσ εχουμε, ετσιδεν μας μαθαν στο σχολειο.δεν μας διδαξαν το μισος. αφου κατανοησουμε οι ιδιοι την δικια μας πραγματικοτητα μετα να βρισουμε τουσ αλλουσ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΗ ΨΩΛΑΡΠΑΧΤΡΑΛΒΑΝΕ 12:00π.μ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1821 ΦΑΓΑΤΕ ΠΟΥΤΣΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 1940 ΞΑΝΑΦΑΓΑΤΕ ΠΟΥΤΣΑ. ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ZITO TO ALBANIA!!!!!!!!

GAMO TA XRISA AVGA!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

paidia i istoria grafete apo tous nikites....kai oso ginete ayto o kathenas tha grafei kai tha leei oti thelei...;)

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 2011 είπε...

Ρε Παιδια Ποιος Βοηθαει τους Σκοπιανους και τους Αλβανους; Η Τουρκια Φυσικα! Τι να λεμε τωρα αλλα οι Πολιτικοι μας κοιμουνται Ορθιοι και Ξενοδοχειο Πληρονουν οι ξεφτυλες!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αὐτοὶ οἱ κόπανοι που λανσάρουν τήν σημαία μὲ τὸν Δικέφαλο Ἀετὸ δὲν ἀπόρησαν ποτὲ ἀπὸ ποῦ προήλθε; Ἀλβανοί, αὐτὴ ἡ κόκκινη παντιέρα ποὺ κρατᾶτε εἶναι ἀντιγραφή-κακέκτυπο τῆς Ἑλληνικῆς στρατιωτικῆς σημαίας στὸ Βυζάντιο. Τὴν ἔχουμε αἰῶνες πρὶν σᾶς κάνουν κράτος οἱ σκατάδες τῆς Εὐρώπης. Ψάξτε ἀλλοῦ γιὰ τὸ πεντιγκρί σας, δὲν ἔχετε καμμία σχέση μὲ τὴν Ἑλληνικὴ ἱστορία, καὶ μὲ φαντασίες δὲν θὰ ἀποκτήσετε ποτὲ τὸν σεβασμὸ κανενός.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΟΣΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ena test DNA edo stin ellada den tha eitan kaki idea........

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ? ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ?ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ.ΔΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΜΟ.