Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η Πλατεία προετοιμάζεται για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου


Με το βλέμμα στραμμένο στις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
οι «Αγανακτισμένοι» ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μεγάλο στοίχημα του κινήματος, που δεν είναι άλλο από τη μη ψήφιση ενός «σκληρού» προγράμματος που θα υποθηκεύει το μέλλον όλων των πολιτών.


Οι προτάσεις ως προς τους τρόπους διαμαρτυρίας «πέφτουν βροχή»,από το να τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες στην πλατεία για να έχουν οι συγκεντρωμένοι άμεση οπτική επαφή με τη βουλή, μέχρι καθιστική κατάληψη της εισόδου της Βουλής από το βράδυ πριν από την ψηφοφορία κ.λπ., ενώ η λαϊκή συνέλευση έχει ήδη καλέσει από την περασμένη Κυριακή σε πανελλαδική κινητοποίηση τις κρίσιμες ημέρες και αποκλεισμό του Κοινοβουλίου «με ό, τι μέσο έχει ο καθένας». Για τις ίδιες ημέρες, άλλωστε, η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Ενδεικτικό είναι πως το απόγευμα της Τετάρτης, τα γκρουπ του Facebook και οι ιστοσελίδες των «Aγανακτισμένων» «πήραν φωτιά», αμέσως μόλις διέρρευσαν σε ενημερωτικά πόρταλ πληροφορίες πως την Παρασκευή, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Mεσοπρόθεσμου.

Για αύριο, άλλωστε, έχει προγραμματιστεί και η δεύτερη ανάγνωση του Mεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ώστε να οδεύσει προς την Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση στις 19:00 έξω από τα γραφεία της ΕΕ στη Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.
Πηγη 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.dailymotion.com/video/xjhbzw βίντεο σοκ απο παράνομους Λαθρομετανάστες να ποδοπατούν ανήμπορη γριούλα για να της πάρουν την τσάντα!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ.ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑΕΙΠΑΜΕ.Ε ΚΑΙ ?ΠΥΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΥΦΙΣΟΥΝ?ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ???ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΑ ΒΑ.ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΜΕ ΣΥΘΗΜΑΤΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΗΛΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ.ΑΛΛΑ ΠΛΕΩΝ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ.ΟΙ ΕΘΝΟΚΤΩΝΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΑ.ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΛΙΣ ΣΧΟΛΑΝΕ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΠΥΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ.ΑΛΩΣΤΕ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΚΑΠΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΑΣ ΣΚΛΥΡΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΠΕΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΥΝΟΥΝ 2 ΤΑΞΕΙΣ.ΛΙΓΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ.ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΘΗ ΣΤΟΥΣ ΔΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ.Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

«Εργολαβική Κυβέρνηση» λαϊκής εντολής και ευθύνης.
... Η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση.
Για περισσότερα
ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ εδώ:
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα καθεστώς δεν έπεσε ειρηνικά.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα καθεστώς δεν έπεσε χωρις αιμα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ...ΤΕΛΟΣ Τ ΑΣΤΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ... ΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

Σας δίνω τα δεδομένα βγάλτε απο μόνοι σας τα συμπεράσματα σας...

1. Οι αγανακτισμένοι ειδοποιήθηκαν 48 ώρες πριν βγεί η απόφαση για το μνημόνιο 1, για να μαζέψουν κόσμο, να ΠΑΜΕ να διαδηλώσουμε έξω απο το ΣτΕ. Αυτό το έκανα επειδή στα αιτήματα τους, διατείνονται ότι επιθυμούν την κατάργηση του μνημονίου.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: Καμία γνωστή. Την Τρίτη απο τις 10:00π.μ. έως τις 13:00μμ περίμενα έξω απο το ΣτΕ μήπως και μαζευτεί κόσμος αλλά τζίφος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το μνημόνιο ψηφίστηκε ως συνταγματικό.

2. Πρότεινα να προσθέσουν οδηγίες στην ιστοσελίδα τους ώστε να δέχονται μέσω αλληλογραφίας Στοιχεία και υπογραφές απο όλη την Ελλάδα και όχι μόνο απο το λεκανοπέδιο Αττικής.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: Καμία γνωστή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ελλειπής συμμετοχή πανελληνίου στο κίνημα τους.

3. Ρώτησα τους Αγανακτισμένους πόσες υπογραφές χρειάζεται να μαζέψουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: "δεν υπάρχει κάποιο όριο - μαζευουμε και επαφιεμεθα στον πατριωτισμο και την συνείδηση (!) των βουλευτών". Σε ποιόν μοιάζει ρεαλιστική ή πειστική η απάντηση αυτή ότι "αποσκοπούν σε κάτι"; Προσωπικά μου μοιάζει ότι δεν ξέρουν ΚΑΝ ποιό στόχο επιθυμούν να πετύχουν αλλά όχι μόνο αυτό, βασίζονται σε κάτι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!

4. Το κίνημα των αγανακτισμένων στηρίζεται στη μη-βια. Πάρα πολύ καλό αυτό, και συμφωνώ ότι σε μια κοινωνία η βία είναι κακό πράγμα. Παρακαλώ όμως οποιονδήποτε γνωρίζει παγκόσμια ιστορία να μου υποδείξει ΜΙΑ επανάσταση που πέτυχε κάτι χωρίς βια (εξαιρούνται η βιομηχανική και η τεχνολογική)!

Εκτός αυτού, ποιούς άλλους συμφέρει η μη-βια; Τους πολιτικούς μας πρώτα, πρώτα.

Επίλογος:

Δεν θέλω να το πιστέψω, όμως δυστηχώς ΠΙΣΤΕΥΩ το εξής... Θα έρθει η ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και θα υπερψηφιστεί... Και οι αγανακτισμένοι -με δόγμα τη μη-βία- θα συνεχίσουν και την επόμενη μέρα να φωνάζουν ειρηνικά συνθήματα στους τοίχους της Βουλής (συνήθως 18:00 οι βολευταράδες την έχουν κάνει για το σπίτι ή την πισίνα τους).

ΔΕΝ πιστέυω ότι χωρίς βια, ιδρώτα, αίμα μπορούμε να επιτύχουμε οτίδηποτε (απόδειξη αποτελει η ψήφιση του μνημονίου ως συνταγματικό και η ψήφος εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμενη κυβέρνηση). Τέλος λυπάμαι πολύ που 800.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Αττική ΜΟΝΟ δεν συμμετέχουν στην -έστω και υποκινούμενη κατα την άποψη μου- συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.

Προσωπικά δεν θα ξαναπάω σε διαδήλωση των Αγανακτισμένων πλην της ημέρας ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Αν εκείνη την ημέρα υπερψηφιστεί και δεν γίνει κατάληψη της βουλής, όλοι οι φόβοι μου θα έχουν επιβεβαιωθεί. Δηλ. ότι οι Αγανακτισμένοι είναι μια ελεγχόμενη αντίδραση για να αποφύγουν οι 298 μια ανεξέλεγκτη αντίδραση.

Πιστέυω ότι θα μας κρατήσουν ζωντανούς με δάνεια συντήρησης (οι διεθνείς τοκογλυφοι) μέχρι να μας πάρουν τους φυσικούς μας πόρους και μόλις συμβεί αυτό (οπότε και δεν θα υπάρχει δυνατότητα να έχουμε οποιαδήποτε βιομηχανία) θα μας κλείσουν την "κανουλα". Πιστέυω ότι δεν θα κουνηθεί κανένας μέχρι εκείνη την ημέρα και επίσης πιστέυω ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΟΚΝΥΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ!!! Λυπάμαι αν έθιξα ευαίσθητα αυτιά

Ανώνυμος είπε...

1245 σχέδιο αντίδρασης στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμού...

"...Θα μετακομίσουμε όλη την Ελλάδα στην πλατεία συντάγματος (μαζί με κάτι χωριά κλπ, θα μας πάρει μόνο τρια χρόνια) και ενώ φωνάζουμε 'ΞΟΥΤ ΚΑΛΕ ΞΟΥΤ' θα τους μουτζώνουμε ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ! (το μόνο που χρειάζεται είναι καλός συντονισμός)!..."