Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

«Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»«Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΧΡΕΩΝ!
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
Η συνέντευξη στο Spiegel του....
έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώραςκαι όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα καιθεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!
Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις,θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!
Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.
Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.
Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.
«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.
Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».
Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».
O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.
ΠΗΓΗ: iskra.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na diagrapsete to xreos epidi ine paranomo ke na plirosete tsoglania ke tis apozimiosis pou xrostate, den tha ti glitosete etsi efkola.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΤΩΡΑ) ΕΛΛΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Αριστεριστές και κράτος ενωμένοι! Διμοιρίες ΜΑΤ παρατεταγμένες στη λεωφόρο Νίκης μη τυχόν και πειραχτεί κανένα ρετάλι αντιεξουσιαστής (ΣΟΡΟΣ)… Αυτή τη στιγμή πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ έχουν παραταχθεί επί της λεωφόρου Νίκης, μετά τις συνεχείς παρακλήσεις των… “αντιεξουσιαστών”, για να μη προσεγγίσουν οι Εθνικιστές την παράνομη αντισυγκέντρωσή τους.

Ανώνυμος είπε...

Ώρα 8:50 — Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται πορεία με περισσότερους από χίλιους Εθνικιστές στην οδό Τσιμισκή! Δεν πέρασαν οι μεθοδεύσεις του παρακράτους των “αναρχοκαθεστωτικών” που ήθελαν να εμποδίσουν την πορεία της Χρυσής Αυγής… Σε λίγη ώρα, αποκλειστικές φωτογραφίες αλλά και περιγραφή όσων προηγήθηκαν της μεγάλης Εθνικιστικής συγκέντρωσης για την Μακεδονία μας. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ανώνυμος είπε...

Και να γίνει αυτό πάντως, ακόμα και να διαγραφεί όλο το χρέος μας...πρέπει να σταματήσουμε να παράγουμε χρέος κάποτε, γιατί εδώ θα ξαναέρθουμε.

Ανώνυμος είπε...

κοφτε τις μαλακιες! μονο ενας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μπορει να λυσει τον γορδιο δεσμο!

ο νοων νοειτω!!!!

Ανώνυμος είπε...

esi perimene ton alexandro i ali ton theo i ali tous E i ali tou rosous ktlp ktlp, min anisixite gia tipota sinexiste na katheste opos isaste stous kanapedes sas ke kaaaaaapios tha mas sosi

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ συνέλληνα(9:11 μ.μ.) καταλαβαίνω την υπέρμετρη αγάπη σου για την πατρίδα. Αλλά οι πιο πολλοί Έλληνες δεν θέλουν όσα θέλει η Χρυσή Αυγή. Φοβάμαι λοιπόν ότι τελικά δεν προασπίζετε τα συμφέροντα της πατρίδας, αλλά της Χρυσής Αυγής. Αν πρέπει να γίνει το δικό σας, θα πρέπει να πετάξετε τα περισσότερα εκατομμύρια Ελλήνων έξω από τη χώρα. Κάπου το παρατραβάτε, και εσείς, κι οι "μπάχαλοι" -που νομίζουν ότι είναι αναρχικοί αλλά δεν είναι.
Κι εγώ θα πολεμήσω αν χρειαστεί, αλλά ως τότε προσπαθώ ειρηνική επίλυση με τον όποιο άνθρωπο ή ομάδα έχω κόντρα, όπως δίδαξε κι ο θεός που πιστεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Για να ΜΗ πληρωθουν οι αποζημιώσεις στην χώρα μας εχουν φροντίσει ο Καραμανλης ο θειος, ο ψευτοεθνάρχης και αρχιμασόνος, και το επιβεβαιωσε μερικα χρονια αργότερα ο πατηρ του σημερινου καραγκιοζη, πρακτορα και γλυφτη των τραπεζιτων, Αντρεας Παπανδρεου.
Ετσι για να μη τρεφουμε φρουδες ελπιδες. Αμφότεροι αυτοι οι πολιτικοι εξαγόραζαν και παρετειναν τις θέσεις τους στη βουλη με τετοιες εκδουλεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΑΚΟΜΗ .ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ.ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΙΖΟΝ ΚΩΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ, ΤΙΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Ν'ΆΝΕΒΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ . Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΟΥΤ....

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στοω Γερμανό- παληκάρι.. τους άδειασε !!!
άξιος !!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατών να συγκρίνονται χρεη Κρατών απο τραπεζικά παιχνίδια, τοκογλυφίες και λαμογιές, με χρεη που αφορούν εγκλήματα πολέμου ψυχανώμαλων δολοφόνων, υπεύθυνων για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους μονο στην χώρα μας? Τα χρήματα που μας χρωστάει το ζανιστικο βρομερό εθνος ειναι μηδαμινά μπροστά στο κακό που μας έκανε. Η αξια των ανθρώπων που πέθαναν τοσο άδικα, και βασανίστηκαν, ειναι ανεκτίμητη και κανενα χρηματικό ποσό δν φτάνει για να σε απαλλάξει απο τις αμαρτίες πουτάνα γερμανια. Αλλα ακόμα και αυτή την ελάχιστη υποχρέωση σου προς την Ελλάδα δν αξιώθηκες να την εκπληρώσεις. Αντιθέτως τώρα, έρχεσαι και μας λές πως σου χρωστάμε,(αποδεικνύοντας ποσο σιχαμένο εθνος είσαι) και πως θα μας σώσεις και πως σε έχουμε ανάγκη και πως είστε φίλοι μας...κάτι μου θυμίζει αυτό... μας κατηγορείς για διαφθορά, και μας επιβάλεις ανέχεια, αλλα δεν φταις εσύ.. φταίνε οι προδότες που ψηφίζουμε, και το μυαλό μας το κλούβιο. τπτ αλλο

Ανώνυμος είπε...

****Μας κατηγορείς για την διαφθορά που μας εισάγεις (siemens, υποβρύχια, αγορές πολεμικού υλικού, υπόθεση merten κλπ..) με πρωθυπουργό την αδερφή ψυχή της μπακογίανας. Βρε ουστ γερμανικα κοπρόσκυλα... ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ! ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ν ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στο αντι νεα παλια ειχα πει οτι δεν θα ξαναδιαβασω τις σαβουρες σας επιτελους αρχισατε να γραφετε σωστα πραγματα ετσι να συνεχισετε μπραβο να γραφετε παντα ΑΛΗΘΕΙΕΣ