Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Γιώργος φεύγει από το Μαξίμου!!



  • Πηγαίνει στον τελευταίο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών...!
Μια μετακόμιση με ξεχωριστή πολιτική σημειολογία βρίσκεται στα σκαριά, καθώςμέχρι τις 15 Ιουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να έχει αφήσει πίσω του το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εγκατασταθεί, μαζί με το προσωπικό επιτελείο του, στα… ψηλά του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Η συγκεκριμένη μετακόμιση είχε σχεδιαστεί εδώ και αρκετούς μήνες, και αποτελούσε πρόταση του Γιάννη Ραγκούση, τότε πολιτικού ενοίκου του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των κεντρικών πόλων εξουσίας της Κυβέρνησης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι εκείνη την περίοδο ο Γιάννης Ραγκούσης προέβαλε το προφίλ του άτυπου συντονιστή του κυβερνητικού έργου, σε συνδυασμό με την πρωτοκαθεδρία του στην ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού.
Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Γιάννης Ραγκούσης έχασε τα πρωτεία του Εσωτερικών, και στη θέση του ήλθε ο Δημήτρης Ρέππας, καταλαμβάνοντας το… μισό υπουργείο, που αφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Το γεγονός λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή έδρας, στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Αφενός αλλαγής της εικόνας της εξουσίας, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θα σταματήσει πλέον να είναι το σημείο αναφοράς του πρωθυπουργικού imperium. Και αφετέρου, πολιτικής σύμπλευσης με τον Δημήτρη Ρέππα, εκείνον που διαδραμάτισε κρίσιμες ώρες στην εμφύλια σύρραξη της Πέμπτης, και απέτρεψε την ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου.
Τους δυο άνδρες, θα τους χωρίζει πλέον… μια πόρτα, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τον προβεβλημένο ρόλο που αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρέππας.
Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως η μεταφορά αυτή γίνεται επειδή η ταράτσα του υπουργείου Εσωτερικών έχει ελικοδρόμιο; Προβλέπεται, πάντως, να υπάρξει συνωστισμός στην συγκεκριμένη ταράτσα...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ola σκεφτικαν να σοσουν τα πτοματα τουσ,ειναι αιωνια καταραμενι......

Ανώνυμος είπε...

φοβαται μαλλον τους ''αναρχικους''του σορος!!!που ειναι στην κατω πλατεια του συνταγματος!!!!μπουχα,,χα,,χα,χα,χχαααααα....ΖΩΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι σου Μαξίμου δεν μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο ενώ στην ταράτσα του κτιρίου του Υπουργείου θα είναι πιό εύκολο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβαται τα δηλητηριώδη αέρια που ριχνουν τα ΜΑΤ και ειπε να γλυτώσει και τις μυρωδιές των δακρυγόνων.
Υστερα θα τον εχουν απο κοντα οι ανάδοχοί του που τον βάφτισαν πρωθυπουργο. Θα τον κρατανε απο το χέρι και απο το ποδι για να μη τον πιάσει τρομάρα και αποπειραθει να πέσει απο το παράθυρο ή στη καλύτερη να το σκάσει απο τον θώκο. Τέτοιο ηλιθιο λαυράκι που θα το ξαναβρούν.