Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μάχη με φόντο τα WikiLeaks



Μάχη με φόντο τα WikiLeaks
Ο πόλεμος των WikiLeaks καλά κρατεί. Μετά τις διαρροές των τηλεγραφημάτων του ιστοτόπου αναταράξεις δημιουργήθηκαν εκτός και εντός Βουλής. Με το Δημήτρη Αβραμόπουλο να απαντά στις δηλώσεις  Γ. Καρατζαφέρη, τη Ντόρα Μπακογιάννη να επιτίθεται ευθέως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να αποδίδει τη στάση Πάγκαλου στον απόηχο των αποκαλύψεων.
“Καμία χώρα δεν ασχολείται με τα WikiLeaks. Τρέφεστε με την παραπολιτική και την παραδημοκρατία”, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες του ΛΑΟΣ και του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος νωρίτερα δήλωσε ότι "Τώρα καταλαβαίνω την εύνοια του αμερικανικού παράγοντα για να ανέβουν πολιτικά μερικοί. Εσείς είστε αυτοί  που βγαίνετε στις φωτογραφίες των δεξιώσεων της αμερικάνικης πρεσβείας". 
"Θα γίνει συζήτηση για το τι λέει ο κάθε παρατρεχάμενος της κάθε υπηρεσίας πρεσβείας; Θέλετε η ιστορία της χώρας σας να γράφεται από την παραπολιτική και την παραδιπλωματία; Η απάντηση για κάθε σοβαρή χώρα, πρέπει να είναι ότι όλα αυτά τα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια", τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: "Η ΝΔ είναι συνεπής στις διαχρονικές αρχές και θέσεις της. Αυτό που κατευθύνει την πολιτική μας, είναι η εθνική ευθύνη και προάσπιση του εθνικού συμφέροντος".
Βέβαια αμέτοχη από τη μάχη των τηλεγραφημάτων δεν έμεινε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι για την οικονομική πολιτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε ο τότε βουλευτής Αντώνης Σαμαράς με παράγοντες της αμερικανικής πρεσβείας για να του παραπονεθούν για τα ανοίγματα της κυβέρνησης Καραμανλή στη Ρωσία.
Στα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν ο κ. Σαμαράς φέρεται να λέει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να φτάσουν αυτές οι ανησυχίες στα αυτιά που πρέπει. Και η κ. Μπακογιάννη αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα ο κ. Σαμαράς έδινε τέτοιες διαβεβαιώσεις στον Αμερικανό παράγοντα, ενώ άλλη ήταν η επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε τις επιθέσεις του Θ. Πάγκαλου με τα έγγραφα του ιστότοπου Wikileaks στα οποία φέρεται ο κ. Πάγκαλος να αμφισβητεί τις ικανότητες του κ. Παπανδρέου.
"Βγήκε λοιπόν Δευτέρα πρωί ξαφνικά και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Τσίπρας υποκινεί τη δολοφονία μου. Γιατί λοιπόν πέταξε χθες το πρωί αυτή τη βόμβα; Διότι την προηγούμενη μέρα στην "Καθημερινή" βγήκαν τα στοιχεία της Wikileaks, που είχε αναστατώσει όλο το δυτικό κόσμο", επεσήμανε χαρακτηριστικα.