Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Έστησαν το κόλπο με τα 50 δισ. για να παραχωρήσουν μεταλλεία, ορυχεία, πετρέλαια, ενέργεια με συμβάσεις διάρκειας... 90 ετών και βάλε


http://www.elkosmos.gr/images/stories/stros-gap2.jpgΤώρα ξαφνικά... δεν βρίσκουν πουθενά τα 50 δισ. και τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ωστόσο μέχρι τα μέσα Απριλίου η κυβέρνηση υποχρεούται να παρουσιάσει στην Τρόικα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας από τις οποίες θα συγκεντρώσει το περιβόητο ποσό. 
Όμως, οτιδήποτε έχει προσφερθεί να ξεπουλήσει η κυβέρνηση και με τις τιμές που έχει συμφωνήσει να πουλήσει, δεν πρόκειται να βρει πουθενά μέχρι και το 2015 ούτε 30 δισ. ευρώ από τα 50 που έχει δεσμευθεί...


Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται χωρίς καν να διανοηθεί να περάσει το θέμα από τη Βουλή, να υπογράψει με ιδιώτες επενδυτές συμβάσεις παραχώρησης εθνικών δρόμων, λιμανιών, μονάδων παραγωγής ενέργειας, κ.α. για δεκάδες χρόνια, προκειμένου να προεισπράξει από 10 έως 20 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από το Μνημόνιο με το ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομίας είναι εξουσιοδοτημένος να υπογράφει οτιδήποτε εξυπηρετεί τους όρους του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, χωρίς την άδεια της Βουλής. Πλέον, δεν χρειάζεται να απορεί κανείς γιατί η Βουλή δεν διαμαρτύρεται και τα κόμματα δεν έχουν επαναστατήσει ακόμα διότι το Μνημόνιο πέρασε από την Βουλή με πλειοψηφία...

Οι παραχωρησιούχοι δηλαδή θα κληθούν να προπληρώσουν για όλα αυτά τα χρόνια. Σε αρκετές περιπτώσεις θα υπογραφούν συμβάσεις παραχώρησης διάρκειας μέχρι και ενενήντα ετών και όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, εφόσον οι επενδυτές θα έχουν προπληρώσει, για όλη την διάρκεια των συμβάσεων θα μπορούν να διαμορφώνουν χωρίς έλεγχο από την κυβέρνηση τιμολογιακή πολιτική, πχ. κόστος ελλιμενισμού στα λιμάνια, τιμές διοδίων, κόστος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κ.α.

Ταυτόχρονα, με τον ίδιο σκεπτικό η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραχωρήσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως ορυχεία, μεταλλεία και πετρελαιοπηγές. Σημειώνεται ότι είναι σχεδόν έτοιμο και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, ο χορός του ξεπουλήματος που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση θα συνεχισθεί, βγάζοντας στο σφυρί εισηγμένες στο Χρηματιστήριο με στόχο από 8 έως 10 δισ. ευρώ.

Μάνος Μεϊμαράκης
http://www.elkosmos.gr/

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/50-90.html

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σηκω φυγε.ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι έγινε και στην Βολιβία με την δημόσια επιχείρηση ύδρευσης.
Η τιμή του νερού αυξήθηκε τόσο πολύ, που οι πολίτες δεν άντεχαν να πληρώνουν το νερό. Χρησιμοποιούσαν βρωμόνερα από τον δρόμο για να επιβιώσουν.
Μέχρι που ήρθε ο Μοράλες και τους πέταξε έξω. Εδωσε νεράκι στο λαό και σιχτίρισε τις πολυεθνικές.
Εμείς εδώ πάμε αντίθετα. Εχουμε τα διδάγματα του παρελθόντος, αλλά ο δοσίλογος μας ρίχνει με γρήγορα βήματα στο στόμα του λύκου.
Καταραμένος να είσαι εθνοπροδότη. Και εσύ και όλο σου του πουλημένο σόι.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ,ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ??

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε μεγάλε. Λαική εντολή έχει με το 30% του 40%.Οι μαλάκες που δεν πήγαν να ψηφίσουν τον έβγαλαν τον άχρηστο. Και αυτοί που τον ψήφισαν είναι όλοι τα κομματόσκυλα που φοβούνται για τις θεσούλες τους.
Οσο για την δημοκρατία που λες, αυτό κι αν ήταν ανέκδοτο.
Πες του ανθρώπου, όπως τον αποκαλείς, να προθερμάνει το ελικόπτερο. Αλλιώς δεν θα προλάβει.

Modestus είπε...

Μη ξεχνάτε ότι έχουμε δύο τινά. Από τη μία έχουμε τις ΔΕΚΟ που δεν θέλουμε να πουληθούν αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι - συνδικαληστές τρώνε εκατομμύρια εκατομμυρίων σε διαφθορά και σπατάλες με μισθούς μαμούθ (όχι όλοι αλλά πάρα πολλοί) και είναι δεδομένο ότι δεν αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν για αυτά που παρέχουν στον ελληνικό λαό. Από την άλλη έχεις το δίλλημα στο να πουλήσεις ουσιαστικά τις ΔΕΚΟ και να ιδιωτικοποιηθούν μπας και δουλέψει κανένας αλλά πάλι δεν γνωρίζεις το ποιόν του ιδιώτη που ως επί το πλείστον είναι και αυτός απατεώνας. Μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα. Αν οι πολιτικοί είχαν βούληση θα ισιώναν τους συνδικαληστές και θα δουλεύαν για να πέρνουν όσα τους αξίζουν πραγματικά.

Unknown είπε...

οτι και να υπογραφει σε σχεση με το μνημονιο δεν ισχυει η υπογραφη αφου το μνημονιο ειναι αντισυγματικο αρα ειναι ακυρο. το λεει μεσα το συνταγμα μας ξεκαθαρα οτι ειναι αντισυναταγματικο ειναι ακυρο. αυτο γιατι δεν μας το υπενθυμιζετε κυριοι του anti-ntp αντι να μας "υπενθυμιζετε" οτι ειναι εξουσιοδοτημενος να μας γαμησει;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτό που απευχόμασταν ώς σενάριο θα το πραγματοποιήσει ο προδότης.Ο ορυκτός πλούτος σύμφωνα με μελετητές αξίζει πολλά τρις ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ξέρουμε τι μας περιμένει και δεν αντιδρούμε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ξεσηκωθείται όλοι σε μία ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑς (βλ.Γκάντι) Όχι γιατί τους φοβόμαστε αλλά με έξυπνο και πονηρό τρόπο να αφοπλίσουμε ΜΑΤ και συναφή από δικαιολογίες για επίθεση εναντίον μας. Όχι στη βία. Αυτό θέλουν για να φέρουν ξένες δυνάμεις καταστολής. Σηκωθείται από τους καναπέδες σας, αν και φοβάμαι πως έχουμε κολλήσει επάνω τους!!