Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΡΩ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ


Αnti-ntp:Γι αυτό στις 15 Δεκεμβρίου όλοι στους δρόμους!!

Σε μαζικές διαδηλώσεις αναμένεται να προχωρήσουν στις 15 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας λόγω της οικονομικής κρίσης. Την ίδια ημέρα στηνΕλλάδα έχουν προκυρηχθεί απεργιακές κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ...


Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων αναμένεται να προχωρήσει και σε μία συμβολική πράξη με μία ανθρώπινη αλυσίδα που θα περιβάλλει το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση έρχεται την παραμονή της.... Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Επιλέξαμε την 15η Δεκεμβρίου γιατί είναι η παραμονή του Συμβουλίου των ηγετών των ευρωπαϊκών κρατών [στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες]» υπογράμμισε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Ζοέλ Ντεκαγιόν.

Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά είναι σίγουρο ότι την ημέρα εκείνη οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις δουλειές τους και θα διαδηλώσουν στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία, την Τσεχία.

«Επιχειρούμε να προχωρήσουμε και σε μια συμβολική πράξη με μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα περιβάλλει το κτίριο όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες για να δείξουμε ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την λιτότητα και τις τρομερές της συνέπειες» επισήμανε ο Ζοέλ Ντεκαγιόν.

«Βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση εξαπλώνεται από τη μία χώρα στην άλλη. Και έχουμε μεγάλη ανησυχία για τα μέτρα που προβλέπονται και που είναι αποκλειστικά μέτρα λιτότητας με συνέπειες στους μισθού μας, στις συντάξεις, στην κοινωνική προστασία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δυσαρέσκεια αυξάνεται» ανέφερε και προσέθεσε ότι «παντού οι εργαζόμενοι έχουν την αίσθηση ότι είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό».

Καταλήγοντας ο Ζοέλ Ντεκαγιόν ανέφερε ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να προσέξουν γιατί δεν μπορούν αιωνίως να οικοδομούν ένα σύστημα με δημοκρατική αντιπροσώπευση, χωρίς τον κίνδυνο του λαϊκισμού, εάν οδηγείται ένα μεγάλο μέρος των πληθυσμών σε ένα τέτοιο δρόμο μιζέριας και δυσκολίας».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή έχει καλεστεί εδώ και ενάμιση μήνα... δεν νομίζεται ότι στο ενδιάμεσο θα πρεπε να έχουν γίνει κι άλλες; Τουλάχιστον στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ένα πράγμα:συλλαλητήρια και πορείες στους δρόμους,είναι πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τους Πολιτικούς!!!
Προσωπικά,αν ήμουν Πολιτικός και έβλεπα πάλι κόσμο να διαμαρτύρεται έξω από τη Βουλή,θα τον έγραφα στα παλιά μου τα παπούτσια!Εάν ο λαός δεν έβρισκε τρόπο να μπουκάρει στη Βουλή και να απειλήσει άμεσα τη ζωή μου(ναι,τη ζωή μου!!!),θα συνέχιζα να του πίνω το αίμα.
Γιατί τα υπόλοιπα Ευρωπαικά κράτη θα έχουν μεγάλη συμμετοχή???Γιατί ο λαός σε αυτές τις χώρες δεν αντιμετώπιζε μέχρι χθες την αλαζονία,το ψέμα και την απάτη που ζούμε εμείς εδώ και 40 χρόνια.Οι απεργίες και τα συλλαλητήρια στους δρόμους,είναι για τους Ευρωπαίους σχετικά νέο φαινόμενο.
Ξυπνήστε λοιπόν,αφήστε τις πεπαλαιωμένες κομμουνιστικές μεθόδους για τις παλιές εποχές,και κινηθείτε έξυπνα!ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ!!!

Νικος είπε...

Τι τρόπο δηλαδή;