Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Sir Bασίλειος Μαρκεζίνης: “Δεν μας λένε την αλήθεια”. Εσύ γιατί δεν μας την λές Sir?


Anti-ntp:Ξαναλέμε προσοχή στο λαμόγιο αυτό!!!


Sir Bασίλειος Μαρκεζίνης> Πάμε για χρεοκοπία η στάση πληρωμών!
Εσύ Sir Μαρκεζίνης γιατί δεν λες την αλήθεια πέραν του δεδομένου της χρεωκοπίας; Γιατί δεν λές ότι ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΑΝ Εθνική περιουσία έναντι ομολογιακού δανεισμού και τώρα η χρεωκοπία επιφέρει βαρύτατες συνέπειες για την χώρα; Sir, πες την αλήθεια στον λαό, αλλιώς εάν και εσύ είσαι ο “σοβαρός” προπομπός του επικείμενου πλιάτσικου στην χώρα, τότε κάτσε στο Λονδίνο απολαμβάνοντας τους τίτλους σου.
Ένας ευπατρίδης δίνει ΛΥΣΕΙΣ και όχι αυτονόητες διαπιστώσεις που απλώς κατευνάζουν την όποια λαϊκή διάθεση για αντίδραση.
Απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την.....

δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ακαδημαϊκός, Βασίλειος Μαρκεζίνης.
Διάλεξη του Β. Μαρκεζίνη στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ
«Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΑΠΘ.
Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική».
Τόνισε ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει, την Ιρλανδία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία; Έκανε λόγο για συνδυασμό κρίσεων: πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, ηθικής και μεταναστευτικής.
Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του και μέχρι τη συνάντηση στο Davos η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν τόσο πετυχημένη. Το ελληνικό κράτος δήλωσε ότι χρειάζεται δομική αλλαγή.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής μιας πολυδιάστατης-πολυγαμικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και εξοπλιστικής. Δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη συγχρονισμού αμυντικού δόγματος και δόγματος εξωτερικής πολιτικής.
Προέβλεψε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ανακοίνωση γενικών αρχών του ελληνικού κράτους με την Τουρκία και προσχέδιο ενδεχόμενου προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη που θα αφορά μεταξύ άλλων και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι το δημιούργησαν αυτοί που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν σε μια περίοδο που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα να το λύσουν. Δήλωσε ότι τον ανησυχούν περισσότερο οι αλυτρωτικές διατάξεις που βρίσκονται στο Σύνταγμα των Σκοπίων και όχι τόσο η ίδια η ονομασία.
Τόνισε την ανάγκη να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ή κομματική φιλοδοξία.
Άφησε έμμεσα αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σηλωάμ».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με άτομα που εμφανίζονται στα 70 τους ως σωτήρες και όλα τα άρθρα τους είναι απλα και απλοικά προβοκατόρικα ("οι κακοί αμερικάνοι, οι κακοί άγγλοι, οι καλοί ρώσοι, οι τούρκοι που θα εισβάλουν κλπ Επίσης θέσεις του στυλ όλοι οι ελληνες πολιτικοί είναι προδότες εκτός από εμάς" : ποιος τα λέει ; ο sir !!!, Ο σύμβουλος 50 βασιλιάδων και 40 πρωθυπουργών κατά το βιογραφικό του !!! ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ !!!

ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ BLOG MAZI TOY.

ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ;

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΡΘΡΑ