Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

FYROM, αντί Μακεδονία.


Κώστας Κούσης- Δημοσιογράφος
Μέλος του Δ,Σ της Παμμεκεδονικής Συνομοσπονδίας

Όπως είναι γνωστό, από τον Απρίλιο του 1993 το Συμβούλιο Ασφαλείας, με την...
απόφαση 817 έκανε δεκτό το νεοσύστατο κράτος των Σκοπίων ως μέλος του ΟΗΕ, με την προσωρινή ονομασία FYROM. Στη συνέχεια με την απόφαση 845/1993 του ίδιου Οργανισμού , «συνιστάται η επίτευξις συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, για την οριστική πλέον ονομασία του νέου κράτους» * Μέχρι τώρα, δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία για την οριστική ονομασία, ούτε ακυρώθηκε η προσωρινή. To 2001 μάλιστα τα.... Η.Ε κυκλοφόρησαν σε γραμματόσημο την επίσημη σημαία της FYROM.
Παρόλα αυτά όμως η FYROM αγνοεί , τα διεθνώς συμφωνηθέντα και χρησιμοποιεί στην αλληλογραφία της και όχι μόνο, όνομα που δεν υπάρχει, σαν κρατική οντότητα, αλλά και το σπουδαιότερο, είναι το ιστορικό όνομα του μεγαλύτερου γεωγραφικού τμήματος της Ελλάδος, με μια μακραίωνη ιστορία, τουλάχιστον 12-13 αιώνων πιο μπροστά ακόμη και από την εμφάνιση των Σλάβων στην περιοχή. Με βάση δε την επίσημη λίστα των χωρών – μελών της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, (Universal Post Union, UPU) στην οποία συμμετέχουν όλα τα κράτη/μέλη του ΟΗΕ-, τα Σκόπια είναι επίσης καταχωρημένα ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ( FYROM ή « L ex- Republique Yoygoslave de Macedoine”), από τις 12 Ιουλίου 1993.
Παρόλα αυτά όμως και προφανώς μετά από ενέργειες που εκπορεύονται από τη FYROM, παραπλανούν και εκθέτουν το κύρος ενός παγκόσμιου φορέα όπως είναι η ΠΤΕ( UPU), διότι ενώ τους δέχθηκε στους κόλπους της ως FYROM, αυτή, εμφανίζεται ως « Μακεδονία » και επιπλέον, εκδίδει και κυκλοφορεί γραμματόσημα ως « Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που ασφαλώς δεν υπάρχει επίσημα και αποτελεί αντικείμενο διένεξης. Αψευδής και κραυγαλέος μάρτυρας της επιχειρούμενης εξαπάτησης , είναι το γραμματόσημο που εξέδωσαν οι ίδιοι το 1939, όπου το Νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας , αβίαστα και από μόνοι τους το ονόμαζαν VARDASCA, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, με βάση το συγκεκριμένο γραμματόσημο που ακολουθεί.
Το 1943-44, Τίτο και Στάλιν, για πολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες , αυτήν την ίδια περιοχή την ονόμασαν Μακεδονία, έστω και αν μόνο ελάχιστο τμήμα της αρχαίας Μακεδονικής Γής, το βορειότερο, περιλαμβάνεται στη περιοχή Vardasca. Πέραν όλων των άλλων, που συνηγορούν εύγλωττα για την επικίνδυνη και ολοφάνερη διαστρέβλωση, πως είναι δυνατό το « ελάχιστο να υπερισχύει του μέγιστου;» Και αυτό ακριβώς είναι ένα από τα στοιχεία της διένεξης μεταξύ του Ελληνικού λαού και FYROM.

Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε :

1ον. Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το νοσηρό και επικίνδυνο αυτό φαινόμενο παραπλάνησης της διεθνούς κοινότητας, ο γ.γ του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τομπιόρν Γιάγκλαντ , εξέδωσε από τις 23/6/2010 εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες, δίνοντας σαφείς οδηγίες για την υποχρεωτική χρήση της ονομασίας FYROM σε όλα τα έγγραφα και δράσεις, επειδή η Σκοπιανή προεδρία στην επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προωθούσε και ήθελε επιμόνως να επιβάλλει το « Μακεδονική Προεδρία», κλπ.

2ον Κάτι παρόμοιο έγινε και επί προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του κ.. Πέτερινγκ ( Hans-Gert Poettering ) όταν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο τοποθετήθηκε ενδεικτική πινακίδα μπροστά από Σκοπιανή ομιλήτρια με την ένδειξη « Μακεδονία ». Η πινακίδα όμως απομακρύνθηκε μετά από αντίδραση Έλληνα Ευρωβουλευτή.

3ον Ακόμη πιο παλαιά, με την ίδια τακτική και για τους ίδιους λόγους, στο Παγκόσμιο Ταχυδρομικό Συνέδριο του Πεκίνου που έγινε το 1999, αλλά και πιο πρόσφατα στο επίσης Παγκόσμιο συνέδριο του 2008 «όταν έγινε αντιληπτό ότι στο βιβλίο συμμετεχόντων (100 περίπου σελίδων) τα Σκόπια αναγράφονταν ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», υπήρξε άμεση αντίδραση από την Ελληνική αντιπροσωπεία των ΕΛΤΑ και εντός 3 ημερών αντικαταστάθηκε ολόκληρο το βιβλίο» **
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανάλογη με τις παραπάνω περιπτώσεις θα είναι και η αντίδραση της ΠΤΕ, προκειμένου να προστατέψει το κύρος, να διατηρήσει την αμεροληψία και να υπηρετήσει την αντικειμενικότητα της, αρνούμενη να εμπλακεί στα « παιγνίδια και τις επικίνδυνες σκοπιμότητες» των υπευθύνων που κρατούν στα χέρια τους την ειρήνη, την ευημερία και τη δημιουργικότητα των λαών της περιοχής .

Η FYROM και οι κυβερνόντες αυτήν, ας σεβαστούν επιτέλους τις υποχρεώσεις τους και την έννομη τάξη και αντί του ανύπαρκτου κράτους «Μακεδονία», ας χρησιμοποιεί στην αλληλογραφία τους και όχι μόνο, τον νόμιμο όρο: FYROM. Ας μην προσβλέπουν μάλιστα να αποκτήσουν συγκυριακά ένα κίβδηλο όνομα που δεν δικαιούνται! Ας είναι , ας μείνουν αυτό που είναι, αυτό που ήταν πάντα. Δεν είναι ντροπή! Ντροπή είναι να κάνουν απάτες, να σφετερίζονται και να παραπλανούν όσους δεν γνωρίζουν ή προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Η δε Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, με το κύρος που διαθέτει, πιστεύουμε ότι δεν θα αρνηθεί την προσφορά των θετικών υπηρεσιών της, παραμένοντας αντικειμενική και αμερόληπτη. Κάθε επίσημος φορέας που σέβεται τον εαυτό του, ασφαλώς και πρέπει να υπερασπίζεται την δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού ατόμων και λαών, αρκεί αυτό να μη προσκρούει σε προϋπάρχουσες καταστάσεις και κρατικές οντότητες που έγραψαν ιστορία με το αίμα τους και συνέβαλλαν καθοριστικά στη πρόοδο και τον πολιτισμό, με το πνεύμα τους!

Και η Ελλάδα με τη Μακεδονία της (Ελληνιστική περίοδο ονόμασαν οι Λατίνοι την μετά τον Μ. Αλέξανδρο ένδοξη εποχή. Δεν την ονόμασαν … Σκοπιανή, ούτε Μακεδονική!) είναι ποικιλοτρόπως και πολυεπίπεδα δαφνοστεφανωμένη!

Δεν χρειάστηκε να κλέψει, να σφετεριστεί, να εξαπατήσει , να γελοιοποιήσει και να γελοιοποιηθεί, ( και αυτά να θεωρηθούν προσφορά στην κοινωνία από κάποιους μεγαλόσχημους) για να αποκτήσει ιστορία και ένδοξο παρελθόν, όπως επιχειρεί με διάφορα τεχνάσματα να κάνει τώρα η FYROM. Βροντοφωνάζει ο πρώτος Πρόεδρος της FYROM Κίρο Γκλιγκόροφ:

«Αλλά σύμφωνα µε την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό (Σκοπιανούς), επικρατεί η γνώµη ότι είµαστε Σλάβοι. ΄Εχουµε έλθει στα Βαλκάνια τον 6 και 7 αιώνα, έχουµε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονοµάζονταν Μακεδονία. ∆εν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες µας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίµατος των αρχαίων Μακεδόνων! Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στη χώρα μου ».
Βεβαίως υπάρχουν και δεκάδες, εκατοντάδες , άλλα επιχειρήματα μεταξύ αυτών οι επιστημονικά απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις του Καθηγητή Stephen Miller και η επιστολή των 350 επιστημόνων από όλων τον κόσμο, που στάλθηκε στο Πρόεδρο ΗΠΑ Μπαράκ ΟΜΠΑΜΑ και η οποία ανατρέπει κάθε ανιστόρητο ισχυρισμό και γελοία αξίωση της FYROM να λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, τι προτίθεται θα πράξει;