Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οι Βάσεις μας ψεκάζουν με επικίνδυνες χημικές ουσίες Κατηγορητήριο για αεροσκάφη ΚC-10 και ΚC-135


ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΤΗ ΧΩΡΙΣ άλλη καθυστέρηση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και ερευνών ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι γίνονται αεροψεκασμοί στους κυπριακούς ουρανούς με βλαβερές χημικές ουσίες, ζητά από την κυβέρνηση το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Επαναφέροντας το γνωστό ζήτημα στο οποίο βασικοί ύποπτοι είναι οι ΗΠΑ και οι Βρετανοί σύμμαχοι τους, οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι εντοπίζονται συχνά στον αέρα της Κύπρου χημικοί ουρανοί, μετά από πτήσεις συγκεκριμένων αμερικανικών αεροσκαφών. Σε δηλώσεις της χθες η Γ.Γ. του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις...


οποίες, τα δύο τελευταία χρόνια Βρετανοί και Αμερικανοί προβαίνουν μέσω των Βάσεων σε δραστηριότητες που ενδεχομένως να επηρεάζουν και τη βροχόπτωση στο νησί μας και ειδικότερα στην περιοχή της Λεμεσού. Όπως είπε η κ. Παναγιώτου, οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο αποτελούν μέρος του συστήματος ΗΑΑRΡ (Ηigh FrequencyΑctive Αuroral Research), το οποίο στοχεύει στον έλεγχο του κλίματος του πλανήτη προς όφελος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, όπως επισήμανε, συνδέουν τα αμερικανικά αεροσκάφη τύπου ΚC-10 και ΚC-135 με το πρόγραμμα ΗΑΑRΡ και τα χημικά ίχνη, δηλαδή τον «ψεκασμό του ουρανού με οξείδια αλουμινίου και βαρίου» από τα οποία «οι επιπτώσεις στην υγεία είναι εξαιρετικά σοβαρές αφού μπορούν να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ, υπέρταση, ρινικές αιμορραγίες, άσθμα, αλλεργίες και άλλες σοβαρές παθήσεις. 

Τη διέλευση των συγκεκριμένων αεροσκαφών από την Κύπρο παραδέχεται και η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, όπως αναφέρει η κ. Παναγιώτου, επικαλούμενη σχετική απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Το θέμα των επικίνδυνων αεροψεκασμών, όπως ανέφερε η Γ.Γ. των Οικολόγων συζητήθηκε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων, απάντησε ότι οι έρευνες για τις χημικές ουρές των υπερπτήσεων πάνω από την Κύπρο προϋποθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, τον οποίον η Κύπρος δεν διαθέτει. Η κ. Παναγιώτου υπενθύμισε ωστόσο την εισήγηση επιστημονικού συνεργάτη στο Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, για ενοικίαση κατάλληλου αεροσκάφους το οποίο θα μπορούσε να συλλέξει δείγματα από τα χημικά νέφη για αναλύσεις, τις οποίες το κρατικό χημείο δηλώνει ότι έχει τη δυνατότητα να διεξάγει.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/c-10-c-135.html