Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Chemtrails, όλη η αλήθεια για τους αεροψεκασμούς


 Όσο και να το αρνούνται οι «αρμόδιοι», οι αεροψεκασμοί της ατμόσφαιρας συμβαίνουν πραγματικά! Και, μάλιστα, η άρνηση των Αρχών σε όλο τον πλανήτη

να παραδεχτούν την πραγματικότητα τους, οδηγεί στο εφιαλτικό συμπέρασμα ότι συμβαίνουν για... κακό!
Στο μεταξύ, το κλίμα αλλάζει σε όλο τον κόσμο...
Και ένα είναι σίγουρο: ο πλανήτης μας μεταλλάσσεται
σε έναν κόσμο για διαφορετικά όντα...
To άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ... 
Όσο και να το αρνούνται οι «αρμόδιοι», οι αεροψεκασμοί της ατμόσφαιρας συμβαίνουν πραγματικά! Και, μάλιστα, η άρνηση των Αρχών σε όλο τον πλανήτη
να παραδεχτούν την πραγματικότητα τους, οδηγεί στο....
εφιαλτικό συμπέρασμα ότι συμβαίνουν για... κακό!

Στο μεταξύ, το κλίμα αλλάζει σε όλο τον κόσμο...
Και ένα είναι σίγουρο: ο πλανήτης μας μεταλλάσσεται
σε έναν κόσμο για διαφορετικά όντα...

Του Αρίσταρχου
Ο Αρίσταρχος είναι διπλωματούχος χημικός μηχανικός του Ε.Μ.Π. και αρθρογραφεί σε περιβαλλοντικά και οικολογικά έντυπα.

«Η Επιστήμη, δεν είναι παρά μια διαστροφή και μια διαστρέβλωση του ιδίου του εαυτού της, εκτός και μόνον εάν υπηρετεί το καλό της ανθρωπότητας»
ΝιcοΙa Tesla, 1915

Στην Ελλάδα κατά τα τελευταία πέντε έτη -και κατά τα τελευταία οκτώ σε παγκόσμια κλίμακα- παρατηρητές καταγράφουν τις εμφανίσεις περιέργων "χημικών ουρών" στους ουρανούς, οι οποίες προέρχονται από αεροψεκασμούς. Πρόκειται για τα περιβόητα πλέον Chemtrails, δηλαδή τις νεφοειδείς ουρές μεγάλου μήκους και διάρκειας που αφήνουν πίσω τους ορισμένα αεροπλάνα Τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά, σχεδόν αναρίθμητα, όπως και οι παρατηρούμενες γραμμές στον ουρανό:

• Ποιοι και για ποιο λόγο ψεκάζουν την ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Μέση και Άπω Ανατολή, στην Αυστραλία, και αλλού;
• Ποιοι και πώς προωθούν και επιβάλλουν στις κυβερνήσεις των χωρών αυτές τις δραστηριότητες, δαπανώντας τεράστια ποσά για να καλύπτουν ολόκληρες ηπείρους με εναέρια στρώματα χημικών ουσιών;
• Ποιες είναι οι πραγματικές πολιτικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές, και άλλες σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται από τους ψεκασμούς;

Σε μια προσπάθεια να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα πρέπει να αναλύσουμε και να αξιολογήσουμε τις διάφορες ερμηνείες και εξηγήσεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με το φαινόμενο.

Πρόσφατα ακραία μετεωρολογικά και καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα

Από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, παρατηρήσαμε μια κλιμάκωση των αεροψεκασμών πάνω από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, σε καθημερινή βάση. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων με έντονες βροχές μέχρι ξαφνικές και ισχυρές καταιγίδες, ακόμη και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, οι οποίες είχαν σαν επακόλουθο πρωτοφανείς πλημμύρες και καταστροφές σε αρκετές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, και πιό συγκεκριμένα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Αττικής, και σε διάφορα νησιά.
Είναι περιττό να τονίσουμε πόσο ασυνήθιστα είναι τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ξενοδόχοι συμπεριλαμβάνουν αυτή την περίοδο στην θερινή τουριστική σαιζόν!
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ένα συγκεκριμένο και αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στις 15 Οκτωβρίου (ημέρα των Δημοτικών εκλογών), τεράστιες λευκές "χημικές ουρές" -και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ήταν άλλες παράλληλες και άλλες χιαστί-κάλυπταν τον ουρανό πάνω από την Αττική αλλά και πάνω από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Οι δημιουργία νεφοειδών γραμμών συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση τις πρωινές, απογευματινές, και βράδυνες ώρες, αλλά και την επόμενη ημέρα. Το αποτέλεσμα;

Στις 17 Οκτωβρίου και λίγο μετά το μεσημέρι ο συννεφιασμένος Αττικός ουρανός απέκτησε μια περίεργη κόκκινη απόχρωση πολύ πριν από την δύση το ηλίου! Αρκετοί Αθηναίοι ανησύχησαν και τηλεφωνούσαν σε αστεροσκοπεία και επιστημονικά ινστιτούτα για εξηγήσεις. Παραθέτουμε απόσπασμα από σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" την επόμενη ημέρα (18 Οκτωβρίου) με τίτλο "Γιατί Ματώνει ο Ουρανός":
«Ο "Ε.Τ." ζήτησε από τους ειδικούς να εξηγήσουν επιστημονικά το κόκκινο χρώμα που κάλυψε χθες την Αττική ατμόσφαιρα αλλά και πόσον αυτό σχετίζεται με τη χθεσινοβραδυνή κακοκαιρία ή προμηνύει χειρότερα καιρικά φαινόμενα. ... Συμφωνάμε τον επίκουρο καθηγητή στον τομέα Φυσικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αλέξανδρο Παπανιάννη, αυτό το "κόκκινο" χρώμα, γενικά, σημαίνει οτι υπάρχουν περισσότερα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, ειδικότερα κοντά στην επιφάνεια της Γης, που σκεδάζουν την ηλιακή ακτινοβολία. Σημείωσε όμως πως την χθεσινή ημέρα το νέφος ήταν χαμηλό και η απόχρωση που πήρε ο ουρανός τις απογευματινές ώρες ήταν κυρίως θέμα υγρασίας σε συνδυασμό με σωματιδιακό φόρτο.... Σε άλλες περιπτώσεις, ο ουρανός μπορεί να είναι κόκκινος επειδή έρχονται σωματίδια από την Αφρική, ή ως αποτέλεσμα δασικής πυρκαγιάς -κάτι που όμως δεν παρατηρήθηκε χθες.»

Άραγε από που προερχόταν ο αυξημένος σωματιδιακός φόρτος στην Αττική ατμόσφαιρα; Τι είδους σωματίδια είχαμε στην ατμόσφαιρα;
Η μόνη δυνατή εξήγηση: Chemtrails! Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, ότι την ίδια ήμερα (17 Οκτωβρίου) είχαμε ακραία φαινόμενα κακοκαιρίας και κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Αστυπάλαια, Λέρο, και σε περιοχές των νομών Χανίων και Ρεθύμνης. Οι άνεμοι έφθασαν τα 10 μποφόρ και οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν παραλιακές περιοχές της Κρήτης - σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό έφθασε σε ύψος το ένα μέτρο!

Τι ακριβώς συμβαίνει

Το θέμα των χημικών αεροψεκασμών (chemtrails) είναι πλέον αρκετά γνωστό σαν φαινόμενο όχι μόνο στους κύκλους των ανεξάρτητων ερευνητών και επιστημόνων, αλλά και ανάμεσα στα πλήθη των ελεύθερα σκεπτόμενων μελών της κοινωνίας μας. Πρόκειται γιά μεγάλου μήκους, πυκνές, και λευκές νεφελώδεις γραμμές - σε ορισμένες περιπτώσεις και άλλου χρώματος - οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό μιας περιοχής.
Οι γραμμές αυτές συχνά παρατηρούνται σε γεωμετρικούς σχηματισμούς όπως χιαστί, παράλληλες, τριγωνικές, κυκλικές, ή ακόμη και σε μορφή ορθογωνίων παραλληλογράμμων. (Πράγμα που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ίχνη αεροσκαφών που εκτελούν συνήθεις πτήσεις). Έχει παρατηρηθεί ότι οι "γραμμές" αυτές δημιουργούνται, στις πιό πολλές περιπτώσεις, από εκπομπές χημικών ουσιών προερχόμενες από λευκά αεροσκάφη χωρίς διακριτικά, τα οποία ίπτανται σε ύψος που κυμαίνεται από 5 έως 11 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θαλάσσης. Είναι λοιπόν προφανές, ότι οι ψεκασμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αεροψεκασμούς παρασιτοκτόνων οι οποίοι γίνονται σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τις αγροκαλλιέργειες γιά την προστασία της αγροτικής παραγωγής.
Θα πρέπει, επίσης, να διευκρινίσουμε στο σημείο αυτό, ότι το παρατηρούμενο φαινόμενο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τις κανονικές εκπομπές καυσαερίων και υδρατμών των αεριωθουμένων αεροσκαφών. Οι υδρατμοί αυτοί, σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας (-60 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα) και υγρασίας της ατμόσφαιρας, ψύχονται ακαριαία την στιγμή που έρχονται σε επαφή με τον παγωμένο αέρα δημιουργώντας μικρού μήκους, λεπτές, λευκές γραμμές (παγωμένοι λευκοί μικροκρύσταλλοι). Αυτές οι γραμμές διαλύονται σύντομα -συνήθως εντός δευτερολέπτων ή το πολύ σε διάστημα ολίγων λεπτών- χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος από το διερχόμενο αεροσκάφος.
Όμως στην περίπτωση των chemtrails, οι μεγάλου μήκους και πυκνές γραμμές όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται δημιουργώντας λεπτά, τεχνητά νέφη τα οποία μπορούν να καλύψουν μία ολόκληρη περιοχή.

Τα νέφη αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν ή και μεταβάλλουν δραστικά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται λοιπόν, κατά την εκτίμηση ειδικών επιστημόνων και ερευνητών, γιά αεροψεκασμούς της ατμόσφαιρας με υδρόφιλες χημικές ουσίες οι οποίες απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία δημιουργώντας τις αιωρούμενες, πυκνές γραμμές διαφόρων σχημάτων και τα τεχνητά νέφη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα των αεροψεκασμών, αντί για μεγάλου ύψους νεφώσεις, είναι μια χαμηλού ύψους "ομιχλώδης" υγρασία που καλύπτει σαν λευκό πέπλο τις πόλεις, τα παράλια, και τον θαλάσσιο χώρο μιας περιοχής - φθάνοντας μέχρι την επιφάνεια της θαλάσσης. Αυτό σημαίνει, πιθανότατα, ότι γίνονται ψεκασμοί και πειράματα με διαφορετικές χημικές ουσίες και διαφορετικούς σκοπούς σε διαφορετικές χρονικές στιγμές πάνω από την ίδια περιοχή. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ευρύτερη περιοχή Ηλιούπολης, Αργυρούπολης στην Αττική, η οποία εδώ και αιώνες εθεωρείτο «η υγιεινότερη στον κόσμο» λόγω της εγγύτητας της με τη θάλασσα και ταυτόχρονα της μηδενικής υγρασίας που παρουσίαζε. Εδώ και λίγα χρόνια όμως οι κάτοικοι τους έχουν πλέον εξοικειωθεί με την μεγάλη υγρασία που παρουσιάζει η περιοχή, υγρασία μάλιστα που είναι εξαιρετικά αισθητή τις πρωινές ώρες).
Πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι το φαινόμενο των περιγραφόμενων αεροψεκασμών έχει στοιχειοθετηθεί με πλούσιο φωτογραφικό και μαγνητοσκοπημένο υλικό, καθώς επίσης και έρευνες από εκατοντάδες επιστήμονες, δημοσιογράφους, και ευαισθητοποιημένους πολίτες ανά την υφήλιο. Ειδικότερα, από έρευνες και χημικές αναλύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, στον Καναδά, αλλά και στην Γερμανία, προκύπτει ότι, κατά κανόνα, τα συγκεκριμένα ψεκαστικά αεροσκάφη διασπείρουν στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούμενα από οξείδια του αλουμινίου, άλατα ή οξείδια του βαρίου, ή και σκόνη χαλαζία.
Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αεροσκάφη αυτά διασπείρουν μικροσκοπικές ίνες πολυμερών υλικών, οι οποίες ευρέθησαν να είναι φορείς μικροοργανισμών όπως οι βάκιλοι, τα βακτήρια, και οι ιοί!
Σύμφωνα με την σύγχρονη ιατρική επιστήμη, το αλουμίνιο (αργίλιο) και το βάριο σε οποιαδήποτε μορφή αποτελούν επικίνδυνα τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπροσθέτως, το ανθρώπινο σώμα δεν είναι προετοιμασμένο να καταπολεμήσει ιούς και βακίλους ή βακτήρια που ζουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα, ότι οι ψεκαζόμενες χημικές ουσίες απειλούν την δημόσια υγεία είτε άμεσα, με απευθείας εισπνοή, είτε έμμεσα, με μόλυνση του καλλιεργήσιμου εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, όποτε εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Μύθος Ι: Εκπομπές κανονικών καυσαερίων επιβατικών και εμπορικών αεροσκαφών

Πέρα από κάποιες ατυχείς προσπάθειες διάψευσης του φαινομένου, οι απαντήσεις και οι ανακοινώσεις σε σχέση με τις "χημικές ουρές" από αρμόδια κυβερνητικά όργανα η διεθνείς οργανισμούς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Και ενώ οι παρατηρήσεις του φαινομένου εντείνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια, και παγκοσμίως, το πέπλο σιωπής και μυστικότητας από πλευράς επισήμων κυβερνητικών παραγόντων και φορέων εμποδίζει την ανάπτυξη ενός δημοσίου διαλόγου για το θέμα. Η απουσία επίσημης εξήγησης του φαινομένου, δημιουργεί εύφορο έδαφος για κάθε είδους θεωρία καθώς επίσης και για ποικίλες ερμηνείες και υποθέσεις που διατυπώνονται κατά καιρούς, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο αξιόπιστες.
Αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες ή ερωτήσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση, και αλλού, από επιστήμονες, κοινωνικούς φορείς, αλλά και ολιγάριθμους, "γενναίους" πολιτικούς έχουν συναντήσει τείχος σιωπής ή την πλήρη άρνηση του φαινομένου από πλευράς των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων.
Διαμαρτυρίες που έχουν γίνει και στην Ελλάδα από ευαισθητοποιημένους πολίτες στα αρμόδια όργανα π.χ. Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας κ.λπ. δεν έφεραν μέχρι στιγμής συγκεκριμένο αποτέλεσμα...
Η μόνη επίσημη απάντηση, έως τώρα, ανακοινώθηκε από την στρατιωτική αεροπορία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2001, μετά από ορισμένες έντονες αντιδράσεις και δημόσια κατακραυγή στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, «οι καταγγέλλοντες το φαινόμενο συγχέουν τις φυσιολογικές εκπομπές υδρατμών και άλλων καυσαερίων με χημικό αεροψεκασμό» Αυτή η απάντηση όμως δεν πείθει αρκετούς από το συνεχώς διευρυνόμενο πλήθος ερευνητών και επιστημόνων, σε διεθνή κλίμακα, οι οποίοι εκφράζουν απορία και ανησυχία γιά το φαινόμενο. Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο τα εξής:
• Τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν τους ψεκασμούς είναι λευκά χωρίς διακριτικά
• Κανονισμοί της Διεθνούς Υπηρεσίας Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) απαγορεύουν τις πτήσεις επιβατικών και εμπορικών αεροσκαφών σε σχηματισμούς, όπως αυτοί στους οποίους παρατηρούνται να συμμετέχουν τα ψεκαστικά αεροσκάφη και οι οποίοι είναι συνήθεις μόνο σε στρατιωτικές ασκήσεις. 

Μύθος 2: Ασπίδα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Ανεπισήμως, έχει "διαρρεύσει" τα τελευταία χρόνια η "πληροφορία" ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται και έχουν ως στόχο την επιβράδυνση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου έτσι ώστε να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, στα πλαίσια μίας προσπάθειας που ονομάζεται "Γεωμηχανική". Εικάζεται από ορισμένους κύκλους ότι μεταλλικά σωματίδια, σε μορφή μικροσκοπικής σκόνης, τα οποία διασπείρονται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, όπως αυτά του οξειδίου του αλουμινίου, έχουν την δυνατότητα να αντανακλούν προς το διάστημα ένα μικρό μέρος (περίπου 1%-2%) της ηλιακής ακτινοβολίας και έτσι να δρουν ανασταλτικά σε σχέση με την υπερθέρμανση της γης.
Κατά τα φαινόμενα, η θεωρία αυτή βασίζεται σε σχετική εισήγηση του δρ.Edward Teller , στελέχους του διεθνούς φήμης ερευνητικού εργαστηρίου Lawrence Livermore National Laboratory (Καλιφόρνια, ΗΠΑ). Ο δρ. Teller παρουσίασε αυτή την πρόταση το 1998 σε ένα διεθνές συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση "Πλανητικών Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης".
Ανακοινώθηκε μάλιστα από το ίδιο εργαστήριο, ότι μια προσομοίωση στον υπολογιστή, που σχεδίασε και πραγματοποίησε ο ερευνητής Kenneth Caldeira, έδειξε πως η μέθοδος αυτή μπορεί να αποτρέψει την μελλοντική αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη τουλάχιστον σε 85% της επιφάνειας της Γης. Η προσομοίωση έδειξε ότι το ίδιο ισχύει ακόμη και αν διπλασιαστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος (κύριος ρύπος υπεύθυνος για την επιτάχυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου) κατά τα επόμενα 40 έτη!
Τον Μάιο του 2000, η πρόταση του δρ. Teller και τα αποτελέσματα της προσομοίωσης του ερευνητή Kenneth Caldeira παρουσιάστηκαν στο International Panel on Climate Change (IPCC) επιστημονικός φορέας που ασχολείται με τις κλιματικές αλλαγές και τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Οι επιστήμονες που συμετείχαν σε αυτή την συζήτηση συμφώνησαν στο οτι η επιταχυνόμενη θέρμανση της γης είναι μια πραγματικότητα και ενα μείζον πρόβλημα και ότι η έννοια της "Γεωμηχανικής" μπορεί να αποτελέσει μια βάση για πιθανές τεχνολογικές λύσεις στο μέλλον, αφήνοντας έτσι ανοικτή την προοπτική εφαρμογής της μεθόδου Teller. (Ποιες επιπτώσεις όμως θα έχει η εισπνοή όλων αυτών των σωματιδίων από τα όντα της γήινης επιφάνειας που αναπνέουν αέρα, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη αυτή τη θεωρία...)
Σαν επιβεβαίωση της εφαρμογής της προαναφερθείσης μεθόδου, "διέρρευσε" πριν τρία χρόνια η πληροφορία ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται στα πλαίσια προσπάθειας ελέγχου του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η "διαρροή" έγινε από ανώνυμο επιστημονικό συνεργάτη του προγράμματος των αεροψεκασμών, ο οποίος έδωσε σχετικές συνεντεύξεις με το κωδικό ψευδώνυμο "Deep Shield".
Όπως υποδηλώνει και το ψευδώνυμο, ο κύριος αυτός υποστήριξε κατά βάση, ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται για να αποτραπεί ο κίνδυνος της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επιτρέποντας παράλληλα την συνεχιζόμενη χρήση πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων ώστε να μην θίγονται το συμφέροντα των πετρελαϊκών και άλλων βιομηχανιών και τα ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών της Γης...
Η θεωρία του δρ. Edward Teller έχει βρει πολύ περισσότερους επικριτές από ότι υποστηρικτές στην διεθνή επιστημονική κοινότητα. Ο ίδιος ερευνητής που έκανε την γνωστή προσομοίωση στον υπολογιστή (Kenneth Caldeira) υποστήριξε ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τους ακριβείς μηχανισμούς και τις διεργασίες της Γήινης ατμόσφαιρας ώστε να μπορούμε να πειραματιστούμε σε τέτοια κλίμακα χωρίς να διατρέχουμε τον κίνδυνο μεγάλων οικολογικών καταστροφών.
Συνεχίζοντας ο δρ. Caldeira προειδοποίησε επίσης ότι οι αεροψεκασμοί μπορεί να καταστρέψουν το στρώμα Όζοντος που λειτουργεί σαν φυσική ασπίδα απέναντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου.
Το International Panel on Climate Change που αρχικά εξέτασε τις προτάσεις Teller έδειξε τελικά να συμμερίζεται τις επιφυλάξεις του δρ. Caldeira καθώς επίσης και να προβληματίζεται με την επακόλουθη "λεύκανση" του ουρανού από τους συνεχείς αεροψεκασμούς, σε έγγραφη αναφορά του στο θέμα της "Γεωμηχανικης" και της αξιολόγησης της μεθόδου Teller.
Όμως και στην Ελλάδα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα στην προοπτική της εφαρμογής προγράμματος αεροψεκασμών ως μέσο μετριασμού του Φαινομένου του Θερμοκηπίου. Άλλοι επωνύμως και πολλοί περισσότεροι ανωνύμως, δεκάδες Έλληνες επιστήμονες και ακαδημαϊκοί υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον.
Η μέθοδος Teller βασίζεται στη γνωστή πατέντα Welsbach (η οποία ανήκει στην εταιρεία Hughes Aerospace από το 1991), η οποία προτείνει τη χρήση μικροσκοπικών ανακλαστικών σωματιδίων, όπως τα οξείδια αλουμινίου, για τη δημιουργία της αντηλιακής ασπίδας. Το αλουμίνιο προσφέρει μεγαλύτερη ανακλαστικότητα και μικρότερο βάρος σε σχέση με άλλα μέταλλα. Εάν όντως επρόκειτο για ψεκασμούς που έχουν σαν αποκλειστικό στόχο να μειώσουν την ηλιακή ακτινοβολία που φθάνει στην επιφάνεια της γης, τότε γιατί δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνον σωματίδια αλουμινίου; Στις ως τώρα εργαστηριακές αναλύσεις ανιχνεύονται συγκεντρώσεις βαρίου, τιτανίου, αλλά και σκόνη χαλαζία.
Χαρακτηριστικά, καθηγητές ατμοσφαρικής ρύπανσης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης τόνισαν ότι δεν γίνεται να συγκρατηθεί με αυτόν τον τρόπο το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου διότι δεν υπάρχει αντίστοιχη τεχνολογία, και ότι τέτοια πειράματα αποτελούν επιστημονική φαντασία! Παρόμοια άποψη εξέφρασαν και Έλληνες καθηγητές ειδικοί σε θέματα μετεωρολογίας.
Όπως προαναφέρθηκε, το αλουμίνιο και το βάριο είναι τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα όταν ευρίσκονται σε μορφή μικροσκοπικών σωματιδίων - διαμέτρου μικρότερης των 10 μικρών (10-6 πι) - οπότε με την απλή εισπνοή μπορούν να καταλήξουν στις πιο «μικρές γωνιές» των πνευμόνων και από εκεί στο αίμα. Πιο συγμεκριμένα, το αλουμίνιο (αργίλιο) θεωρείται επικίνδυνο για το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα, ιδιαίτερα στις πιο ευπαθείς ηλικίες (νήπια και υπερήλικες), καθώς επίσης και ότι συμβάλλει στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάϊμερ. Ορισμένοι ήδη συσχετίζουν την έξαρση αυτής της ασθενείας με τους αεροψεκασμούς. Το δε βάριο, με την σειρά του, παρεμποδίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, η εισπνοή σκόνης χαλαζία από τον άνθρωπο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το αναπνευστικό σύστημα.
Οι συχνοί και επί σειρά ετών αεροψεκα-σμοί με τέτοιου είδους χημικές ενώσεις έχουν σαν φυσικό επακόλουθο την ευρείας κλίμακας μόλυνση όχι μόνον της ατμόσφαιρας, αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα καθώς επίσης και του εδάφους που χρησιμοποιείται για αγροκαλλιέργειες. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας καθώς και το Κέντρο Ελεγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ (Center for
Disease Control ) εκτιμούν οτι η διασπορά μεταλλικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για τις επόμενες δεκαετίες μπορεί να στοιχίσει 50-80 εκατομμύρια θανάτους ανά έτος παγκοσμίως εξ αιτίας αναπνευστικών παθήσεων!
Υπάρχει, όμως και μια άλλη πτυχή της μεθόδου Teller, την οποία οι εμπνευστές της ηθελημένα ή άθελα παρέβλεψαν. Τα ψεκαζόμενα σωματίδια δημιουργούν τεχνητά νέφη ή λευκά "πέπλα" τα οποία υποτίθεται οτι λειτουργούν ως φίλτρα ηλιακής ακτινοβολίας και τα οποία έχουν μέγιστη διάρκεια "ζωής" 12 με 24 ώρες (έχει παρατηρηθεί οτι κατόπιν διαλύονται είτε λόγω ανέμων είτε λόγω καθίζησης των βαρύτερων του αέρα μεταλλικών σωματιδίων). Αυτό σημαίνει ότι για να είναι η μέθοδος αποτελεσματική πρέπει οι αεροψεκασμοί να γίνονται σε καθημερινή βάση πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα της υδρογείου
Τα χρησιμοποιούμενα αεροσκάφη για τους αεροψεκασμούς είναι τα λεγόμενα air refueling tankers (ΚC-135, ΚC-10, και ειδικά διαμορφωμένα Β-737) της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και του ΝΑΤΟ. Εαν υπολογίσουμε ότι αεροσκάφη αυτού του τύπου και αντιστοίχων διαστάσεων καταναλώνουν το λιγότερο 3000 με 5000 λίτρα καυσίμου (JP-8) ανά ώρα πτήσης (με αυξημένη κατανάλωση κατά την απογείωση και προσγείωση), και εκτιμήσουμε ότι σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 1000 air tankers (δηλαδή το μεγαλύτερο τμήμα των air refueling tankers που διαθέτει η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ) με μέσο χρόνο πτήσης μόλις 3 ώρες ανά αεροσκάφος ημερησίως, συμπεραίνουμε ότι οι αεροψεκαστικές επιχειρήσεις και μόνον καταναλώνουν τουλάχιστον 10.000.000 λίτρα υγρών καυσίμων ημερησίως. (Ποσότητα βέβαια που το αντίτιμο της εισπράτουν οι πετρελαϊκές εταιρίες.
Στην πραγματικότητα μπορεί η ποσότης αυτή να διπλασιάζεται ή και να τριπλασιάζεται ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτό το γεγονός και μόνον αποτελεί μια καθημερινή οικολογική καταστροφή διότι οι χιλιάδες τόννοι των παραγόμενων καυσαερίων συμβάλλουν στην επιτάχυνση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου και όχι στην αναστολή του!
Αξίζει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι, η Διεθνής Υπηρεσία Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) έχει επιβάλλει στις αεροπορικές εταιρίες, από το 1999, αυστηρές οδηγίες και περιορισμούς σε σχέση με τις εκπομπές καυσαερίων των επιβατικών και εμπορικών αεροσκαφών. Και αυτό διότι τα καυσαέρια των αεριωθουμένων περιέχουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και πολύ θερμών υδρατμών, οι οποίες συμβάλλουν άμεσα στο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Τα καυσαέρια αυτά περιέχουν επίσης και μεγάλες ποσότητες οξειδίων του αζώτου τα οποία δημιουργούν όζον, το οποίο με την σειρά του όταν βρίσκεται εντός της γήινης τροπόσφαιρας (το κατώτερο τμήμα της ατμόσφαιρας που ξεκινά από την επίφάνεια της Θαλάσσης και φθάνει μέχρι 15 χλμ. ύψος περίπου) συμβάλλει και αυτό στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές ότι δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια αποφυγής μιας επερχόμενης οικολογικής καταστροφής με μέσα τα οποία οδηγούν σε μια άλλη! Ένα τέτοιο εγχείρημα με την συγκεκριμένη μέθοδο Teller ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και ανήκει στο χώρο της επιστημονικής παραφροσύνης!
Για αυτό τον λόγο είναι ύποπτη η "διαρροή" των σχετικών πληροφοριών και μελετών (ΙΡCC, Livermore National Laboratory). Το πιό πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι η πρόταση του Teller και οι σχετικές μελέτες ή "διαρροές" πληροφοριών δημοσιοποιήθηκαν για να δώσουν ένα "καλοήθες" άλλοθι στους πραγματικούς εμπνευστές του προγράμματος των αεροψεκασμών και στις κυβερνήσεις των χωρών που συνεργάζονται. Στην πραγματικότητα οι αεροψεκασμοί γίνονται για στρατιωτικούς, οικονομικούς, και πολιτικούς σκοπούς (και πιθανώς και άλλους παρόμοιους).

Πώς εμπλέκεται το περιβόητο ΗΑΑRΡ

Όπως θα καταστεί σαφές από τα στοιχεία που ακολουθούν, η μελέτη και η επιστημονική ανάλυση του φαινομένου των αεροψεκασμών είναι στενά συνδεδεμένη με την έρευνα και εξέταση των δεδομένων και δυνατοτήτων που αφορούν το γνωστό πλέον σύστημα HAARP.
Όπως ξέρουν ήδη όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, το σύστημα Η.Α.Α.Ε.Ρ. (High frequency active auroral research project) είναι ένα σύστημα εκπομπής, αναμετάδοσης, και κατεύθυνσης ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ακτινοβολιών προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, μέσω της ατμόσφαιρας και της ιονόσφαιρας της Γης.
Το σύστημα αυτό βασίζεται στις θεωρητικές και πειραματικές εργασίες του μεγαλοφυούς Σέρβου φυσικού Nicola Tesla , περί κατευθυνόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το σύστημα HAARP βασίζεται επίσης και στις έρευνες του Αμερικανού φυσικού Bernard Eastlund κατά την δεκαετία του 1980 και κυρίως στις δυο σχετικές ευρεσιτεχνίες του που αφορούν μεθόδους και συσκευές για την μεταβολή περιοχών της ατμόσφαιρας και ιονόσφαιρας, καθώς επίσης και την αντανάκλαση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ιονόσφαιρα.
Να υπενθυμίσουμε εδώ οτι η ιονόσφαιρα είναι το εξωτερικό περίβλημα της γήινης ατμόσφαιρας (αρχίζει περίπου 60 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θαλάσσης), περιέχει αέρια σε σχετικά αραιές συγκεντρώσεις, και έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη παρουσία ιονισμένων σωματιδίων - δηλαδή ηλεκτρικά φορτισμένων.
Η ιονόσφαιρα αποτελεί την κύρια ασπίδα της Γης απέναντι στις σωματιδιακές και άλλες ραδιενεργές ακτινοβολίες προερχόμενες από τον ήλιο και αυτό σημαίνει ότι κάθε σχετική πειραματική δραστηριότητα πρέπει να διεξάγεται με πάρα πολύ προσοχή έτσι ώστε να μην επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες, διότι χωρίς μια ακέραιη και λειτουργική ιονόσφαιρα, ζωή στην Γη δεν υφίσταται!
Το πιό σημαντικό στοιχείο, ίσως, είναι το γεγονός ότι τα πειράματα του Nicola Tesla απέδειξαν πως η ιονόσφαιρα περιέχει τεράστιες ποσότητες ενεργείας, τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε και να μεταφέρουμε στην επιφάνεια της Γης με ασύρματη τηλεμεταφορά, δηλαδή χρησιμοποιώντας κατάλληλης συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Αμερικανικού Πενταγώνου, τα πειράματα τύπου HAARP ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και η πρώτη εγκατάσταση των απαραιτήτων κεραιών και άλλων συσκευών έγινε στην τοποθεσία Gakona της πολιτείας Αλάσκα (ΗΠΑ). Το Αμερικανικό στρατιωτικό επιτελείο ισχυρίζεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η επιστημονική έρευνα των ιδιοτήτων και των δυνατοτήτων της ιονόσφαιρας όσον αφορά τις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες τόσο για εμπορικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εγκαταστάσεις του συστήματος HAARP στην Gakona της πολιτείας Αλάσκα έχουν αρχίσει να λειτουργούν πλήρως από τα τέλη του 1998.
Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το σύστημα HAARP επιτρέπει την χρήση πολύ ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών (έως και ένα δισεκατομμύριο watts) οι οποίες μπορούν να διαφέρουν ως προς την εμφανιζόμενη συχνότητα από πολύ υψηλή (Extremely High Frequency : ΕHF) π.χ. υπερ-βραχέα, μικροκύματα κ.ά. έως πολύ χαμηλή (Extremely Low Frequency: ΕLF). Χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένα σημεία της ιονόσφαιρας - σε ύψος μεγαλύτερο των 60 χλμ. πάνω από την θάλασσα - σαν ανακλαστικούς "φακούς", το σύστημα ΗΑΑΚΡ μπορεί να εκπέμψει προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μια πολύ ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία οποιασδήποτε συχνότητας! Η ισχύς και η συχνότητα του εκπεμπόμενου κύματος ή παλμού μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι τηλεπικοινωνίες ή η πολύ γρήγορη (σχεδόν αυτόματα) μετάδοση ενέργειας σε επιλεγμένο σημείο του πλανήτη.

Σε περίπτωση στρατιωτικής εφαρμογής, το σύστημα ΗΑΑΚΡ δύναται, μεταξύ άλλων, να πλήξει με έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό οποιονδήποτε στόχο είτε ο στόχος βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια της γης είτε σε υποθαλάσσιο ή υπόγειο χώρο είτε ακόμη και στον εναέριο χώρο μιας περιοχής! Αυτό δε γίνεται ακαριαία διότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός.

Συνοπτικά, εκατοντάδες ερευνητές που έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και ο ίδιος ο Bernard Eastlund (ένας από τους πρωτεργάτες της σχετικής έρευνας) υποστηρίζουν οτι οι κυριότερες δυνατότητες του συστήματος ΗΑΑΚΡ είναι οι εξής:

• Διευκόλυνση ή και παρεμπόδιση των τηλεπικοινωνιών σε οποιαδήποτε περιοχή του πλανήτη. Ιδιαίτερης στρατιωτικής σημασίας είναι η βελτίωση των τηλεπικοινωνιών με τα υποβρύχια
• Τροποποίηση κλίματος πάνω από οποιαδήποτε περιοχή της Γης:
- Μεταβολή των καιρικών συνθηκών
- Παρέμβαση για την εκτόνωση ή την δημιουργία ακραίων καιρικών φαινομένων
- Δημιουργία μικροκλίματος, όπως π.χ. βροχόπτωση, ομίχλη, κ.ά.
• Ανίχνευση κοιτασμάτων πετρελαίου και άλλων ορυκτών πρώτων υλών
• Ανίχνευση υπογείων εχθρικών καταφυγίων και πυραυλικών εγκαταστάσεων
• Ανίχνευση και καταστροφή βαλιστικών πυραύλων ή άλλων εναέριων στόχων
• Πρόκληση ισχυρών σεισμών σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας
• Παρεμβολές στο ηλεκτρικό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση μιας ολόκληρης χώρας ή περιοχής με αποτέλεσμα σοβαρές βλάβες ή και μπλακ-άουτ
• Ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθώς και ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με ηλεκτροχημικές αντιδράσεις, που έχουν την δική τους συχνότητα, και παράγει έτσι τα αντίστοιχα ηλεκρομαγνητικά κύματα (με συχνότητα από 0,5 έως και 50 κύκλους ανά δευτερόλεπτο ή Hertz).
Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αεροψεκασμοί με ενώσεις βαρέων μετάλλων -όπως το βάριο, το αλουμίνιο και το τιτάνιο ή η σκόνη χαλαζία- έχουν σαν αποτέλεσμα την προσωρινή δημιουργία "νεφών" ή στρωμάτων ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων σε ύψος 5 εως 12 χλμ., τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα και συμπεριφορά παρόμοια με την ιονόσφαιρα.
Ετσι εξαλείφεται η ανάγκη αντανάκλασης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στα μεγαλύτερα ύψη της ιονόσφαιρας (60 και πλέον χλμ.) όσον αφορά αρκετές εφαρμογές όπου δεν απαιτείται μεγάλη εμβέλεια δράσης, άρα μεγάλο ύψος αντανάκλασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απαιτούμενη ισχύς των κυμάτων ή παλμών μειώνεται σημαντικά και μπορούν τα πρωτογενή κύματα να εκπέμπονται από μικρότερες εγκαταστάσεις σε σχέση με αυτήν της πολιτείας Αλάσκα, ή και από κινητούς πομπούς. (Π.χ. από το σύστημα κεραιών στη Δεκέλεια της Κύπρου.)

Αυτή η δυνατότητα που παρέχει το πρόγραμμα αεροψεκασμών, δηλαδή το να δημιουργεί "νέφη" ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων τα οποία προσομοιάζουν τις ιδιότητες της ιονόσφαιρας αλλά ευρίσκονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Και αυτό διότι αφ' ενός μεν προσδίδεται μεγαλύτερη ευελιξία στους χειριστές του συστήματος όσον αφορά το σημείο και τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις εκπομπής των πρωτογενών σημάτων, αφ' ετέρου δε αποτρέπεται ο σοβαρός κίνδυνος δημιουργίας "ρωγμών" στην ιονόσφαιρα από τις συχνά εκπεμπόμενες ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες του συστήματος HAARP.
Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι, λοιπόν, για τους οποίους έγινε η παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν το πρόγραμμα HAARP. Κατ' αρχήν, οι πρώτες παρατηρήσεις ευρείας κλίμακας αεροψεκασμών άρχισαν να δημοσιεύονται στην Βόρειο Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά) στα τέλη του 1998 και αρχές του 1999, δηλαδή σε χρονική στιγμή που ουσιαστικά ταυτίζεται με την ανακοινωθείσα από το Πεντάγωνο έναρξη πλήρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων HAARP στην Αλάσκα... (Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούσαν και λίγα χρόνια πριν αλλά σε πειραματικό στάδιο και με μειωμένη ισχύ ακτινοβολιών).
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι και το σύστημα ΗΑΑΚΡ αλλά και το πρόγραμμα αεροψεκασμών έχουν την δυνατότητα, είτε ξεχωριστά είτε από κοινού, να επηρεάσουν και να μεταβάλλουν τις καιρικές συνθήκες ή το κλίμα μιας περιοχής, να παρεμποδίσουν τις τηλεπικοινωνίες κα: τα ραντάρ του εχθρού, και να λειτουργήσουν ως μέσα εκπομπής ή αναμετάδοσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.
«Περιβαλλοντικά» όπλα
Ότι ήταν για τον 20ο αιώνα τα πυρηνικό όπλα θα είναι για τον 21ο το ονομαζόμενο "περιβαλλοντικά" ή "γεωφυσικά" όπλα. Με τους δύο αυτούς όρους εννοούμε τα νέο οπλικά συστήματα τα οποία επιτρέπουν την χρήση του περιβάλλοντος ως όπλου ή ως συστατικού στοιχείου ενός όπλου μαζικής καταστροφής. Αυτά τα νέας γενιάς όπλα βασίζονται σε προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν στον επιτιθέμενο να μεταμφιέζει την σκόπιμη, τεχνητή καταστροφή ή άλλης μορφής εχθροπραξία ως φυσικό, βιολογικό, ή κα: ανεξήγητο φαινόμενο. Το σύστημα HAARP αλλά και το πρόγραμμα αεροψεκασμών αποτελούν παραδείγματα τέτοιων "περιβαλλοντικών" όπλων.
Για όσους εξακολουθούν να δυσπιστούν ότι τέτοια οπλικά συστήματα βρίσκονται σε ανάπτυξη και εφαρμογή, μια σύντομη ιστορική αναδρομή μπορεί να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική. Την δεκαετία του 1930, ο όροο πυρηνικό όπλο ή ατομική βόμβα ήταν ανύπαρκτος - σε οποιαδήποτε γλώσσα. Η ανθρωπότητα "ανεκάλυψε" τα πυρηνικά όπλα την 6η Αυγούστου 1945, όταν η πρώτη ατομική βόμβα εξεράγη στην πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Στην πραγματικότητα όμως, τα θεωρητικά σχέδια και οι εργαστηριακές έρευνεο για την κατασκευή ενός τέτοιου όπλου είχαν ξεκινήσει από την δεκαετία του 1920.
Το 1970, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia, στην Νέα Υόρκη, ο Zbignew
Brzezinski δημοσίευσε ένα βιβλίο του με τίτλο "Μεταξύ Δυο Εποχών" (Between Two Ages ). Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο κύριος Brzezinski αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από απλός συγγραφέας. Το 1976 διορίστηκε σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρo των ΗΠΑ, Jimmy Carter. Το 1980, ο Carter έχασε τις εκλογές και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική δράση, όμως ο κύριο Brzezinski παραμένει ακόμη και σήμερα κινητήριος μοχλός στον σχεδιασμό της Αμερικανικής πολιτικής και υψηλόβαθμο στέλεχος της Τριμερούς Επιτροπής και της Λέσχης Bilderberg.
Υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από το προαναφερθέν βιβλίο του κυρίου ΒΓΖΘζίηδΙίί, τα οποία είναι ενδεικτικά του τρόπου σκέψης αλλά και του μακρόπνοου προγραμματισμού που υιοθετούν τα ηγετικά στελέχη της αυτοαποκαλούμενης "Νέας Τάξης Πραγμάτων":
  1. «Η τεχνολογία θα θέσει στη διάθεση των ηγετών, των μεγάλων κρατών, τα μέσα για την διεξαγωγή μυστικού πολέμου, όπου μόνον ένας ελάχιστος αριθμός στρατιωτών θα είναι απαραίτητος...»
  2. «Μέθοδοι τροποποίησης καιρικών φαινομένων θα χρησιμοποιηθούν ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μακρόχρονης ξηρασίας ή καταιγίδων...»
  3. «Με τη βοήθεια ακτινοβολιών συγκεκριμένων συχνοτήτων θα μπορούμε να ελέγξουμε την συμπεριφορά ολόκληρων πληθυσμών... στόχος μας είναι μια πιό ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη κοινωνία...»(!)

Τα λόγια τουZbignewBrzezinski αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται προφητικά από το 1970 και μετέπειτα. Ας δούμε πως, με λίγα παραδείγματα:
• Μετά τη χρήση μεθόδων τροποποίησης καιρικών συνθηκών από τους Αμερικανούς στο Βιετνάμ, υπεγράφη διεθνής συνθήκη στον ΟΗΕ το 1977, η οποία απαγόρευε την προσφυγή σε τέτοιες μεθόδους και τεχνολογίες κατά τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων...
• Κατά την διάρκεια των τριών ετών που προηγήθηκαν της Αμερικανικής εισβολής στο Αφγανιστάν (1999-2001), η φτωχή αυτή χώρα έζησε τη χειρότερη εποχή ξηρασίας στην ιστορία της...
• Το 1999 οι κάτοικοι του Ιράκ βίωσαν την χειρότερη ξηρασία του περασμένου αιώνα, αυξάνοντας τις ανάγκες εισαγωγής τροφίμων στην ήδη εξασθενημένη αυτή χώρα (λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ)...
• Κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, το Ιράν έχει πληγεί από 4 μεγάλους σεισμούς (άνω των 6.0 στην κλίμακα Richter), ο καθένας εκ των οποίων έχει σημειωθεί σε διαφορετικό σημείο της χώρας ενώ, την ίδια χρονική περίοδο, μαίνεται η πολιτική και διπλωματική διαμάχη μεταξύ Δύσης και Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ιρανικής κυβέρνησης...
• Τον Αύγουστο του 2002, η Ρωσική Βουλή (Δούμα) παρουσίασε στον Πρόεδρο Πούτιν το πόρισμα έρευνας της επιτροπής διεθνών σχέσεων και άμυνας υπογεγραμμένο από 90 βουλευτές. Μεταξύ άλλων το πόρισμα αναφέρει: «Οι ΗΠΑ δημιουργούν νέα ολοκληρωμένα γεωφυσικά όπλα που μπορούν να επηρεάσουν την ατμόσφαιρα της γης... Η σημασία του ποιοτικού αυτού άλματος μπορεί να παραβληθεί μόνο με την μετάβαση από την εποχή του σιδήρου στην εποχή της πυρίτιδας ή από τα συμβατικά όπλα στα πυρηνικά. Αυτός ο νέος τύπος όπλων διαφέρει από όλους τους προηγούμενους στο ότι η ατμόσφαιρα μεταβάλλεται μονομιάς σε αντικείμενο επίδρασης και τμήμα του συγκεκριμένου όπλου...»!

Η μάχη για τον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η πιό αξιοπρόσεκτη, αλλά ίσως και η πιό προβληματική, ιδέα από όλα αυτά που είπε και έγραψε ο ZbignewBrzezinski είναι η προτεινόμενη «επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο με κατάλληλες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες έτσι ώστε... η κοινωνία να είναι πιό ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη!»
Η ιδέα του επηρεασμού ή της τροποποίησης των εγκεφαλικών διεργασιών, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο έλεγχος τον νου ενός ή περισσοτέρων ατόμων, έχει βρεί πρόθυμους πειραματιστές εδώ και δεκαετίες. Για παράδειγμα, οι Ναζί έβαζαν φθόριο στο πόσιμο νερό των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, διότι γνώριζαν ότι αυτό το χημικό στοιχείο δρα κατασταλτικά σε σχέση με τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου, και έτσι καθιστούσαν τους αιχμαλώτους πιο πειθήνιους και λιγότερο οξυδερκείς και αντιδραστικούς. (Πρβλ. την επιδιωκόμενη φθορίωση του ύδατος και στην Ελλάδα η οποία ήδη όμως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ. βλ ΤΜ τεύχος 129, Ιανουάριος 2005)
Όπως προαναφέρθηκε κατά την εξέταση των δυνατοτήτων του συστήματος HAARP, ο ανθρώπινος νους παράγει τα δικά του ηλεκτρομαγνητικά κύματα, η συχνότητα των οποίων είναι ενδεικτική των δραστηριοτήτων του εγκεφάλου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε πέντε βασικές κατηγορίες συχνότητας των εγκεφαλικών κυμάτων που αντιστοιχούν στις ακόλουθες πέντε κατηγορίες διανοητικών δραστηριοτήτων:

  1. Η πρώτη κατηγορία, τα πολύ χαμηλής συχνότητας κύματα δέλτα (0,5-3 Hertz ή κύκλοι ανά δευτερόλεπτο) εμφανίζονται όταν ένα άτομο κοιμάται βαθιά.

  1. Η δεύτερη κατηγορία, τα κύματα θήτα (3-7 Hertz) δείχνουν διανοητική κατάσταση στην οποία επικρατούν οι παραστάσεις και διεργασίες της φαντασίας, η διανοητική αυτοσυγκέντρωση, ή οι διάφορες εναλλαγές ύπνου και ονείρων.

  1. Η τρίτη κατηγορία, τα κύματα άλφα (7-12 Hertz) δείχνουν χαλάρωση. Οι συχνότητες άλφα είναι ιδανικές για την μάθηση και την εστιασμένη διανοητική λειτουργία.

  1. Η τέταρτη κατηγορία, τα κύματα βήτα (12-35 Hertz) σχετίζονται με τις φυσιολογικές δραστηριότητες κατά την διάρκεια της ημέρας. Το ανώτερο άκρο αυτού του φάσματος αφορά καταστάσεις άγχους ή ταραχής, οι οποίες μπορούν να διαταράξουν τη σκέψη και τις συλλογιστικές ικανότητες.

  1. Η πέμπτη κατηγορία, τα κύματα με συχνότητα μεγαλύτερη από το άνω μέρος του φάσματος εξωτερικής συνειδητότητας (βήτα, 35-50 Hertz), αφορούν σπάνιες καταστάσεις υψηλής εγρήγορσης, αίσθησης άμεσου κινδύνου, συναισθημάτων έξαλλης οργής και θυμού ή αλλοφροσύνης και πανικού.

Η εξωτερική διέγερση του εγκεφάλου με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή παλμούς μπορεί να συμπαρασύρει και να "συντονίσει" τις διεργασίες του εγκεφάλου σε φάση παρόμοια με την εξωτερική συχνότητα διέγερσης, οδηγώντας τον ανθρώπινο νου σε συμπεριφορά σύμφωνη με τα "έξωθεν προστάγματα", είτε πρόκειται για χαλάρωση και έλλειψη νοητικών αντιστάσεων, είτε πρόκειται για εκνευρισμό και αγχώδη εγρήγορση.

Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι με την εκπομπή των κατάλληλων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων πολύ χαμηλής συχνότητας ( ELF), οι κάτοχοι της νέας αυτής οπλικής τεχνολογίας μπορούν να επιφέρουν ή να διασπείρουν σε πλήθος ανθρώπων, από αδράνεια, χαλάρωση, ή "εθελοντική υπακοή" μέχρι οργή, άγχος, φόβο ή και πανικό!

Τα εξελιγμένα συστήματα τύπου HAARP όπως και άλλα παρόμοια συστήματα μικρότερης ισχύος και εμβέλειας μπορούν να παράγουν ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς και κύματα χαμηλής συχνότητας (ΕίΡ), τα οποία σύμφωνα με ιατρούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Η δημιουργία, ανάπτυξη, και εφαρμογή των νέων αυτών συστημάτων αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση των προβλέψεων του Zbignew Brzezinski περί διεξαγωγής μυστικού πολέμου ή περί κατευθυνόμενης κοινωνίας, αλλά και την δικαίωση όσων επέμεναν και επιμένουν ότι μια διεθνής "ελίτ" προσπαθεί, με κάθε μέσο και ανεξαρτήτως κόστους, να επιβάλλει την θέληση της πάνω στους πάντες και στα πάντα σε αυτό τον μικρό, όμορφο, αλλά και ταλαιπωρημένο πλανήτη.

Τα περιβαλλοντικά όπλα ως πολιτικά και γεωπολιτικά όπλα

Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι το θέμα των αεροψεκασμών και των άλλων περιβαλλοντικών όπλων δεν είναι μόνον επιστημονικό ή μόνον οικολογικό ή απλά στρατιωτικό. Περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, στις ημέρες μας, τα φαινόμενα απατούν. Υποτίθεται ότι ζούμε σε κοινωνίες όπου κυριαρχεί το δημοκρατικό πολίτευμα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, η ισότητα όλων απέναντι στους νόμους, καθώς και η τήρηση και διαφύλαξη των νόμων και θεσμών από τις πολιτικές και άλλες ηγεσίες της κάθε χώρας.
Ωστόσο, ποιος από τους απλούς πολίτες, ποια κοινωνική ομάδα, ποιος λαός ρωτήθηκε για το αν δέχεται ή όχι τον καθημερινό βομβαρδισμό της ατμόσφαιρας με τοξικές χημικές ουσίες και επικίνδυνες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες; Ποια κυβέρνηση, ποιος κρατικός οργανισμός και σε ποια χώρα σέβεται τις βασικές ατομικές ελευθερίες των πολιτών ή τους νόμους όταν καθημερινά επιτρέπει την διάπραξη ενός πρωτοφανούς και τεραστίου εγκλήματος κατά της ζωής και της υγείας των πολιτών, αλλά και κατά του φυσικού μας περιβάλλοντος;
Η πιθανή άγνοια από πλευράς τοπικών κυβερνήσεων και αρμοδίων φορέων αποτελεί δικαιολογία;
Στην πραγματικότητα, οι αεροψεκασμοί αποτελούν άλλη μια απόδειξη του γεγονότος ότι το διεθνές πολιτικό προσκήνιο δεν είναι παρά ένα καλοστημένο θεατρικό έργο. Ήδη αρκετοί αναρωτιούνται αν οι εθνικές κυβερνήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα κατά τόπους διαχειριστικά κλιμάκια -τα τοπικά και δευτερεύοντα γραφεία- μίας τεράστιας "πολυεθνικής εταιρείας", την οποία πολλοί αποκαλούν παγκόσμια υπερκυβέρνηση, η οποία δρα και αποφασίζει στο παρασκήνιο και η οποία, επί δεκαετίες ίσως και αιώνες τώρα, προωθεί με μεθοδικότητα και πλήρη μυστικότητα τα δικά της σκοτεινά σχέδια.
Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι, μια διεθνής ομάδα μεγιστάνων του πλούτου η οποία ελέγχει το διεθνές τραπεζικό σύστημα, τις πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες και τις μεγάλες βιομηχανίες όπλων και φαρμάκων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του πλανήτη μας.
Αυτή η διεθνής ομάδα με τα διάφορα όργανα και επιτροπές της καθώς επίσης και με τον πλήρη έλεγχο των μεγάλων ΜΜΕ -αν ισχύουν τα παραπάνω- αποφασίζει και καθορίζει, μεταξύ άλλων, το ποιοί μπορούν ή δεν μπορούν να διεκδικήσουν πολιτικά ή άλλα αξιώματα σε μια χώρα, τον "νικητή" των εκάστοτε εκλογών, τις μεταβαλλόμενες ισοτιμίες των νομισμάτων, την αύξηση ή την μείωση των επιτοκίων και των διαθέσιμων κεφαλαίων, την τιμή του πετρελαίου, χρυσού και άλλων πρώτων υλών, καθώς και την κατεύθυνση των πολιτικών επιλογών της κάθε "εθνικής" κυβέρνησης...
Η αλήθεια προκύπτει όταν αναλύουμε την διεθνή συγκυρία αλλά και τις καταστάσεις που καθημερινά βιώνουμε στην Ελλάδα, κάτω από το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης και του εντεινόμενου διεθνούς συγκεντρωτισμού εξουσίας. Εύκολα κατανοούμε τότε ότι, τα περιβαλλοντικά όπλα, όπως οι χημικοί αεροψεκασμοί και τα συστήματα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών (τύπου HAARP ή άλλου), παρέχουν δελεαστικές ευκαιρίες στους ισχυρούς της Γης για να αυξήσουν την οικονομική τους δύναμη και κυρίως για να εδραιώσουν τον παγκόσμιο πολιτικό και κυβερνητικό έλεγχο που επιδιώκουν.

Για παράδειγμα, οι κατά τόπους αρχές όλου του πλανήτη θα μπορούν με την βοήθεια ψεκαζόμενων χημικών ουσιών (και εν ονόματι της επιβράδυνσης του Φαινομένου του Θερμοκηπίου) ή με την εκπομπή ειδικά διαμορφωμένων ραδιοκυμάτων κατάλληλης συχνότητας να προκαλούν μείωση των νοητικών αντιστάσεων, χαλάρωση, ή και αίσθηση ευφορίας σε μια ομάδα ατόμων ή και σε ολόκληρο τον πληθυσμό μίας πόλης. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι η ξαφνική και άνευ βίας καταστολή διαδηλώσεων και μαζικών διαμαρτυριών ή η αποφυγή τέτοιων επεισοδίων όταν επιβάλλονται μη δημοφιλή πρόσθετη φορολογία, ανατιμήσεις ή και δελτία διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, μείωση συντάξεων, κ.ά.
Σε διεθνές επίπεδο, τα περιβαλλοντικά όπλα παρέχουν στους θιασώτες της παγκόσμιας εξουσίας και του απολύτου ελέγχου έναν νέο ιδανικό μοχλό άσκησης πίεσης σε κράτη, λαούς, ή κυβερνήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις επιθυμίες της διεθνούς "ελίτ". Όταν τα οικονομικά αντίποινα, όπως οι εμπορικές κυρώσεις (ΟΗΕ), και η διπλωματική απομόνωση δεν κρίνονται επαρκή, τα νέα όπλα επιτρέπουν την "διεξαγωγή μυστικού πολέμου".
Το πιο βολικό στοιχείο για την παγκόσμια υπερκυβέρνηση είναι ότι ο πόλεμος που διεξάγεται με "περιβαλλοντικά" μέσα περνά σχεδόν απαρατήρητος για την πλειονότητα των πολιτών των περισσοτέρων χωρών του κόσμου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Ιράκ, κατά την περίοδο 1991-2002 (μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου και πριν την Αμερικανική εισβολή του 2003) και το Ιράν κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας.
Αξίζει να τονιστεί επίσης, ότι οι αεροψεκασμοί εκτός από συστατικό στοιχείο χημικού ή ηλεκτρομαγνητικού πολέμου, μπορούν διευκολύνουν και την διεξαγωγή βιολογικού πολέμου. Εργαστηριακές αναλύσεις στις ΗΠΑ και Καναδά έχουν ήδη δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ψεκάζονται μικροσκοπικές ίνες πολυμερών υλικών οι οποίες ευρέθησαν να είναι φορείς μικροβίων της ανώτερης ατμόσφαιρας.
Με τον ίδιο τρόπο αεροψεκασμού, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει διασπορά μικροσκοπικών ινών εμποτισμένων σε καλλιέργειες ενός μεταλλαγμένου ιού γρίπης, τον οποίο το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ή θα είναι ανέτοιμο να αντιμετωπίσει. Η περίπτωση του Η5Ν1 απασχόλησε σχετικά πρόσφατα τα ΜΜΕ και πρέπει να τονίσουμε ότι η παρουσία τοξικών μετάλλων όπως το αλουμίνιο και το βάριο στο ανθρώπινο αίμα εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η «Γεωμηχανική» και ο Ακήρυχτος Πόλεμος

Όταν προτείνει κάποιος μια "ασπίδα" μεταλλικών σωματιδίων σαν λύση για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης της Γης, η απάντηση είναι ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες και πιό αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες σέβονται τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Οι λύσεις αυτές όμως θα στερήσουν το πετρελαϊκό καρτέλ από τα συνήθη κέρδη "μαμούθ", που απολαμβάνει εδώ και δεκαετίες, και τα ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας υπερκυβέρνησης από την δυνατότητα ελέγχου των ενεργειακών πόρων του πλανήτη. Μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι όχι μόνον οικονομικά αλλά και πολιτικά επιζήμια για την διεθνή "ελίτ" διότι θα της αφαιρέσει έναν από τους κυρίους μοχλούς άσκησης επιρροής επί των λαών και των "εθνικών" κυβερνήσεων.
Η ίδια τεχνολογία την οποία αρχικά οραματίστηκε οNicola Tesla το 1907 για την δωρεάν διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την ανθρωπότητα και στην οποία βασίζεται το σύστημα HAARP επαρκεί για να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες ηλεκτροδότησης με τα σημερινά δεδομένα.
Τέτοιου είδους στρατηγικές επιλογές μπορούσαν να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες -αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη και σήμερα -στις αναπτυγμένες χώρες πρώτα και αργότερα να επεκταθούν και στον υπόλοιπο κόσμο. Αντί αυτού, παρατηρούμε τα τελευταία 15 χρόνια την αύξηση της ζήτησης και κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να σημειώνεται παράλληλη και ουσιαστική πρόοδος στην δημιουργία υποδομών για την επέκταση της χρήσης αιολικής, ηλιακής, και άλλων εναλλακτικών πηγών ενεργείας. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου τα τελευταία έτη και ρεκόρ κερδών για τις πετρελαϊκές εταιρείες αλλά και επιδείνωση των οικολογικών και οικονομικών προβλημάτων της ανθρωπότητας.
Επίσης είναι γεγονός ότι οι πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, κατά την δεκαετία του 1980, εξαγόρασαν πολυάριθμες ευρεσιτεχνίες σχετικές με την χρήση νέων εναλλακτικών πηγών ενεργείας, τις οποίες στην συνεχεία απέκρυψαν εξαλείφοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης των αντίστοιχων τεχνολογιών. Αυτές και πολλές άλλες είναι οι πτυχές αλλά και οι αποδείξεις του οικονομικού πολέμου που διεξάγει η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" κατά της ανθρωπότητας. 

Ο ρόλος των πολιτών

Στην γεωπολιτική αρένα και στις αρχές του 21ου αιώνα, ένα από τα πιό σημαντικά προβλήματα για τους ηγέτες της παγκοσμιοποίησης είναι η επερχόμενη εξάντληση των κοιτασμάτων πετρελαίου. Πολλοί ειδικοί αναλυτές έχουν υποστηρίξει δημοσίως ότι, τα απομένοντα κοιτάσματα πετρελαίου είναι πολύ μικρότερα από ότι εκτιμούν οι χώρες του ΟΡΕC και ότι οι ετήσιες ποσότητες παραγωγής ευρίσκονται ήδη σε πτωτική τάση. Η επερχόμενη νέα "πετρελαϊκή κρίση" δημιουργεί καινούργιες παραμέτρους, προκλήσεις, και ανάγκες για την διεθνή "ελίτ":
• Κατοχύρωση του ελέγχου και της επιρροής πάνω στις χώρες με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα που έχουν απομείνει (π.χ. με την πρόσφατη εισβολή στο Ιράκ το 2003)...
• Εδραίωση του πλήρους πολιτικού, οικονομικού, και κοινωνικού ελέγχου των λαών και ιδιαίτερα των αστικών πληθυσμών, σε μια επερχόμενη περίοδο έντονης πολιτικής και οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής αναταραχής σε παγκόσμια κλίμακα...
Έτσι λοιπόν, για να διατηρήσουν και νο ενδυναμώσουν τους μηχανισμούς έλεγχοι; και επιρροής σε μια κρίσιμη περίοδο, τα ηγετικά στελέχη της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχουν θέσει σε εφαρμογή τα περιβαλλοντικά οπλικά συστήματα και προγράμματα που συμβάλλουν σε μια "πιο ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη κοινωνία"...
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά έτσι ώστε να αποκτήσουν την ιδιοκτησία (και τον έλεγχο) των πάσης μορφής ΜΜΕ σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, οι αεροψεκασμοί τοξικών χημικών ουσιών και γ "λεύκανση" του ουρανού συνθέτουν μια οδυνηρή οικολογική πραγματικότητα, η οποία, όμως με την σειρά της, μπορεί να γίνει το έναυσμα "αφύπνισης" ενός μεγάλου τμήματος της ανθρώπινης κοινωνίας το οποίο αγνοεί ή δεν ενδιαφέρεται για τις βαθύτερε( και πραγματικές αιτίες των πιό σημαντικών εξελίξεων πάνω στον πλανήτη.
Οι επόμενες ημέρες και μήνες είναι ίσως γ πιό κατάλληλη στιγμή για τους ευαισθητοποιημένους και ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, νε καταγγείλουν την σκόπιμη και βαρβαρικά παρέμβαση στις φυσικές διεργασίες της γήινης ατμόσφαιρας και να καταστήσουν ορατέ σε όλους τον μυστικό και ακήρυκτο πόλεμε που η διεθνής "ελίτ" διεξάγει κατά των λαών Έτσι θα αποκαλυφθεί σύντομα η αληθινή ταυτότητα και ποιότητα των στελεχών της αλλά και το σύνολο των απώτερων επιδιώξεων της.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
* "CHEMTRAILS CONFIRMED" by William Thomas,
January 2003 * "Alice in Wonderland" by David Icke
* "Angels don't play this HAARP" by Jeanne Manning and
Dr. Nick Begich * "Mind Control - The Invisible Absolute
Power" by Dr. Nick Begich * "Holes in Heaven?" A Video
Documentary produced by Paula Randol-Smith and
Wendy Robbins * Hellenic NEXUS, T‡ ̄Ô ̃ 15, A‡ÁÔ ̆-
ÛÙÔ ̃-TMÂ٤̂ÚÈÔ ̃ 2006, Chemtrails: Kˆ‰ÈÎfi ŸÓÔÌ· "Deep
Shield"
ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
* http://www.enouranois.gr * http://holmestead.ca
* http://chemtrailcentral.com * http://worldnewsstand.net
* http://youdontsay.org * http://www.haarp.alaska.edu
* http://www.viewzone.com * http://signs-of-the-times.org
* http://en.wikipedia.org * http://tovima.dolnet.gr

http://www.skorpialogia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=392&Itemid=1