Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πάμε για θερμό ...Καστελόριζο άμεσα ! Ενημέρωση Τελ Αβιβ και Λευκωσίας


Προετοιμάζεται διπλωματικά και στρατιωτικά η Ελλάδα για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο
Του Μανώλη Κυπραίου

Ανησυχία επικρατεί τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπου ευθέως αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε θαλάσσιες ζώνες τις οποίες έχει δικαίωμα να τις ελέγχει βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.
Η πρώτη πρόκληση αφορά την περιοχή του Καστελλόριζου, όπου οι Τούρκοι έχουν εξαγγείλει μια από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές ασκήσεις των τελευταίων 20 ετών, θέμα το οποίο είχε αναδείξει πρόσφατα πρώτο το.... newscode (διαβάστε εδώ: Την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία στο Καστελόριζο). Η δεύτερη πρόκληση αφορά την απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, τα ερευνητικά πλοία που εκτελούν αποστολές χαρτογράφησης του βυθού σε περιοχές νοτίως της Κρήτης και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου να της καταθέτουν χάρτες διάπλου και ρότας.
Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ελληνική πλευρά είναι πως λόγω του γεγονότος πως η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε «θερμή ζώνη» από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη και τα βλέμματα της Διεθνούς Κοινότητας είναι στραμμένα εκεί, η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «θερμό επεισόδιο» στοχεύοντας στα «μειωμένα αντανακλαστικά» των ισχυρών δυνάμεων.
Στόχος της Άγκυρας, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, είναι η δημιουργία καθεστώτος αμφισβήτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών που σχεδιάζει να ανακηρύξει η Αθήνα. Ιδιαίτερα μετά τα πρώτα στοιχεία διεθνών επιχειρήσεων ελέγχου κοιτασμάτων, πως η Ελλάδα διαθέτει πολύ περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, στη νότιο Κρήτη και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, είναι «ηλίου φαεινότερο» πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει «μερίδιο» με οποιοδήποτε τρόπο και κυρίως κόστος.
Εν ολίγοις η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τα-συνήθη-αργά αντανακλαστικά της Ελλάδας, θα επιχειρήσει με τη γνώριμη σε αυτή «πολιτική των κανονιοφόρων» να επιβάλει τη βούλησή της.
Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία στο Ν/Α Αιγαίο
Για την όλη κατάσταση και το σκηνικό κρίσης που πάει να δημιουργήσει η Αγκυρα στο Αιγαίο, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, όσο και από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι συμφωνήθηκε λοιπόν.
Σε διπλωματικό επίπεδο, το ΥΠΕΞ εξουσιοδότησε τους πρέσβεις της χώρας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, να τους ενημερώσουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Σε τακτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, θα σταλεί στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου μοίρα του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από φρεγάτες, πυραυλακάτους και πλοία υποστήριξης. Παράλληλα θα γίνει μεταστάθμευση μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων σε στρατιωτικά αεροδρόμια νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ επίλεκτες μοίρες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού θα «διασπαρθούν, εκεί που πρέπει», όπως μας δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Συνεχή ενημέρωση σε Λευκωσία και Τελ Αβίβ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως για τις εξελίξεις έχει δείξει τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ, χώρες οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τις κινήσεις της Τουρκίας, μιας και η Λευκωσία και το Τελ Αβίβ έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς του φυσικού αερίου από το κοινό κοίτασμα «Λεβιάθαν» που βρίσκεται μοιρασμένο στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες του Ισραήλ και της Κύπρου.
«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ισραηλινούς και την Λευκωσία για τα παιχνίδια των Τούρκων» τόνισε χαρακτηριστικά στο newscode ανώτερος διπλωματικός υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών


Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/03/blog-post_8959.html#ixzz1HXEQlrN6

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για την πατρίδα.
Προσοχή όμως. Για την πατρίδα. Οχι για τον δοσίλογο, ούτε για το χοντρογούρουνο, ούτε για την εντεταλμένη της bildenberg.
Βέβαια η λέξη πατρίδα για τους παραπάνω είναι άγνωστη λέξη.
Ο ένας βλέπει την Σουηδία, ο άλλος βλέπει μπριτζόλες, η τρίτη βλέπει εξουσία.
Οσο για την υπόλοιπη παρέα, απλά προσαρμόστε τα πάθη αντίστοιχα.
Τέλος την δική τους ενέργεια την ξέρουμε. Την ώρα που Ελληνες θα πεθαίνουν μαχόμενοι, αυτά τα λαμόγια θα βρίσκονται στα Παρίσια, στις Ελβετίες, στην Αμέρικα και αλλού.
Και όταν τελειώσουν όλα θα επιστρέψουν με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΙΙΙ !!!!
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΣΙΑΖΩ ΟΜΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ !

ΜΙΑ ΜΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

για την Ελλαδα ας πεθανουμε οπως οι προγονοι αδελφοι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ ΓΕΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ??
ΔΕΝ ΘΑ ΞΣΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΟΣ 33 ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ ΠΙΝΑΕΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Η ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΗΛΙΚΙΑ.........ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

αν γινει πολεμος και μας φωναξουν πρεπει πρωτα να περασουμε μια βολτα απο την βουλη για ενα ξεσκτατωμα και μετα να παμε στο μετωπο.

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι αυτα που λετε ωρε ΕΛΛΗΝΕΣ; τι ειναι αυτα που ακουω;
αυτα μας διδαξαν οι αρχαιοι ημων προγονοι;
25η μαρτιου σημερα... τοτε δεν ελεγαν ποσοι,,αλλα ΠΟΥ!

φιλε εγω ειμαι 18 χρονων...δεν θελω οικογενεια, δεν θελω παιδια...θελω να δω την πατριδα μου ΕΛΕΥΘΕΡΗ για να ζησουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα παιδια μου...

"Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι-ξηλείψη,
κανένας, γιατί σιέπει την που τάψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!
Σφάξε μας ούλους τζι’ ας γενή το γαίμαν μας αυλάτζιν,
κάμε τον κόσμον ματζιελλειόν τζιαι τους Ρωμιούς τραούλλια,
αμμά ξέρε πως ίλαντρον όντας κοπή καβάτζιν
τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια.
Το ‘νιν αντάν να τρώ’ την γην τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλυέται."

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΕΔΕΥΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ Η ΟΧΙ. ΑΝΤΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ 3 ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

για οσους δεν γνωριζουν

http://www.youtube.com/watch?v=28pLBiUsx5I

Ανώνυμος είπε...

Για πειτε μου ρε παιδια τελικα αξιζει να πεθανεις για την πατριδα (καστελοριζο) και τον φυσικο πλουτο του...???γιατι κ εγω πιτσιρικας μες την καυλα ημουν αλλα θεμιτα η αθεμιτα με εχουν ξενερωσει...Και αντε και καιρδιζουμε τον πολεμο αναμεσα στους αιωνιους εχθρους μας...λες την διαχειρηση των πετρελαιων να την παρει καμια ελληνικη εταιρια....???παλι καμια πολυεθνικη θα ερθει να το μαζεψει να το παει στο αμερικα και να μας το ξαναφερει η ΒP...εχω καπου λαθος ρε παιδες???? Στεφανος

Ανώνυμος είπε...

'Ολα για τη σημαία.'Οχι για αυτούς τους πούστηδες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΤΕ, ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ.ΟΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ .Ο ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ 12.13 .ΑΙΑΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον 18χρονο (09.22) μας εβαλε τα γυαλια κυριοι ετσι πρεπει να σκεφτομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα αργά ή γρήγορα. Δεν με ενοχλεί. Μ ενοχλεί όμως να πεθάνω γιατί στραβοπάτησα κι έπεσα ή γιατί δεν πρόσεξα όταν πέρασα τον δρόμο. Αν είναι να γίνει, ας γίνει για κάτι μεγάλο και ιερό, Για κάτι που θα αξίζει. Μακάρι να είναι για την πατρίδα. Εξ άλλου οι πρόγονοί μας έλεγαν-- γλυκός ο θάνατος όταν είναι για την πατρίδα--!!! '