Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σκόπια: Λουφάζουν για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου…



Από την ώρα που ανακοινώθηκε  η ημερομηνία έναρξης  της ακροαματικής διαδικασίας στο Δικαστήριο της Χάγης, ως δια μαγείας, από τα ‘ελεύθερα’ Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων διαγράφηκε οποιαδήποτε ειδησεογραφία για το περίφημο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Μήνες τώρα οι κάτοικοι των Σκοπίων – Σλάβοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Ρομά και Τούρκοι- κάνουν βόλτα μέρα νύχτα γύρω-γύρω από την  έρημη βάση που στήθηκε για να υποδεχθεί το άγαλμα του Αλεξάνδρου, το.... οποίο βγήκε από τα χυτήρια της Φλωρεντίας.
Το κέντρο της πλατείας των Σκοπίων το έχουν περιφράξει με λαμαρίνες,  για να μην φαίνεται το υπό κατασκευή έργο.

Απλά  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Είχαμε δημοσιεύσει στις 27/12/2010

«Σκόπια. 15:45
Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, στο κέντρο της πόλης, θα περιπλέξει την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος της χώρας με την Ελλάδα. 
Το 2011, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως έτος λύσης- σύμφωνα με απόψεις παρατηρητών της ΕΕ για την πΓΔΜ» 


Λίγες μέρες μετά: 






Ιανουάριος 2, 2011.

Το έργο ‘Σκόπια 2014’ είναι το πιο αμφιλεγόμενο σχέδιο, το πιο ακριβό και αυτό που δημιουργεί τη μεγαλύτερη διχόνοια.

Εκατομμύρια ευρώ ρίχτηκαν σε ανόητες προτομές που δεν έχουν καμία καλλιτεχνική αξία, ενώ οι αντιδράσεις δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Παρά του γεγονότος ότι το έργο αυτό έχει καταγγελθεί από όλα τα αλβανικά κόμματα στην πΓΔΜ, καθώς και δεκάδων ΜΚΟ όπως και από  την σκοπιανή αντιπολίτευση, εντούτοις το έργο αυτό δεν έχει σταματήσει και συνεχίζεται από το κόμμα του Γκρουέφσκι, που δεν πτοείται από τις καταγγελίες και συνεχίζει την απόφασή του, χωρίς να υπολογίζει κανέναν.
...
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο ότι η διαμόρφωση της πλατείας των Σκοπίων με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι «μονο-εθνικό» και χτίζει με αυτό «μια ψεύτικη ταυτότητα των Σλάβων της Μακεδονίας».

Από την άλλη πλευρά το VMRO DPMNE υπερασπίστηκε το σχέδιο και έκρινε ότι με αυτό 
«οικοδομείται η μακεδονική ταυτότητα» της χώρας.

«Με το έργο αυτό είναι η πρώτη φορά που οικοδομείται η ‘μακεδονική ταυτότητα’ και με στα κτίρια που το συνοδεύουν τοποθετούμε τα μακεδονικά κρατικά σύμβολα, αυτά που πρέπει να μας χαρακτηρίζουν ως χώρα», δήλωσε ο Αλεξαντάρ Νικολόβσκι του κόμματος του Νίκολα Γκρουέφσκι, VMRO DPMNE.

Ακόμη:





Δεκέμβριος 29, 2010.

«Θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στο κράτος, ο Νίκολα Γκρουέφκσι, με την τοποθέτηση του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Βλάντο Μπούτσκοφσκι, του σοσιαλιστικού κόμματος.
Ο Μπούτσκοφσκι είναι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για το πρόγραμμα «Σκόπια 2014», το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της ‘βασιλείας’ του.

Με μια μικρή αναζήτηση  στις αναφορές μας, θα αντιληφθεί ο αμερόληπτος αναγνώστης και ο Αδέκαστος Κριτής την σκοπιμότητα της Σκοπιανής Σιγής, αφού το έργο αυτό - της κλοπής δηλαδή της ελληνικής ιστορίας και των συμβόλων της- αποτελούσε την προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Γκρούεφσκι, που τώρα επιμελώς αποκρύβει...
Τώρα, που διανύουν προεκλογική περίοδο στην πΓΔΜ,  το ατού του Γκρούεφσκι,  το άγαλμα του Αλεξάνδρου, λόγω της Διαδικασίας της Χάγης αποσιωπάται τελείως ...
Ας το πούμε λιανά το βουλώνει κανονικά ...
... σκύβει το κεφάλι και κάνει την πάπια… Αυτός ο ...πανέξυπνος...
Και εμείς,  οι ηλίθιοι, συνεχίζουμε, να  τον ακούμε... και να τον επικροτούμε, και είμαστε συνήγοροί του επειδή το ...ιδιότροπο κράτος  της Ελλάδας,  του ...έκοψε την ελευθερία των κινήσεων...
http://www.echedoros-a.gr/2011/03/blog-post_6771.html