Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μας δουλεύουν όλοι στην Ελλάδα!Η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά στης τράπεζες την ώρα που μόνο η alpha bank έχιε καθαρά κέρδη 147.8 εκατ ευρώ το 2010



Στα 147,8 εκ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank για το 2010, εξαιρουμένης της εκτάκτου εισφοράς 61,8 εκ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η τράπεζα η κερδοφορία προέκυψε μετά από προβλέψεις 885 εκ. ευρώ, ενώ ο δείκτης βασικών κυρίων κεφαλαίων ανήλθε στο 9%.
Το 2009 τα καθαρά κέρδη της τράπεζας είχαν διαμορφωθεί σε.....
391,5 εκ. ευρώ.
Το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεων της τράπεζας...
στα τέλη του 2010 ανερχόταν στα 38,29 δισ. ευρώ, ενώ αυτό των χορηγήσεων σε 51,52 δισ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα 2010 ο πρόεδρο της τράπεζας κ. Γιάννης Κωστόπουλος ανέφερε ότι «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγιάνσεως που αναμένεται να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής προσπάθειας, η Alpha Bank στηρίζεται σε γερές βάσεις: στην εμπιστοσύνη των Μετόχων και των Πελατών της καθώς και στην αφοσίωση του Προσωπικού της. Πιστοί στις αξίες μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι βασιζόμενοι στις ισχυρές επιχειρησιακές μας δυνατότητες, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις όποιες δυσμενείς συνθήκες, αλλά και προκλήσεις».
Αντίστοιχα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Δημήτρης Μαντζούνης ανέφερε πως «Σε μία δύσκολη χρονιά, η οργανική μας κερδοφορία αποτελεί μία θετική εξέλιξη, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού. Δώσαμε έμφαση στην ενεργό διαχείριση του ισολογισμού μας, με σκοπό να ενισχύσουμε τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή θέση μας. Παράλληλα,
προσαρμόσαμε το λειτουργικό κόστος μας στις νέες συνθήκες και διατηρήσαμε την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας. Συνεχίζουμε επικεντρώνοντας στις βασικές αυτές προτεραιότητες, δίδοντας βαρύτητα στον εξορθολογισμό των επιχειρησιακών μας λειτουργιών καθώς και στη στοχευμένη ανάπτυξη των εργασιών μας».

http://epanastasi-gr.blogspot.com