Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Επάγγελμα, Τροικανός στην Ελλάδα


Προσοδοφόρο αποδεικνύεται το να είσαι τροϊκανός στην Ελλάδα της λιτότητας, της οικονομικής κρίσης και των περικοπών μισθών και συντάξεων...


Κάποιοι λένε ότι οι Τροϊκανοί διαγωνίζονται για το ποιός θα έλθει περισσότερες φορές στην Αθήνα και ποιός θα προσφέρει… περισσότερες υπηρεσίες.

Υπηρεσίες που είναι χρυσοπληρωμένες…

Έχουν ακουστεί ποσά που αγγίζουν σ΄ ορισμένες περιπτώσεις τα 20.000-25.000 ευρώ στη “καθησιά καθενός”.

Δεν πρόκειται για τις κανονικές αμοιβές των τροϊκανών. Αλλά όπως λένε όσοι έχουν άμεση πρόσβαση, σε “εξτρά” για τον έλεγχο που κάνουν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Εξτρά έλεγχο όπως για το σύστημα φορολογικής διοίκησης, για τις διαρθρωτικές αλλαγές και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, για τον καλύτερο φορολογικό έλεγχο, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των 45 δις ευρώ, για το νέο σύστημα είσπραξης των δημοσίων εσόδων, για τον έλεγχο των δαπανών.

Με γειά τους με χαρά τους, θα έλεγαν -ίσως- κάποιοι , σε πολύ διαφορετικές περιστάσεις. Αλλά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές το ΕΡΩΤΗΜΑ είναι  ποιός πληρώνει το λογαριασμό…

Όσοι έχουν πρόσβαση σε έγκυρη ενημέρωση για τις αμοιβές των τροϊκανών ελεγκτών λένε ότι αυτές οι ΕΞΤΡΑ αμοιβές, καλύπτονται από τα Κοινοτικά Ταμεία.

Για την ακρίβεια υπάρχει σχετικό κονδύλι στην Κομισιόν.

Ίσως αυτά τα αστρονομικά ποσά αμοιβών να έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον π.χ. Γερμανών, Αυστριακών, Βέλγων και Δανών, Ιταλών και Γάλλων ακόμη και Βούλγαρων ειδικών που θέλουν να έλθουν στην Αθήνα ως εμπειρογνώμονες για να προσφέρουν έτσι ώστε με τις ιδέες τους να γίνουμε καλύτεροι.

Τώρα το πόση σχέση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας μπορεί να έχουν οι από “κάθε καρυδιάς καρύδι”, όπως λένε στα υπουργεία που έχουν δεχθεί τις επισκέψεις και συνεργασίες των ειδικών, είναι όση “ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.
star.gr