Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ρεζίλι ο Γεωργιάδης: ΤΑ CDS ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! Η ISDA πιστοποίησε credit event για την Ελλάδα - Στις 19 Μαρτίου η δημοπρασία για την πληρωμή των CDS


Η ISDA πιστοποίησε credit event για την Ελλάδα  - Στις  19 Μαρτίου η δημοπρασία για την πληρωμή των CDS - Απόλυτη επιβεβαίωση του bankingnews.gr
"ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ!"

(upd6)Credit event (πιστωτικό γεγονός) απόφασισε και επισήμως για την Ελλάδα η EMEA Credit Derivatives Determinations Committee, η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ΙSDA), επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που εδώ και μήνες ανέφερε το www.bankingnews.gr.
Η απόφαση της ISDA ήταν ομόφωνη....

Η ISDA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) συνιστά πιστωτικό γεγονός, με βάση τα όσα προβλέπονται στο Section 4.7(a) της ISDA (2003 Credit Derivatives Definitions), καθώς η εμπλοκή των CACs τροποποιεί τους όρους για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, εξέλιξη η οποία μειώνει το δικαίωμα των κατόχων των ομολόγων αυτών όσον αφορά στη λήψη των πληρωμών.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την πληρωμή των ελληνικών CDS.

Νωρίτερα, ανώτατη ελληνική κυβερνητική πηγή δήλωνε στο www.bankingnews.gr πως η απόφαση της ISDA για πιστοποίηση credit event είναι απόλυτα αναμενόμενη και δίκαιη.
Σε άλλη ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα η ISDA σημείωνε πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί όταν επίσημα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που σήμερα εγκρίθηκαν από το Eurogroup και εν συνεχεία από το υπουργικό συμβούλιο.
Η επίσημη ενεργοποίηση των CACs θα γίνει όταν η σχετική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

H ISDA είναι πιθανό να πιστοποιήσει credit event στην Ελλάδα σύμφωνα με τελευταίες μη επιβεβαιωμένες, πληροφορίες που διαρρέουν κύκλοι στο Λονδίνο. Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης swaps και Παραγώγων είναι κοντά στην απόφαση να πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός καθώς ενεργοποιήθηκαν τα CACs οι ρήτρες συλλογικής δράσης υποχρεώνοντας κατόχους ελληνικού χρέους να συμμετάσχουν στην διαδικασία όχι εθελοντικά αλλά υποχρεωτικά. Να σημειωθεί ότι επικρατούσε η άποψη εσχάτως ότι η ενεργοποίηση των CACs επειδή αφορά την μειοψηφία του χρέους η ISDA θα το χαρακτήριζε περιορισμένο γεγονός....
Η εξέλιξη αυτή θα είναι ιστορική. Τα CDS ακόμη εξετάζεται αν θα πληρωθούν τα οποία είναι ύψους 3,2 δισ δολάρια η καθαρή αξία.
Με βάση μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι απόψεις των μελών της ISDA ήταν αντικρουόμενες ενώ υπήρξαν μέλη που ανοικτά τάχθηκαν υπέρ του credit event εσχάτως.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η BNP Paribas η οποία είναι ο σύμβουλος των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, έχει προιδοποιήσει ότι τα CDS είναι trigger αν ενεργοποιηθούν τα CACs. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι μετά την ενεργοποίηση των CACs η ISDA δεν είχε πολλές επιλογές πέραν του να πιστοποιήσει credit event.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, της ISDA η επιτροπή δέχτηκε ερώτημα σχετικά με το αν πιστοποιείται credit event οπότε και θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας για να αποφασίσει.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αποφασίσουν αν πιστοποιείται credit event και αν θα πληρωθούν οι κάτοχοι των ελληνικών ασφάλιστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας.
Να σημειωθεί ότι τα μέλη της ISDA που αξιολογούν αν υφίσταται πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα είναι τα εξής.

Voting Dealers
Bank of America / Merrill Lynch
Barclays
BNP Paribas
Credit Suisse
Deutsche Bank
Goldman Sachs
JPMorgan Chase Bank, N.A.
Morgan Stanley
Societe Generale
UBS

Consultative Dealers
Citibank
The Royal Bank of Scotland

Voting Non-dealers
BlueMountain Capital (Second Term Non-dealer)
Citadel LLC(First Term Non-dealer)
D.E. Shaw Group (First Term Non-dealer)
Elliott Management Corporation (Third Term Non-dealer)
Pacific Investment Management Co., LLC (Second Term Non-dealer)

www.bankingnews.gr

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tα παπαγαλάκια τα πνίγουν στρίβοντας τα κεφαλάκια τους.

1)ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ θα έχουν κύριο σύνθημα στης εκλογές την επιτυχία του PSI+ ΤΌΣΟ ΦΑΙΔΡΟΊ ΕΙΝΑΙ..

3) Σίγουρα τώρα, οι αγορές θα ανοίξουν μετά το 2030.

2) Σίγουρα τώρα, ΟΛΑ τα χρέη μας είναι στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, Η εθνική ταυτότητα, αλλά και κυριαρχία ΠΈΘΑΝΕ..

3) Σίγουρα τώρα, η Ελλάδα δεν χριζόμαστε σώματα αστυνομίας η στρατού ,η Γερμανία θα δανείζετε από ΕΚΤ με 1% και θα μας δανείζει με 6-7% και κατά τα συνεισφέροντα της θα κάνει τους ανάλογους χειρισμούς ΠΑΝΤΑ υπέρ της, αν αυτό λέγετε ισότιμος συναιτερος και όχι κατοχικός τοκογλύφος τι να πω ;το αφήνω στην κρίση σας να το σχολιάσετε..

4)Οι Ελληνική πολιτικοί+πολιτική είναι πλέων χωρίς ουσία από την Βουλή , η ουσία πλέων είναι στην ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ , παράνομη σίγουρα για αυτούς όλους τους γερμανοτσολιάδες..

5)Τα ασφάλιστρα κινδύνου άνοιξαν , ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τα έχουν στα χέρια τους;

6) κυνηγήστε τους παντού , αυτό που έγραψα εχθές για της παρέλασης (κυκλιδότατα και για λίγους εκλεκτούς θα είναι οι θέσεις κοντά στην εξέδρα) Αυτό μου κάνει εντύπωση το πόσο καθαρές θα είναι ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;;

Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα, κάτω οι τύραννοι, η Ελευθέρια είναι καθήκον για όλους μας πια, γράψετε τα συνθήματα σας σε τοίχους, όχι μόνο σε σαιτ η πλοκ η φεις μπουκ η τουιτερ ..

Μπούτζουκας Θ.Τ

Ανώνυμος είπε...

Παιδία τί λέτε???Αύτά τά 3.2δισ δέν τά πληρώνει ή έλλάδα....είτε ένεργοποιηθούν είτε όχι,ή δική μας τσέπη δέν πρόκειται νά πάθει ΤΙΠΟΤΑ....Δηλ.σέ άπλά έλληνικά,στά άρχ..α μας πού θά ένεργοποιηθούν τά cds,γι'αύτό ήρεμήστε καί πάψτε νά άποθεώνετε τόν μέγα ήρωα καμμένο

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο γεωργιάδης; Εδώ σήμερα μετά απ' αυτό ξεβρακώθηκε όλη η μνημονιακή σαπίλα!

Ανώνυμος είπε...

η ενεργοποιηση των cds δεν μας αφορα καθολου ειναι θεμα των κατοχων ομολογων και των ασφαλιστων ...αρα δεν καταλαβαινω ολο αυτο τον πανικο χαλαρωστε και ας δουμε τι θα γινει απο δω και περα και αφηστε καποιους που πονταρουν στον πανικο και στην καταστροφη

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς εάν δεν πληρωθούν 60 δις και πάνω που έλεγε ο κ Καμμένος θα το γράψετε ε;

Ανώνυμος είπε...

χρεοκοπήσαμε ή όχι ; Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά το πιστωτικό γεγονός;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ο 10:42 ο Γεωργιαδης ειναι???

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε κύριοι; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΟΡΕ; δεν μας νιαζει ποιος θα τα πληρώσει !!!! ΆΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΤΣΕΠΏΣΕΙ δεν σας νιαζει; όταν κουρεύουν τα Ελληνικά ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΤΑΜΕΊΑ συμπαρασύροντας συντάξεις , μισθούς, κοινωνική προνια, υγεία;


ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΨΕΚΆΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ;

Μπούτζουκας Θ.Τ

Ανώνυμος είπε...

http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=7809

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ π.χ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΤΙΜΗ+ΕΓΓΥΗΣΗ. ΟΜΟΛΟΓΑ;; ΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ;; ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΧΡΗΜΑ;; ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΡΕΛΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ,ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Α ΞΕΧΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΟΚ. ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ;
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ;;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παπαγαλάκια, πιστωτικό γεγονός σημαίνει χρεωκοπία και με τη βούλα. Αυτό δεν είναι που υποτίθεται θα γλυτώναμε με τα μνημόνια και με την εξαθλίωση μας?Τράπεζες και κερδοσκόποι πληρωμένοι και λαός εξαθλιωμένος , με οικονομία υποθηκευμένη..Τώρα Θα βγούμε στις αγορές του αγίου ... η χρεωκοπία υποτίθεται ότι είναι η έσχατη λύση γιατί αποκλείεσαι απο τις αγορές για χρόνια. Τώρα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, απλώς με τις τράπεζες πληρωμένες.Καλό κόλπο..Ά ξέχασα το PSI είναι επιτυχία..Ξυπνήστε ρε...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ!! 12:35!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ ΤΙ ΣΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝΕ? ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ? ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ? ΘΕΛΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ??

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον άν χρεοκοπούσαμε μόνοι μας και με τους δικούς μας όρους ,θα γλυτώναμε σχεδόν όλο το χρέος..

Ανώνυμος είπε...

Ο μέγας Καμμένος δεν έλεγε για CDS 60 δις?
Γιατί δεν γράφετε ότι ξεφτιλήστηκε ο Καμμένος?

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι Eλληνες και ξενοι μεγαλο επιχειρηματιες και βιομηχανοι, εφοπλιστες, πολυεθνικες, ξενες εταιριες, τραπεζες και πολιτικοι τοσα χρονια δεν πληρωναν λογαριασμους της ΔΕΗ και φορους στο κρατοςπου (ή πληρωναν πολυ λιγοτερους απ τους απλους πολιτες). Να δουμε ποσα δισεκατομμυρια θα μαζευτουν...
Εκτος του οτι δεν τους αγγιζουν, τους προστατευουν κι απο πανω... Αλλά το μονο που ξερουν οι πολιτικοι ειναι να κυνηγανε τους απλους πολιτες... παντα φταινε οι απλοι πολιτες που δεν πληρωνουν 200 ως 500 ευρω λογαριασμους.. τους εκβιαζουν, τρομοκρατουν και τους χωνουν χαρατσια...

Γιατι υπαρχει παραγραφη των αδικηματων των πολιτικων? και μετα οι ιδιοι τους εχουν τα μουτρα να εκβιαζουν τους απλους πολιτες, να τους κοβουν μισθους και να τους φορολογουν..

Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...

Να γινει πληρης ελεγχος (αναλυτικα) στα πραγματικα εξοδα των ολυμπιακων αγωνων και ποσα κοστολογησαν τοτε..

Γιατι παιρνουμε δανεια αφου ειναι παρανομα και ακυρα και μας καταστρεφουν... Δεν πληρωνονται τα πραγματικα χρεη αλλά οι τοκοι. Δεν πληρωνονται μισθοι και συνταξεις απ αυτα αλλά το 95% πηγαινει στις τραπεζες (στις τραπεζες των Ευρωπαιων δηλαδη). Τους επιστρεφουμε τα χρηματα με λιγα λογια.

Γιατι δεν μας πληρωνει τις ζημιες (500 δισεκατομμυρια ευρω) που μας εκανε η Γερμανια στο Β Παγκοσμιο πολεμο.

Τι εγινε με την Siemens?

Τον κομματάρχη στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ από μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ ?

Το 1,1 δισεκατομυριο που χαρισαν στον Λαυρεντιαδη?

Τα εκατομυρια χρεη προς δημοσιο που χαριστηκαν σε ομαδες (Αεκ,Αρη κ.τ.λ.) και τα παρανομα εκατομυρρια που βγαζαν οι Κοκκαλης, Βαρδινογιαννης, Αγγελοπουλαιοι, Γιανακοπουλαιοι κ.τ.λ.

Για το ασφάλιστρο κινδύνου CDS από το Τ.Τ. αξίας 1,3 δισ το οποιο πουληθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε χρεοκοπία πάει στα 60 δισ.
Στην εταιρία I.J.Partners που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
Ποιοι αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα? σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αν γίνει haircut? Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια...

Unigestion. Οι χορηγιες κρατικων οργανισμων στην φερομενη "ΜΚΟ" εταιρεια, κρατικων οργανισμων όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία "I4CENSE" του αδελφού του πρωθυπουργού Ανδρέα Α. Παπανδρέου, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά και τη SIEMENS! Πονταρει στη καταρευση της Ελλαδας. Ο πρωθυπουργός τελικα αποδειχτηκε έμμισθος Broker (δηλαδή μεσάζων σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία) των διεθνών κερδοσκόπων.

ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHERS. Εμπλεκόμενος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Μαργέλος που συμμετείχε στους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και ο Χ. Μάκας, ο Μ. Ντεμιρελ και εχει σχέση και η σύζυγος του Χριστοφοράκου. Προσκεκλημένοι στις κλειστές συγκεντρώσεις ήταν οι επιχειρηματίες Γ. Κοσκωτάς και Θ. Μαργέλλος που πρωταγωνίστησε με τον Λούβαρη στο «σκάνδαλο του καλαμποκιού» και είναι ακόμα φίλος του Γιώργου. Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών ήταν ο Δ. Κοντομηνάς κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Παπαγαλάκι 1:30 είσαι και άσχετος.Το τελικό ποσό πληρωμής δεν είναι απο τώρα γνωστό σε κανέναν, εξαρτάται απο το ποσό απόδοσης του κάθε ομολογιούχου.Η ονομαστική αξία των CDS είναι 3,2 δις, το τελικό ποσό πληρωμής μπορεί να είναι 30 δις, 60 δις ή και 200 δις.Γι' αυτό η ISDA όρισε δημοπρασία στις 19 Μαρτίου. Τα καλύτερα έρχονται λιαν συντόμως και οι εκλογές δεν τα προλαβαίνουν..

Ανώνυμος είπε...

Κομματάρχης στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ.
Υπαλληλος υπουργείου της Αθήνας ειχε καταθέσεις 9 εκατομμυρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.
Δικαστική υπάλληλος με 8 εκατομυρια ευρώ.
Υπάλληλοι πολεοδομιών με 4 εκατ. ευρώ.
Τελωνιακός υπάλληλος με 1 εκατ. ευρω.
Μετα απο ελεγχο που εγινε στις καταθεσεις ολων των βουλευτων (στα ποσά δεν συμπεριλαμβανονται τα κρυμένα και οι οφσορ):
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ καταθεσεις σχεδον 3 εκατομυρια σε διαφορες τραπεζες...
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 800.000 σε ευρω και 170.000 σε ξενο νομισμα.
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)1.700.000 σε ευρω και 750.000 σε ξενο νομισμα.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 450.000 ευρω.
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 750.000 σε ευρω και 357.000 σε ξενο νομισμα.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 650.000 σε ευρω και 1 εκατομυριο σε ξενο νομισμα.
ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ 1.000.000 ευρω.
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ 1.550.000 ευρω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1.400.000 ευρω.
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1.500.000 σε ξενο νομισμα.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ 1.000.000 ευρω.
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1.350.000 ευρω.
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ 600.000 ευρω.
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 420.000 ευρω.
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) 750.000 ευρω.
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ 850.000 ευρω.
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 360.000 ευρω.
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 440.000 ευρω.
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 600.000 ευρω.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 462.000 ευρω.
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 320.000
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 330.000 ευρω
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ 350.000 ευρω
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ 300.000 ευρω.
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 300.000 ευρω
Οι οιπολοιποι εχουν καταθεσεις απο 100-300.000 ευρω...

Ανώνυμος είπε...

Την εκτίμησή του πως η απόφαση της ISDA να ανακηρύξει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις αγορές εξέφρασε ο CEO της ISDA Bob Pickel.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, o Pickel σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον γενικό σύμβουλο της ISDA, David Geen, σημείωσε πως το 93% των συμβολαίων CDS καλύπτονται από εγγυήσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν τη μορφή μετρητών.

Με άλλα λόγια, πρόσθεσε ο Pickel, τα αντισυμβαλλόμενα μέρη έχουν επαρκή μετρητά για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ISDA προέβη στην εκτίμηση πως κανείς δεν θα αμφισβητήσει την απόφαση για τα CDA ενώ τόνισε πως οι πληρωμές θα είναι μικρότερες των 3,2 δισ. δολ.

Από τη μεριά του ο Geen, σημείωσε πως τα ερωτήματα που υποβάλλονται για τα CDS είναι εύλογα και πρέπει να απαντώνται, ωστόσο αυτοί που τα κατέχουν γνωρίζουν τους όρους τους και πρέπει να αναγνωρίσουν πως αποτελούν νομικά συμβόλαια με συγκεκριμένες παραμέτρους για τις πληρωμές.

Στη δημοπρασία που θα διενεργηθεί στις 19 Μαρτίου, η αξία του χρέους θα που θα ληφθεί υπόψη θα ανέρχεται στα 20 σεντς στο δολάριο, με τις πληρωμές να ανέρχονται έτσι στα 80 σεντς στο δολάριο, ή στα 2,56 δισ. δολ. τη στιγμή που η καθαρή τους αξίας είναι 3,2 δισ. δολ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πατριώτη,9:31, πολύ ενδιαφέρον για τις αγορές έχεις. Το ξέρουμε ότι οι αγορές θα επιβιώσουν.. Η Ελλάδα όμως τετέλεσται, χρεωκόπησε και με τη βούλα.Και η Μoody’s σήμερα μας κήρυξε σε ολική πτώχευση.Αυτό δεν προσπαθούσαμε υποτίθεται να αποφύγουμε με τα μνημόνια?Πώς μια πτώχευση βαφτίζεται επιτυχία?Δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές για πολλά χρόνια , μένοντας εξαθλιωμένοι κ υποθηκευμένοι.Έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα , με το να είχαμε κηρύξει εμείς στάση πληρωμών, αλλά με τις τράπεζες πληρωμένες και το κυριότερο συνεχίζουμε να χρωστάμε..Καλό κόλπο τουλάχιστον άν είχαμε πτωχεύσει με τους δικούς μας όρους, θα σβήναμε το μεγαλύτερο ποσό του χρέους και θα είχαμε τον δικά μας ”εργαλεία” οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή μια προοπτική.Τώρα απλώς πέριμένουμε πότε θα συμφέρει στους ”εταίρους” μας να τραβήξουν την πρίζα..Και μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι θα το κάνουν..