Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...


Στη χώρα όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ με τα ΜΜΕ που ελέγχει μπορεί άκοπα (αλλά όχι ανέξοδα...) να μεταμορφώνει το "άσπρο" σε "μαύρο" και το αντίστροφο, έμελλε να το δούμε και αυτό: Την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει! Είναι η πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που χρεοκοπεί ...
κανονικά, χωρίς διαβαθμίσεις «επιλεκτικής» και άλλες τέτοιες ανοησίες μια που όλοι γνωρίζαμε ότι η πτώχευση ήταν εδώ.

Όπως πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το defencenet.gr, η ISDA αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε συνολικά ως κρατική δανειοληπτική οντότητα χρησιμοποιώντας τον τεχνητό όρο "Πιστωτικό γεγονός".

Δηλαδή κήρυξαν την Ελλάδα σε καθεστώς ολικής πτώχευσης και «σφυρίζουν αδιάφορα» υποστηρίζοντας ότι «Ήταν αναμενόμενο μετά το PSI»!

Το ότι ήταν αναμενόμενο το ξέρουν οι αναγνώστες του defencenet.gr το οποίο είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έγραφε ότι η διαδικασία του PSI θα μας οδηγήσει σε καθεστώς ολικής πτώχευσης, όχι γιατί παριστάνουμε την Κασσάνδρα, αλλά γιατί το μότο μας "Μάθε αυτά που σου κρύβουν" δεν είναι βερμπαλισμός, αλλά πραγματικότητα! Και το "μαύρο", εννούμε να το βλέπουμε ως "μαύρο".

Και βέβαια, όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία αυτών των τραγικών στιγμών που βιώνει η χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτηθεί «Γιατί η χώρα δεν πτώχευσε από μόνη της τον Μάϊο του 2010 και σύρθηκε σε μία διαδικασία εξαχρείωσης και εξαθλίωσης των πολιτών της, εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας και υποθήκευσης του παρόντος και του μέλλοντός της»!

Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.

Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) .

Δύο ολόκληρα χρόνια τώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψυχολογική επιχείρηση εγκεφαλικής υποδούλωσης ενεός ολόκληρου λαού για να μην πτωχεύσουμε, υποτίθεται και τώρα που πτωχεύσαμε οι αλήτες χαρακτηρίζουν το γεγονός «αναμενόμενο» και θριαμβολογούν γιατί … πέτυχε το PSI, δηλαδή καταφέραμε να δανειστούμε μέσα στην χρεοκοπία μας και να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών.

Τι μπορούσε να γίνει τον Μάϊο του 2010; Κατ’αρχήν μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και ένας πραγματικός και όχι μόνο στην υπηκοότητα Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τέτοιο τρόπο και να εκτμεταλλευθεί το κίνδυνο της χρεοκοπίας, όταν όλοι και κυρίως οι γερμναικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Στην χειρότερη περίπτωση ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια πτώχευση τότε θα είχε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει τώρα (κάπου δέκα χρόνια, τουλάχιστον εκτός αγορών), αλλά θα είχε πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία: Θα έσβηνε μονομιάς ολόκληρο το χρέος (το οποίο τώρα εξακολουθεί πλην μερικών δεκάδων δις. να υφίσταται, βρόχος στο λαιμό της Ελλάδας)!

Φυσικά οι πάντες θυμούνται (όσο ασθενή μνήμη και να έχουν οι Έλληνες πολίτες…) ότι όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, προκλήθηκε για να γλιτώσουμε την πτώχευση. Τώρα που πτωχεύσαμε κανονικά και έχουμε ξεπουλήσει την χώρα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχουμε πτωχεύσει.

Το ότι η Ελλάδα ήρθε και επίσημα στην θέση της Αργεντινής, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις ανάκαμψης (αφού αντίθετε με την Αργεντινή εμείς και θα εξακολουθήσουμε να χρωστάμε, αλλά και έχουμε υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στους ξένους) δεν τολμά κανείς από τους σύγχρονους Εφιάλτες να μιλήσει.

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων. Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Στις 12 Φεβρουαρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν το νέο Μνημόνιο, είπε έστω και ένας στην Βουλή ότι «Είναι αναμενόμενο να μας κηρύξουν σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά το PSI»; Ούτε μιλιά! Άρα αν θεωρήσουμε ότι «Ήταν αναμενόμενο» όπως λένε, έκρυψαν την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες. Ότι από σήμερα είναι και υπήκοοι ενός χρεοκοπημένου κράτους και δούλοι των τραπεζών που το είχαν δανείσει.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική-οικονομική ιστορία που ένας κράτος παρ’ότι πτωχεύει, εν τούτοις εξακολουθεί να χρωστά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από πριν…

Για τις τραγικές συνέπειες της κήρυξης της χώρας σε χρεοκοπία με την αναγνώριση του πιστωτικού γεγονότος θα επανέλθουμε με ξεχωριστό άρθρο εντός της ημέρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο δω και περα οταν πηγαινω εξωτερικο δεν θα λεω οτι ειμαι Ελληνας..Πραγματικα παιδια αισθανομαι μεγαλη ντροπη..Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να απολογηθω για τις μαλακιες της προηγουμενης γενιας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι περίφανος που είσαι Έλληνας.
Ότι υλικό αγαθό και να πάρουν,την καρδιά και την ψυχή μας δε θα τ' αρπάξουν.
Έλληνες μέχρι το θάνατο.Χωρίς ντροπή.

Καλή δύναμη σε όλους μας.
Ο Θεός μαζί μας.

A.V

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας, τις αναλύσεις του Καζάκη είναι λογικό το DEFENCENET, να κάνει ασφαλείς προβλέψεις και να πέφτει μέσα.

Θα πρότεινα στο αγαπητό περιοδικό, να συνεχίσει να παρακολουθεί το ΕΠΑΜ, για να προβλέψει τα μελλούμενα...

Ανώνυμος είπε...

Πιστωτικό γεγονός σημαίνει χρεωκοπία και με τη βούλα. Σήμερα μας υποβάθμισε η Mooody's σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας.Αυτό δεν είναι που υποτίθεται θα γλυτώναμε με τα μνημόνια και με την εξαθλίωση μας?Τράπεζες και κερδοσκόποι πληρωμένοι και λαός εξαθλιωμένος , με οικονομία υποθηκευμένη..Τώρα Θα βγούμε στις αγορές του αγίου ... η χρεωκοπία υποτίθεται ότι είναι η έσχατη λύση γιατί αποκλείεσαι απο τις αγορές για χρόνια. Τώρα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, απλώς με τις τράπεζες πληρωμένεςκαι δεν γλυτώσαμε και το χρέος.Καλό κόλπο..Τουλάχιστον άν είχαμε χρεοκοπήσει μόνοι μας και με τους δικούς μας όρους ,θα είχαμε γλυτώσει το μεγαλύτερο ποσό του χρέους..Ά ξέχασα το PSI και η χρεοκοπία είναι επιτυχία..Ξυπνήστε ρε...!!!

Ανώνυμος είπε...

9:06
Δεν μου αρεσει αυτο που ακουω ποιοι ειναι αυτοι μπροστα σε μας;;εχουμε τους περισσοτερους λογους να ειμαστε περηφανοι ως ΕΛΛΗΝΕΣ χωρια που ερχεται η σειρα τους
θα συμφωνησω με τον φιλο

Α.V
και αν επιστρεψεις καποια ωρα των Βαιων θα βρισκομαι εκει που σου ειπα εαν τα καταφερεις ανεβα η αποσταση ειναι ιση κ για τους δυο .

ΗΓΕΤΗΣ

ΟΡΦΕΑΣ είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΊΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΓΑΜΟ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ