Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πνίγει τη νησιωτική Ελλάδα η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.


Κόπηκε το πλοίο από τον Πειραιά, που εκτελούσε το καθημερινό δρομολόγιο για την Τήνο, αφήνοντας το νησί της Παναγίας χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομείο!
Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, με επιστολή που κοινοποιεί σε όλους τους αρμόδιους, επισημαίνει τη βαθιά αγανάκτηση της ...
κοινωνίας του νησιού, «για την άδικη και ανέντιμη αντιμετώπιση της νησιωτικής χώρας», για «την αιφνίδια, πρωτόγνωρη και εκτός πάσης λογικής διακοπή, από 1-3-2012 (!), του δρομολογίου του πλοίου «ΙΘΑΚΗ», που εκτελεί την γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος –Μύκονος και αντίστροφα, καθημερινά πλην Σαββάτου.
Πρόκειται για πλήρη και πρωτοφανή στα ακτοπλοϊκά χρονικά απομόνωση της Τήνου από το διοικητικό κέντρο της Σύρου, όπου η έδρα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (και η εγγύτερη στην Τήνο μονάδα αιμοκάθαρσης), των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δικαστηρίων (Πρωτοδικείου και Εφετείου, σε ποινικό, αστικό και διοικητικό επίπεδο), του ΕΟΤ και σειράς άλλων υπηρεσιών. Απομόνωση από το κέντρο μέσω του οποίου μπορεί να κατευθυνθεί κανείς σε άλλους προορισμούς (Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω κλπ).
Πρόκειται για απίστευτη υποβάθμιση (και) της Τήνου και για εντελώς αδικαιολόγητη ενέργεια, που εκλαμβάνεται ως απροκάλυπτα εχθρική για την Τήνο και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Η Τήνος δεν είναι η κότα με τα χρυσά αυγά του καλοκαιριού και ένας περιττός ή επιζήμιος προορισμός του χειμώνα. Και αν για τα γραφεία των πλοιοκτητών υπάρχει αυτή η αντίληψη και οι ανθρώπινες ανάγκες καθορίζονται από τις τιμές του πετρελαίου ή άλλες παραμέτρους, ευελπιστούμε ότι υπάρχουν ακόμη (και μιλούμε για ουσιαστική ύπαρξη) και τα αρμόδια Υπουργεία και Διευθύνσεις, που δεν μπορεί να ανέχονται σε νησιωτική χώρα ανάλογη ποδοπάτηση των δικαιωμάτων των νησιωτών.
Άλλη μία αντισυνταγματική ενέργεια.

«Έχουμε τονίσει σε πρωτόγνωρο βαθμό τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας. Αν δεν καταλαβαίνουν, ας ανοίξουν το ισχύον Σύνταγμα. Η απόφαση αυτή είναι διάτρητη και δεν πρέπει να ισχύσει ούτε μία ημέρα. Ανάλογα με την έκβαση αυτού του αδιανόητου σεναρίου, που ο Δήμος Τήνου αρνείται να πιστέψει, θα κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο οποιοσδήποτε πολιτικός παράγοντας ήθελε συμπράξει στην υλοποίησή του ή αποδεχθεί μια τέτοια εξέλιξη, έστω και διά της αδράνειάς του. Ο Τηνιακός λαός, με την καθοδήγηση του Δήμου Τήνου, επιφυλάσσεται για τον τρόπο της αντίδρασής του, σε όποιον προωθεί ανάλογη εξέλιξη είτε αυτό αφορά πλοιοκτήτριες εταιρείες είτε πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Πάντως, η όποια αντίδραση θα είναι ανάλογα ακραία, με την ακρότητα του επιχειρούμενου αποκλεισμού μας. Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών και την ανάλογη ενέργεια των θιγόμενων νησιών των Κυκλάδων».
Όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους
Είναι σαφές ότι στην δοτή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, δεν δίνουν δεκάρα για το πως ένας νεφροπαθής στην Τήνο, θα κάνει την αιμοκάθαρσή του. Δεν δίνουν δεκάρα για το τι θα απογίνουν οι νησιώτες μας, στο νησί της Παναγίας και λειτουργούν ως ορδή βέβηλων. Όμως, όπως επισημαίνει και ο δήμαρχος Τήνου, «όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους».
Είναι πλέον σαφές, ότι η κυβέρνηση αυτή, στρέφεται με δριμύτητα κατά των Ελλήνων πολιτών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, καταστρέφοντας τη ζωή τους.
http://www.elkosmos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε Έλληνα τι τραβάς...
Υπομονή αδέλφια.
Ο καιρός είναι κοντά.Λίγα είναι τα ψωμιά τους.

A.V

Ανώνυμος είπε...

υπομονη..υπονομη..εχουμε ανεχτει πραγματα που μοιαζουν απιστευτα.τελικα πρεπει να ειναι αληθεια οτι μας ψεκαζουν γιατι δεν εξηγειται διαφορετικα.δηλαδη κατεβασαμε το κεφαλι τοσο χαμηλα που το μονο που μενει ειναι να μας το κοψουν.και τους εχουμε κ κυκλοφορουν ελευθεροι στα κουστουμια τους..πριν ενα μηνα επρεπε η κατασταση ν ειχε αλλαξει.οι εβραιοι πρεπει να φυγουν απο την πατριδα μας.αλικη

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
δεν θα επιτρεψει κ θα φροντισει!
Η δοτη κυβερνιση επνιξε ολη την ΕΛΛΑΔΑ
για τα 30 αργυρια η τιμωρια ειναι παντα ολοι οι ΙΟΥΔΕΣ την ιδια τιμωρια θα εχουν!!

ΗΓΕΤΗΣ