Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Καρλ Μπιλντ: Ο Σουηδός ‘υποτακτικός’ της Τουρκίας!


Διασκεδαστικός έχει καταντήσει ο φοβερός και τρομερός Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, ο οποίος συνεχίζει απτόητος την προσπάθεια… να μας επιβεβαιώνει συνεχώς στις εκτιμήσεις μας για την απαράδεκτη και μεροληπτική του στάση απέναντι σε οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα, ενώ συμπεριφέρεται ως…
«υποτακτικός» στα πόδια της Τουρκίας!

Η θέση που κατέχει στη Σουηδία προφανώς δεν μπορεί να έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της Στοκχόλμης και κυρίως τη διάθεση του λαού της χώρας απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Με τη συμπεριφορά του ο Μπιλντ, προσβάλλει και εκθέτει βάναυσα τη χώρα του. Το χειρότερο, ωστόσο, είναι, ότι ένας εν ενεργεία υπουργός Εξωτερικών στηρίζει τόσο πολύ μια άλλη χώρα όταν είναι ερωτευμένος με τον πολιτισμό της και την Ιστορία της ή όταν έχει άλλους, δικούς του ιδιοτελείς ενδεχομένως λόγους να το πράττει.
Στο τελευταίο του ανθελληνικό ξέσπασμα, ο Καρλ Μπιλντ εκφράστηκε εις βάρος της Κύπρου, επιχειρώντας να υποβαθμίσει εκ των προτέρων την ανάληψη της προεδρίας στην ΕΕ. Δήλωσε ότι, η Κυπριακή Προεδρία δεν θα πρέπει να δημιουργήσει… δράμα κατά τη διάρκεια της θητείας της, καθώς η θέση που θα κατέχει έχει πολύ περιορισμένο ρόλο.
Χαρακτήρισε τις προεδρίες της ΕΕ ως απλές προεδρίες συναντήσεων, των οποίων ο ρόλος δεν είναι να καθορίζουν και να προωθούν πολιτικές. Θεωρεί ότι, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς όταν κάποια χώρα προεδρεύει, απλά αποτελεί εκπρόσωπο Τύπου όλη της ΕΕ και ελάχιστα των εθνικών συμφερόντων της.
Θα είχε ενδιαφέρον η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου. Όπως ήδη θα έπρεπε να γίνονται διαβήματα εντός της ΕΕ, σε όλα τα όργανα, για το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας – μέλους, εκφράζεται εναντίον της επί της ουσίας, διατυμπανίζοντας ότι οι Προεδρίες… είναι διακοσμητικές και τυπικές. Δεν ενθυμούμαστε αν είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις όταν την προεδρία της ΕΕ είχε αναλάβει η Σουηδία. Ίσως από την άλλη, τις δηλώσεις τις έκανε για να αισθανθούν λίγο καλύτερα οι τόσο αγαπημένοι του Τούρκοι…
Όσο για το γεγονός ότι η Σουηδία δέχεται να έχει έναν τέτοιο υπουργό Εξωτερικών, που λειτουργεί τόσο μεροληπτικά, σε βαθμό παρεξηγήσεως θα λέγαμε (…), είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.

defence-point

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον το ''σηκωνει το σακακι'' ο πισωγλεντης και γι'αυτο λατρευει τους τουρκους...Επειδη είναι οι καλυτεροι για το ''οθωμανικο δικαιο''...!!!