Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σίγουρα καλύτερα με το Ευρώ!



Γράφει ο mykoniato
Το ευρώ τους, αυτό το περίφημο «κοινό νόμισμα», είναι το νόμισμα υπό το οποίο - και μάλιστα προ κρίσης - το 25% των Ελλήνων ζούσε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Μέσα στο ευρώ τους, σε αυτό το «απάνεμο λιμάνι» είναι που - κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού - η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες «Τιτανικού», «εντατικής», «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και «κουρέματος».

Το ευρώ τους είναι το νόμισμα υπό το οποίο συντελείται η απολύτως ανεξέλεγκτη πτώχευση του ελληνικού λαού.
Το ευρώ είναι το νόμισμα υπό το οποίο πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες έχουν πεταχτεί στην ανεργία.
Το ευρώ είναι το νόμισμα υπό το οποίο το 99% των Ελλήνων βιώνει μια πρωτοφανή ανασφάλεια.
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα υπό το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει σε συνθήκες μετανάστευσης που θυμίζουν δεκαετίες του '50 και του '60....

Το ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που άμα τη εμφανίσει του ό,τι κόστιζε 100 δραχμές την αμέσως επόμενη στιγμή κόστιζε 170 δραχμές (δηλαδή μισό ευρώ) και ό,τι το αγόραζες με 200 δραχμές την ακριβώς επόμενη στιγμή κόστιζε 341 δραχμές, δηλαδή 1 ευρώ.
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα που ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, που ενώ τα λαϊκά εισοδήματα κατακρεουργούνται, την ίδια ώρα η ακρίβεια στα είδη μαζικής κατανάλωσης καλπάζει και ο επίσημος πληθωρισμός μέσα στη διετία τρέχει με περίπου 10%!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παράγουμε τα παντα σα χωρα: γαλακτοκομικα, κρεατα, οσπρια, ελαιολαδο, λαχανικα, φρουτα κ.τ.λ., εχουμε ορυκτο πλουτο, πετρελαια, φυσικο αεριο, λυγνιτη, φωτοβολταικα κ.τ.λ., ημαστε πρωτοι σε ναυσιπλοία και νησια κτ.λ.,και τουρισμο... ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ εχουμε τα παντα σε αφθονία, εχουμε την πιο πλουσια χωρα ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (σε ολα τα προιοντα και βενζινη 1,80 το λιτρο), ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Αυτη ηταν, ειναι και θα ειναι η πολιτικη της Ε.Ε. και του ευρω. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Θελει εναν πολιτικο με παπαρια που θα τους πεταξει ολους τους ξενους εξω, θα βγει απ την Ε.Ε. και το ευρω και θα συνεργαστει με χωρες οπως η Ρωσια, η Κινα, το Ιραν κ.τ.λ. και τα δικα μας ΑΦΘΟΝΑ προιοντα θα τα πουλαμε οπου γουσταρουμε και σε οτι τιμη γουσταρουμε (σε εθνικο νομισμα).

Ανώνυμος είπε...

1998 - Βασικός μισθός :148.000δρχ - αγόραζες:
1000lt Βενζίνη (150δρχ) ή 1400 φρατζόλες ψωμί (100δρχ) ή 1400lt γάλα (100δρχ) ή 820 σουβλάκια (180δρχ) ή 200 πίτσες (700 δρχ)
2011 - Βασικός μισθός :580Ε (θα γίνει 400Ε) - αγοράζεις:
340lt Βενζίνη (1,7Ε) ή 820 φρατζόλες ψωμί (0,7Ε) ή 520lt γάλα (1,1Ε) ή 230 σουβλάκια (2,5Ε) ή 65 πίτσες (9Ε)
Τι καλό είδαμε με το ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΑΜΑΙ!!
απλα πραγματα τις παραμονες της μετατροπης του νομισματος'κανεις δεν το ηθελε κανεις δεν συμφωνουσε λες κ ενδομυχα ολοι γνωριζαν τι θ'ακολουθουσε το σημερα! φυσικα δεν μας ρωτησαν υπηρχε σχεδιο οργανωμενο ειχαμε δουλειες αρα κ εισοδειμα ειχαμε πορτοφολι θυμαμαι! παντοτε γεματο!ειχαμε κ χαμογελο στα χειλη τωρα δεν εχουμε τιποτα!!!!!ολα μας τα πηραν μας εμεινε μονο μια ψυχη!κ λιγο αιμα στις φλεβες μια που καθημερινα μας κανουν αφαιμαξη ομως πριν μας παρουν την τελευται σταγονα αξιζει η τελεταια σφαιρα να βρει τον στοχο της το χρασταμε στον εαυτο μας κ στις επομενες γενιες καποιος πρεπει να θυσιαζεται κ χωρις αιμα καμια μαχη δεν κερδηθηκε!!!!!!!!!

ΗΓΕΤΗΣ