Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Προς κατάργηση από τον Ιούνιο 13ος και 14ος μισθός


Διμέτωπη επίθεση θα δεχθούν μισθοί και δώρα στον ιδιωτικό τομέα τον προσεχή Ιούνιο από την τρόικα, αλλά ταυτόχρονα και από τις «συμμαχικές» επιχειρηματικές δυνάμεις…


Ευθεία επίθεση από  όλα τα επιχειρηματικά μέτωπα με «εμπροσθοφυλακή» την Τρόικα και τους Έλληνες και ξένους «επιτελείς» σχεδιασμού αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας θα δεχθεί ο 13ος και 14ος μισθός με σκοπό την κατάργηση τους. Εάν οι αντιστάσεις και τα «οχυρά» φανούν  ισχυρά, τα ιστορικά δώρα των μισθωτών μπορεί να διατηρηθούν αλλά με μειώσεις που τελικά θα πάρουν την μορφή χαρτζιλικιού… και τίποτε περισσότερο.

Στους μισθούς θα «επιτεθούν» οι επιχειρηματικές δυνάμεις της μεταποίησης με σκοπό την πλήρη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων των ήδη εργαζομένων με αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ.Τα μέτωπα των νέων επιθέσεων έχουν ήδη σχηματιστεί και έχουν προσδιορίσει την στρατηγική τους σε επιχειρηματικές συγκεντρώσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε κλαδικό.

Μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί να υπάρχει ενιαία γραμμή στις επιθέσεις σε δώρα και μισθούς και να μην διαφοροποιούνται από τάξη σε τάξη επιχειρήσεων ώστε να μην παρουσιάζεται προς τα έξω μια εικόνα Κοινωνικών Εταίρων με ευαισθησίες και εργοδοτών με συμφέροντα και χωρίς ευαισθησίες.

Πριν εκδηλωθούν οι επιθέσεις που χρονικά τοποθετούνται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και βεβαίως μετά τις εκλογές, θα υπάρξει προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα αναγκών της οικονομίας για παραπέρα αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν έτσι νέες θέσεις εργασίας.

Η ήδη δημιουργία ατμόσφαιρας αναμονής για σκληρά μέτρα τον Ιούνιο εξυπηρετεί τους πάντες.Την κυβέρνηση που θα μεταθέσει την καυτή πατάτα στην επόμενη. Το κόμματα ενόψειεκλογών. Τους δανειστές για να περάσουν τα σημερινά μέτρα. Και τους επιχειρηματίες για να οργανώσουν την μορφή των επιθέσεων.
  capita
Λόγιος Ερμής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμάκης που αντισκέκεται όπως μπορεί, ελπίζω σύντομα να τους πάρει το κεφάλι και να βρει τη ζωή του πολύ καλύτερα από πρίν.
Στα πρόβατα που θα ψηφίσουν τη συμμορία των λύκων, εύχομαι να τους κόψουν και τον δωδέκατο και τον δέκατο και το πουλί να τους κόψουν. Βέβαια πάλι ευχαριστώ θα πούνε για τη σωτηρία της χώρας...

reis είπε...

AMA TA KOΨΟΥΝ ! ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ !