Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Υπεύθυνη η συμμορία Παπανδρέου για το Πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων


Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες

Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο διωγμός των Σέρβων. Αφου είχε καλλιεργηθεί η εικόνα του “απατεώνα Σέρβου” ωστε να υπάρχει αντιπαθεια στην διεθνή κοινότητα. Όλως τυχαίως, πρωταγωνιστής και στον διωγμό των Σέρβων...
ήταν ο περιβόητος Ρόντος, διαχρονικός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου…

Αναδημοσιεύουμε από email:

    Πληθαίνουν οι αναφορές από το Μόναχο και τη Βιέννη έως τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο για φραστικές επιθέσεις που δέχονται Ελληνες μετανάστες. καθώς αναπτύσσεται μια τάση περιφρονητικής συμπεριφοράς προς εκείνους«τους τεμπέληδες, που δεν δουλεύουν ή δεν πληρώνουν φόρους».
    Το φαινόμενο απαντάται κυρίως στη Γερμανία και απασχολεί πολύ σοβαρά τις τοπικές
    κοινότητες των ομογενών, που σχεδιάζουν δράσεις για να αντιστρέψουν το κλίμα το οποίο επιδεινώνεται τους τελευταίους μήνες.
    Παράλληλα, αλλά σε αντίθετη φορά με το φιλελληνικό ρεύμα, το συρτάκι στο Παρίσι και την καμπάνια «Είμαστε όλοι Ελληνες», ένα είδος ρατσισμού που μέχρι σήμερα εκφραζόταν από μεμονωμένες ακραίες ομάδες, διαχέεται πλέον σε ευρύτερα στρώματα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά χλευασμού των Ελλήνων.
    Ορισμένες φορές η παρουσία και μόνο των συμπατριωτών μας προκαλεί αθώα -πλην ενοχλητικά- πειράγματα από συναδέλφους στο γραφείο. Συχνά Ελληνες υποχρεώνονται σε απολογία για τις πράξεις των πολιτικών μας. Δεν λείπουν και τα περιστατικά «ωμής πρόκλησης», όπου σερβιτόροι διερωτώνται φωναχτά εάν έχουν να πληρώσουν οι ‘Ελληνες πελάτες τους. Και η λίστα δεν εξαντλείται εδώ.
    «Αντιμετωπίζουμε πλέον προβλήματα στην καθημερινότητά μας, τα οποία έως τώρα δεν είχαμε. Πλέον μας βλέπουν διαφορετικά απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ακούω, για παράδειγμα, ότι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ανανεώνουν τις συνεργασίες τους με ελληνικά μαγαζιά ή ότι πολλοί Γερμανοί αποφεύγουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, π.χ. καταστήματα με ρούχα ή παπούτσια, ακόμα και εστιατόρια.
    Ο χλευασμός είναι καθημερινός» λέει ο κ. Θανάσης Κρίκης από το Μόναχο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στη Βαυαρία, στέλεχος αλλά και συνδικαλιστής σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, όπου ανάμεσα σε 8.000 εργαζόμενους υπάρχουν και 500 Ελληνες. «Το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και συνάδελφοι διαβάζουν την «Bild». Μια ημέρα είχε φωτογραφία από την Αθήνα όπου έκαιγαν τη γερμανική σημαία. «Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε «ναζί». Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν.
    Ακόμη και στο Λονδίνο όμως, όπου πολλοί ‘Ελληνες διακρίνονται τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον επιστημονικό στίβο, καταγράφονται τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερα περιστατικά ρατσιστικής αντιμετώπισης των συμπατριωτών μας.
    Όπως διευκρινίζει βέβαια στο «Εθνος της Κυριακής» η 24χρονη Ειρήνη Παπαδάκη, η οποία σπουδάζει Νευροεπιστήμη τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, «είναι σπάνιο να ακούσεις κάτι κακό από τους νέους ή τους συμφοιτητές σου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους σε αντιμετωπίζουν με συμπάθεια».
    Ωστόσο, όπως επισημαίνει η νεαρή φοιτήτρια, το γενικότερο κλίμα αλληλεγγύης μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν εμπόδισε έναν από τους καθηγητές της να την επιπλήξει προτάσσοντας την καταγωγή της ως κύρια αιτία για το αποτέλεσμα μιας εργασίας της. «Δεν κατάλαβα, βαριέσαι να δουλέψεις όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες;», της είπε αφήνοντας άφωνους τόσο την ίδια όσο και τoυς συμφοιτητές της.
    Η Ειρήνη τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα προβούν σε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο και οι περισσότεροι περιορίζονται σε «αθώες πλάκες», η ίδια αισθάνεται πως βρίσκεται μονίμως σε άμυνα και ότι η πίεση για τους Ελληνες στο εξωτερικό έχει αυξηθεί. Γι’ αυτό και, επισημαίνει, νιώθει ότι πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να είναι «άψογη σε όλα» για να μη δώσει καμία αφορμή.
    Αλλά και στη Σουηδία, υπάρχει πλέον μια δαιμονοποίηση του Ελληνα ως του ανθρώπου που δεν πληρώνει φόρους, του διεφθαρμένου. «Προχθές μου τηλεφώνησε ένας μάγειρας που ήρθε πρόσφατα από την Ελλάδα και είπε ότι του δίνουν τα μισά χρήματα απ’ ό,τι δίνουν σε έναν Σουηδό»λέει η κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που ζει μονίμως στη Στοκχόλμη.
    Σε εκπομπή που έκανα στο ραδιόφωνο μεταξύ των θεμάτων μου ήταν και η κρίση στην Ελλάδα, όπου προσπαθούσα να παρουσιάσω και την άλλη άποψη. Τα e-mails που έλαβα ήταν απογοητευτικά, στο μοτίβο «καλά να πάθετε», δηλώνει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.



Δυστυχώς δεν υπήρχε πηγή στο μειλ…
Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Afto itan epomeno na ginei,kai lypamai poly gia tous sympatriotes mas pou zoun anamesa stous apolitistous voreioevropaious.Episis epeidi merikoi Ellines ithelan na ginoun pio apodektoi stis xores pou emenan i menoun,prospathisan na apovalloun kathe ti Elliniko, gia na mi tous katakrinoun oi dithen politismenoi tou vorra.Na ta apotelesmata.Oi laoi tis voreias evropis, einai agrioi, kai viaioi, alla kseroun na ypokrinontai polu kala.Fovountai aftous pou ekfrazontai elefthera opos oi Ellines, kai epeidi den mporoun na mas ftasoun,mas katigoroun, zitontas kai ta resta.Den prokeitai na mas sympathisoun pote, giati to vlepoun kai to aisthanontai oti eimaste anoteroi, kai den trome oti mas serviroun, kai oute exoume ginei rompot kai apatheis sta vromika sxedia tis neas taksis pragmaton, opos exoun ginei oi voreioevropaioi kai amerikanoi.Oi neotaksikoi, afinoun pros to paron isixous, monon aftous pou tous akolouthoun san zoa, opos oi voreioi.Ellines tis Elladas kai tou eksoterikou, na kserete oti eiste pnevnatika anoteroi apo olous tous laous tou planiti.Den prokeitai oi ostrogotthoi kai oi varvaroi na sas ftasoun pote sto pnevma.Gia afto plironete akriva tin yparksi sas, xoris na exete ftaiksei se tipota.Plironete tin zileia kai ton fthono ton voreion laon, pou exoun apovlakothei apo ti sionistiki propaganda.Pote min aisthantheite katoteroi.Na eiste perifanoi gia tis rizes sas kai tin Ellada, kai oi ksenoi, na pan na kourevontai.Mi dinete vasi sta sxolia tous ka ta tis Elladas, kai san anoteroi pou eiste, perifroniste ti gnomi tous, an afti prosvallei tin Ellada kai tous Ellines kai tin Elliniki kyvernisi, kai antipolitefsi kai kathe ti pou einai Elliniko.O fthonos ton ksenon pror tous Ellines den einai neo fainomeno.As rotisei kapoios tin Pasxalidou, tin perifimi Ellinida dimosiografo sti souidia. Prin 14 xronia,tin apeileisan souidoi, mono kai mono epeidi einai Ellinida.Eftyxos pou itan pantremeni me souido astynomiko pou tin voithise.

Ανώνυμος είπε...

""«Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε «ναζί». Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν.""

Αγαπητέ για να τους βάλεις στις θέσεις τους και να το βουλώσουν όλοι οι βρωμογερμαναράδες, έπρεπε να τους πεις σε πολύ αυστηρό τόνο ότι και να φάμε και να γλεντήσουμε βγάζουμε λεφτά, αλλά πριν προλάβουμε μας τα κλέβετε εσείς οι γερμανοί και οι άλλοι τοκογλύφοι, και δεν μας πληρώνετε αλλά μας δανείζετε και παίρνετε τοκογλυφικούς τόκους και από πάνω μας χρωστάτε και δεν μας πληρώνετε εσείς τα κατοχικά δάνεια και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

Μιλάνε τα Γερμανικά γουρούνια,που τα καλοκαίρια στην Ελλάδα μοιράζονται μία τοματοσαλάτα στα πέντε; Πέστε ους ότι άμα ξανάρθουν το επόμενο καλοκαίρι θα τους πετάμε τα τσόφλια από τις γαρίδες για να τα γλείφουν άμα θελουν. Η τιμή τις τοματοσαλάτας για τους ούνους θα έχει 50 ερυρώ η μερίδα,γιατί εμείς δουλεύουμε για να την φάνε αυτά τα γουρούνια.Εκτός κι αν προτιμούν κάτι φθηνότερο,πίτουρα με νερό ανακατεμένα,τους ταιριάζει απόλυτα. Επίσης να φτιάξουν μια εικόνα στην πριγκίπησα Θεοφανώ,ανηψιά του Τσιμισκή.και να την προσκυνούνε γιατί τους έμαθε να τρώνε σαν άνθρωποι,να ντύνονται σαν άνθρωποι,έως τότε κατοικούσαν σε σπίτια σε δένδρα,(έτσι τους έκαψε η Βασίλισσα Όλγα της Ρωσίας,βάζοντας φωτιά σε περιστέρια).Θεωρουσαν την πριγκιπησα δαιμονισμένη και κολασμένη όταν την είδαν να φορά, μεταξωτά ρούχα.Δεν τους χρωστάμε απολύτως τίποτα,μας χρωστάνε όμως τα πάντα).Όταν στα Νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης υπηρετούσαν ως γιατροί και νοσοκόμες ελληνίδες γυναίκες,αυτοί έψαχναν να βρούν άν η γυναίκα είναι άνθρωπος κι αν έχει κι αυτή ψυχή.Επιτέλους απαντήστε όπως αξίζει σ'αυτά τα τσοπανόσκυλα,που έτρωγαν και τρώνε ακόμη ωμό κρέας.Και κάτι άλλο Ο Έλληνας είναι γεννημένος να δημιουργεί κι όχι να παράγει.Αυτή την δουλειά την αφήνουμε σε ανθρώπους κατωτέρας παιδείας, γεννημένους χειρόνακτουςς εργάτες. Κι αν αυτή την άτυχη στιγμή της ιστρορίας μας,μας έτυχαν αυτοί οι προδότες,θάρθει η ώρα καιαυτών.Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.