Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ


Πιέσεις ώστε να συγκαλυφθεί το μείζονος ενδιαφέροντος σκάνδαλο της απώλειας κρατικής δασικής περιοχής στις Σπέτσες υπέρ εφοπλιστικών συμφερόντων ασκούνται από σήμερα το πρωί εκ μέρους του υπουργείου...
Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, εσπευσμένα κλήθηκε από...
την Γραμματεία Δασών ο Δασάρχης Πόρου κ. Καλπαξίδης, ο άνθρωπος δηλαδή που αποκάλυψε με τις θεσμικές του παρεμβάσεις και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπαιτίων, το οικολογικό έγκλημα που επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπόθεση ασχολήθηκε σήμερα το πρωί και ο Περιφερειάρχης κ. Λιακόπουλος με τον γραμματέα του κ. Άνδρο (γνωστός για τις φιλικές του σχέσεις με τον ελεγχόμενο για κακουργήματα πρώην Δασάρχη κ. Κόκκα) ενώ έντονη υπήρξε η δυσφορία από τη μεριά της αντιπολίτευσης αλλά και συμπολιτευόμενων βουλευτών που βλέπουν την ανεξέλεγκτη δράση συναδέλφων τους υπέρ συμφερόντων.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής είχαμε με τον κ. Καλπαξίδη πληροφορηθήκαμε το σκανδαλώδες της υπόθεσης καθώς ο εν λόγω Δασάρχης είναι εκείνος που έχει ανασύρει από τα αρχεία σειρά υποθέσεων του τέως Δασάρχη και εγκαλούμενου από τη Δικαιοσύνη κ. Δημήτρη Κόκκα. Μια από αυτές τις "περίεργες" υποθέσεις υπήρξε κι αυτή της έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Λιανός Κάβος των Σπετσών. Μια υπόθεση στην οποία η τροπολογία Παπακωνσταντίνου πριν από δύο μήνες έδωσε νομικά ερείσματα για διεκδικήσεις εις βάρος του Δημοσίου.

Διαβάστε εδώ όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πώς χαρίστηκαν 20 στρέμματα δάσους σε γνωστό εφοπλιστή, οι εταιρείες, μάλιστα, του οποίου εκπροσωπήθηκαν στη συγκεκριμένη υπόθεση από την δικηγόρο κ. Γλυκερία Σιούτη, πρώην νομική σύμβουλο του Γιώργου παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίτπωση η γραμμή υπεράπισης του κ. Παπακωνσταντίνου ως προς την τροπολογία που πέρασε σε άσχετο νόμο, είναι πως "αυτή διασφάλιζε τη χαρτολιβαδική έκταση αντί να την αποδίδει σε ιδιώτες'. Μια απλή όμως και μόνη ανάγνωση πείθει πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά αντιθέτως παραιτούσε το Δημόσιο καθώς η τροπολογία συγκεκριμένα έγραφε "το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε δάση, εν γένει δασικές εκτάσεις και στις εκτάσεις των παραγράφων 6β και 6γ του άρθρου 3 του ν.998/1979".
πηγή