Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ


Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ με τα σχόλια του Πόρτα – Πόρτα

Χρειάστηκαν πολλές ώρες διαβουλεύσεων, συμβιβασμών ακόμη και έντονων διαπληκτισμών για να καταφέρουν οι ηγέτες της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Γραφειοκρατία των Βρυξελλών αλλά και τους εκπροσώπους των 30 μεγαλύτερων τραπεζών του πλανήτη, να καταλήξουν στο αυτονόητο συμπέρασμα: Μια οικονομική περιοχή με υγιή θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα, ανταγωνιστική και..
με ισχυρό νόμισμα δεν μπορεί να επιτρέπει την χρεοκοπία ενός τμήματός της.

Η Ελλάδα αποτελεί χώρα του Ευρώ. Οι χώρες με ισχυρό και σταθερό νόμισμα δεν χρεοκοπούν.

Η βασική απόφαση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν είναι μόνον τα 158 δις € της νέας βοήθειας. Το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί «ιδιαίτερη περίπτωση» και γι’ αυτό από τα 158 δισ. € τα 49 δισ. € θα προέλθουν από τη συμμετοχή των ιδιωτών και τα υπόλοιπα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν αποτελεί πλέον το 30% του Νέου Μηχανισμού αλλά πολύ μικρότερη. Η Ελλάδα είναι πρόβλημα της Ευρωζώνης και η Ευρωζώνη μπορεί μόνη της να προστατεύει τα μέλη της.

Τα 10 βασικά στοιχεία του νέου σχεδίου είναι απλά:

1. Η Ελλάδα θα στηριχθεί με νέα δάνεια 109 δισ. ευρώ

2. Τα δάνεια του Προσωρινού Μηχανισμού που δημιουργήθηκε τον Μάϊο του 2010 θα αποπληρωθούν όχι σε 3 ούτε σε 5 αλλά σε 30 χρόνια.

3. Το Επιτόκιο δανεισμού από τον Μηχανισμό δεν θα είναι 5,2% όπως στην αρχή αλλά στο 3,5%

4. Η Ευρώπη αποφάσισε τη Σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

5. Ο προσωρινός μηχανισμός EFSF, με τον Κλάους Ρέγκλιγκ στο τιμόνι θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης παρέμβασης στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

6. Οι Τράπεζες της Ευρώπης είναι Τράπεζες της Ευρώπης. Γι’ αυτό η ΕΚΤ θα ενισχύει τη ρευστότητα και θα χορηγεί όσα κεφάλαια χρειάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες

7. Η Ευρώπη δεν δανείζει αλλά στηρίζει τα μέλη. ΟΙ Ηγέτες ανακοίνωσαν ένα νέο Ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Οι πόροι των Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων θα ανακατανεμηθούν για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη με δράσεις τύπου “Σχεδίου Μάρσαλ”

8. Η Ευρώπη είναι η ισχυρότερη οικονομικά περιοχή του πλανήτη. Οι αμερικανικών συμφερόντων Οίκοι Αξιολόγησης δεν μπορούν πλέον να καθορίζουν το πρόσημο των αποφάσεων των ευρωπαίων ηγετών…

9. Ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι μια «ιδιαίτερη περίπτωση» ο Ιδιωτικός Τομέας οφείλει αλλά είναι και πρόθυμος να συνεισφέρει. Η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών θα πραγματοποιηθεί με σειρά εναλλακτικών επιλογών. Υπολογίζεται ότι ο ιδιωτικός τομέας θα διαθέσει σε ομόλογα 135 δισ. ευρώ για 30 χρόνια (54 δισ. τα πρώτα τρία χρόνια). Από το ποσό αυτό τα 37 δισ. ευρώ είναι καθαρή συνεισφορά.

10. Η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Η Ελλάδα δεσμεύθηκε για παροχή εμπράγματων(;) πρόσθετων εγγυήσεων καθώς το χρέος της μειώνεται κατά 26 δισ. ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών…



ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Σε ολους τους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ήταν μπροσταρης, από τον Μιχα μεχρι τον Εφαρμοστικο. Μονος του μας γλιτωσε απ τη χρεοκοπια. ΗΡΩΣ.

Μονο ο Τραγκας τον εκραζε !!!!!!! ( δημοσια )

Μετα την Εκβιαστικη Ψηφιση του Εφαρμοστικου Ξεπουληματος ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ !

Τελος Ιουλιου ΞΑΝΑ-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ !!!

10 κωλοτουμπες σε 20 μερες ο γιδοβοσκος ! μιση τη μερα. τη μιση μερα καθεται ανασκελα… μεχρι να ξημερωσει.

Χτες βραδυ, κινδυνολογουσε !!… και ΕΣΒΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ τοπυ αρθρου του !!! ( και αντεγραφε επιμελως ! )

ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ??

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΤΟΥΜΠΑΚΩΝΣΤΑ ? ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ?

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ…. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΦΗΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ… ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΠΑΝΩ !

ΠΠ

ΥΓ
μεγαλη η χαρη σου…. αλλα μου εισαι εξαιρετικα αντιπαθης.. μεχρι αηδιας. Μιλας και κοβεις τιμολογια ενα πραγμα…
που να στειλω το δικο μου?? PO BOX Ξαπλωστρα ?
πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΣΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑ....
ΜΗ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ "ΘΑΨΤΕ" ΤΟΥΣ.-

Ανώνυμος είπε...

το βράδυ που θα διώχνουν τα PIIGS από το ευρώ θα ήθελα να δώ τι θα έχει να πεί ο κ. Κώνστας.

Κακώς, πολύ κακώς δημοσιεύετε το άρθρο του. Ο άνθρωπος δεν είναι έγγυρος ούτε καν φερέγγυος!!!

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΠΑΓΑΛΕ ΚΩΝΣΤΑ Η "ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ" ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΧΡΕΩΚΟΠΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ.
ΜΑΘΕ ΡΕ ΕΡΠΕΤΟ ΤΩΝ ΜΑΚΛΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΗΤΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΕΗ ΚΑΙ ΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ( ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΙΤΕΜΕΝΕΣ ΤΡΕΜΗ,ΧΟΥΚΛΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ[ΠΟΥΛΟΥ).......

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΛΕΙΟ ΤΥΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΟΙ ΔΕ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΥΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΙΝΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ?????????????????/

Ανώνυμος είπε...

Αρχιπροδότη τσάτσε μαριονέτα Κώνστα.Φύγε από τη χώρα να γλυτώσεις.Ο λαός θέλει να ξεσκίσει τις σάρκες σου.Τις δικές σου και όλων των άλλων ανθρωποειδών που κάνουν καθημερινά το μαύρο άσπρο.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΑΔΕΡΦΕ 5:23...
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος......Καλά τώρα μας έπεισε όπως μας πείθουν μέχρι τώρα και οι κυβερνώντες με τα λεγόμενά τους....ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωνστα καλό είναι να διαβάζεις και λιγο ιστορία πριν βγάλεις τους χρησμούς σου σχετικά με την οικονομία.
Θα είναι η τρίτη φορά που θα καταρέει η προσπαθεια για μια ενωποιημενη Ευρώπη στην περίπτωση που χτυπηθουν η Ιταλια η Ισπανια και ασφαλώς η Ιρλανδια η Πορτογαλια και η Ελλάδα που ηδη βάλλονται απο παντου. Εσχάτως μας προέκυψε απο το πουθενα και η υποβάθμιση της Κυπρου. Για ποιο ευρω μιλας όταν απεριφραστα οι Κινεζοι έχουν θέσει θέμα παγκοσμιου νομισματος και απαλλαγη της σχεσης αγορας πετρελαιου με δολλαρια έχοντας στα χερια τους τρισεκατομυρια ομολογα κρατων.
Εχεις ξεφυγει εντελως κοιταξε σιγα σιγα να συνελθεις γιατι θα συνελθεις απότομα.

Ανώνυμος είπε...

Κωνστα Κωνστα τραβα να φας καλυτερα καμμια κομποστα.