Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Βρετανία: Θάνατοι, στρατός, λογοκρισία


Μια από τις πιο ευνομούμενες χώρες και μητέρα του κοινοβουλευτισμού, η Βρετανία, εδώ και περίπου μια εβδομάδα πλήττεται από ταραχές που.
έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 6 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων, την κυβέρνηση να αγνοεί τα κοινωνικά αίτια του φαινομένου και να θέλει να προχωρήσει σε μέτρα σκληρά όπως η
χρήση τοπυ στρατού για την καταστολή των επεισοδίων και η λογοκρισία στο διαδίκτυο.





Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν θρησκευτικά τα επεισόδια, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει τέτοιο υπόβαθρο στοις ταραχές.





Τέλος, υπάρχει το κίνημα των πολιτών που βγαίνει στους δρόμους με σκούπες και φαράσια για να καταδικάσει τους ταραξίες.





Με ένα ακόμη θύμα από τα δραματικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, συμπληρώνεται ο κατάλογος των νεκρών. Πρόκειται για 68 χρονο άντρα, τον Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου, όπου εξελίσσονταν οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις.





Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.



Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία υπόπτου.



Τρία άτομα, δύο έφηβοι 16 και 17 ετών και ένας 26χρονος άνδρας, συνελήφθησαν σήμερα από τη βρετανική αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο τριών ανδρών από την Ασία, που κτυπήθηκαν εσκεμμένα από ένα όχημα που κατευθύνθηκε κατά πάνω τους στην πόλη Μπέρμιγχαμ. Οι τρείς Ασιάτες εμπόδιζαν τη λεηλασία καταστημάτων, όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης.





Στο μεταξύ, αποφυλακίστηκε υπό όρους ένας 32χρονος άντρας, που κρατείτο στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη σε πληθυσμό βρετανική πόλη, σε σχέση με το ίδιο συμβάν.





Τα τρία θύματα, σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, είναι ο 21χρονος Χαρούν Τζαχάν και οι αδελφοί Σαζάντ και Αμπντούλ Μουσαβίρ, 30 και 31 ετών.





Μετά την απώλειά τους, ο πατέρας τους Τάρεκ απηύθυνε δια τηλεοράσεως μια συγκινητική έκκληση, η οποία φαίνεται να αναχαίτισε περαιτέρω ταραχές, μετά την ολονυκτία που έγινε στη μνήμη των τριών αδελφών.

"Καλούμε τη νεολαία να παραμείνει ήρεμη, την κοινότητά μας να μη διασπαστεί. Το θέμα αυτό δεν είναι ρατσιστικό... Λευκοί, Ασιάτες, μαύροι, όλοι συνυπάρχουμε. Ας ηρεμήσουμε, ας παραμείνουμε απόψε στα σπίτια μας" είχε κάνει την έκκληση ο πατέρας του Χαρούν Τζαχάν.



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε προσωπικά συλληπηθεί τον Τάρεκ Τζαχάν, ενώ την ηθική ποιότητα της έκκλησής του και την αξιοπρέπεια, που πρόδιδε, χαιρέτισαν δεκάδες πολιτικοί, αλλά και εκπρόσωποι της Σκότλαντ Γιαρντ.







Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόπτουν την αποστολή μηνυμάτων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ή των εργαλείων που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για την ανταλλαγή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια επεισοδίων, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.





Παρόμοιες ενέργειες από άλλες χώρες έχουν επικριθεί έντονα από τη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε στην περίπτωση της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Τότε οι αιγυπτιακές αρχές είχαν διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην μπορούν να οργανωθούν οι διαδηλωτές.





Πολιτικοί και αστυνομία στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι οι "ταραξίες" χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.





"Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τη βιομηχανία για να διαπιστώσουμε αν θα ήταν σωστό να σταματήσουμε την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω ιστοσελίδων και υπηρεσιών όταν ξέρουμε ότι σχεδιάζουν βίαιες και εγκληματικές πράξεις", είπε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο.





Τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί πολλά άτομα για τα οποίοα υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter ή εργαλεία όπως το Blackberry Messenger (ΒΒΜ) για να υποκινήσουν άλλους σε ταραχές.
Πηγη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέσβειρα των Ολυμπιακών έκανε επεισόδια στο Λονδίνο(Αυτο λεει πολλα για την αποψη που πανε να περασουνε,το πιο ωραιο ειναι οτι την καρφωσαν οι γονεις της).
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/214299/presveira-ton-olubiakon-ekane-epeisodia-sto-londino/

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς τον λόγο που γίνονται οι ταραχές?
Είναι αγανακτισμένοι, είναι κάτι άλλο? Τι είναι? Κανείς δεν κάνει λόγο για την αιτία των επεισοδείων. Γιατί άραγε...?

Ανώνυμος είπε...

μπας και ήταν συμφωνία μπιλντερμπεργκ..
να ξεκινήσει κάτι σιγά..σιγά.. σε παγκόσμιο επίπεδο;; λέω εγώ τώρα.....
βλέπε φίμωση Blogs Ελλάδα και την υπέρτατη
βλακεία που διάβασα τελευταία.. Διαδηλώσεις
με ονοματεπώνυμα διευθύνσεις των συμμετεχόντων..
3 ημέρες πριν την διαδήλωση.. ΕΛΕΟΣ !! Απίστευτο..
για τα βουνά είμαστε..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΒΑΛΕ;

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΒΡΕΞΕΙ/ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ : ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ/ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΚΑΙ ΚΑΛΑ - ΠΛΙΑΤΙΣΚΑΔΟΡΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΗΔΑΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΥΣΤΥΧΩ, ΙΣΟΝ ΑΙΜΑ/ΔΑΚΡΥΑ/ΙΔΡΩΤΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ

ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΤΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ

ΠΗΡΑΝ ΚΑΡΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΜΗΣΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ Η ΜΠΥΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ;;;;

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΣΑΜΑΡΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΣΤΕ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργῆστε μαζικές ἐξεγέρσεις,γιά νά πέσουν οἴ κυβερνῆσεις,ῶστε νά ἐπιβάλουμε δικό μάς δικτάκτορα(στό κάθε κράτος),ὁ ὁποῖος θά ἐνῶσει τό κράτος τοῦ μέ τῆν παγκόσμια κυβέρνηση καί θά φέρει τῆν νέα τάξη πραγμάτων(στό κράτος ποῦ θά διοικεῖ)...
23ο πρωτόκολο τῆς σιῶν...πιστεῦω πῶς ἔτσι ἐξηγοῦντε οἵ ταραχές στῆν ἁγγλία...

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.
Ενας ευκολος τροπος να καταλαβαινετε πού το πάνε οι εκάστοτε κυβερνώντες ειναι να βλέπετε τι αλλαγες θελουν να επιβαλουν λογω των ταραχων. Ο Αγγλος μίλησε για στρατο και λογοκρισια στο ιντερνετ. Αμφότερα σημαινουν στρατιωτικο νομο, ακυρηχτη χούντα μεν, αλλά χουντα. Εκει λοιπον το πανε.
Στην Ελλάδα, στη χωρα που ξεκινησε ο πολιτισμος, θελουν και να τελειωσει. Στην ουσια ο πολεμος ειναι πνευματικος, ασχέτως αν εμφανιζεται υλικος (γεωφυσικος πλουτος και γεωγραφικη θεση). Οι ιδιοι που τωρα καταστρεφουν, οι ιδιοι (οι προγονοι τους) δεν αφησαν να εξελιχθει και το πολιτευμα της κλασικης Ελλαδος σε αληθινη δημοκρατια. Κατεστρεψαν τα πνευματικα κέντρα της πατριδας μας τοτε και αφησαν τους βαρβαρους να αλωσουν την χώρα. Ο νεοβάρβαρος εκπροσωπος τους σημερα ειναι ο φιλελευθερισμος. Στη πράξη ειναι φιλοβαρβαρισμος. Η λυση ειναι μέσα απο ομαδες να γινεται πνευματικη αποξένωση μας απο τους διώκτες μας. Αυτο θα φέρει την ηττα τους.