Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει την αποχώρηση του Παπανδρέου


Σταθερός πολιτικός στόχος του Βενιζέλου είναι να καταστήσει συνένοχο τη ΝΔ στα «εγκλήματα» που γίνονται εις βάρος της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι η ιστορία έχει γυρίσματα και ο λαός θα ζητήσει αποκατάσταση του δίκιου.

Ωστόσο η πολιτική πρόταση συνενοχής να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους, έχει και άλλες πολιτικές παρενέργειες.

Καταρχήν ο Βενιζέλος δεν είπε ότι θα το φέρει με 180, αλλά ότι είναι ανοικτό το θέμα – άρα τώρα βολιδοσκοπεί αντιδράσεις.

Επίσης ο Παπανδρέου δεν γνώριζε ότι ο Βενιζέλος θα προχωρούσε σε αυτή την πολιτική δήλωση – πρωτοβουλία, η οποία σε μία κανονική κυβέρνηση είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Αυτό που γνώριζε ο ΓΑΠ είναι την πάγια θέση του Βενιζέλου για ευρύτερες συναινέσεις σ’ αυτά τα θέματα. Επίσης ο Βενιζέλος θυμάται την απάντηση που του έδωσαν τότε υπουργοί: τι θα γίνει αν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι; Απάντηση δεν έδωσε.

Ας δούμε, όμως, τα πολιτικά δεδομένα της συγκυρίας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση εν μέσω μίας διεθνούς κρίσης. Και τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει νέα μέτρα, με ορατό ενδεχόμενο το πολιτικό άστρο που Βενιζέλου να μετατραπεί σε «πεφταστέρι».

Άρα η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης με 180 (που σημαίνει ψήφιση από τη ΝΔ) θα είχε πολλαπλά οφέλη για τον Βενιζέλο

-θα αποσοβούσε την πολιτική του καταστροφή

-θα επέβαλε τον εαυτό του ως τον πολιτικό ηγέτη της χώρας (έφερε την «συναίνεση», ανάγκασε τη ΝΔ να ψηφίσει)

-θα κέρδιζε πολιτικό κύρος επειδή θα έμενε πιστός και υλοποιούσε μία πολιτική του πρόταση

-η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ θα του απένειμαν τα εύσημα: έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο Παπανδρέου

Όλα αυτά είναι το καλό σενάριο. Αν όμως ο Σαμαράς δεν ψηφίσει, τι γίνεται ; Παραδείγματος χάρη, η κυβέρνηση φέρνει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή, δηλώνει ότι χρειάζονται 180 ψήφοι για να γίνει νόμος του κράτους και δεν συγκεντρώνονται οι 180. Προφανώς πέφτει η κυβέρνηση της οποίας απορρίφτηκε η νομοθετική πρόταση. Και γίνονται εκλογές. Και ο Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως ο σωτήρας που θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ. Άρα φεύγει ο ΓΑΠ και γίνεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος.
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ απλοϊκη σκεψη, ο καιρος θα δειξει

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΜΟΝΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ !!!!!!!
ΠΛΗΡΩΣΕ 100.000 $ , ΚΑΙ ......ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....
Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαρας θα συνεχισει ως νεος πρωθυπουργος ο,τι ακριβως κανει ο ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΡΕ. ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!!!ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα κόμματα που κατ'ευφημισμόν υπηρετούν, αλλά στην ουσία διαφεντεύουν σαν στυγνοί τσιφλικάδες, αυτή τη στιγμή στην βουλή, έχουν οριστικά ξεπέσει στην συνείδηση των πολιτών,όντας στον βαθμό που τους αναλογεί συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στο έγκλημα.
Μόνο με οριστική ρήξη ,ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου,δημιουργία νέων ανόθευτων αρχών δημοκρατίας (ναί, ξέρω, ανέφικτο) υπάρχει ελπίδα.
Αλλά έλα μου που το χρήμα και η εξουσία επί της ζωής και περιουσίας των άλλων,(την ίδια στιγμή που η δική σου εκτοξεύεται στα ύψη),διαφθείρει απόλυτα.
Στην σωστή τιμή βεβαίως.
Κι αν δεν υπάρξουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δεν εξαγοράζονται και αντιστοίχως άνθρωποι αποφασισμένοι να τους ανακαλύψουν,τότε το παιχνίδι είναι χαμένο.

Ανώνυμος είπε...

για να υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ πρεπει να υπαρχουν ιδανικα,αξιεσ,προτυπα συμπεριφορας,κι αυτα ξεκινουν απο την ΠΑΙΔΕΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΛΥΣΑΞΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.