Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπει τη Siemens σε κωμωδία!


Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπει τη Siemens σε κωμωδία!

Κατατέθηκε η πρόταση-παρωδία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με τη πρόταση ζητούν περαιτέρω έλεγχο για τους Γιώργο Αλογοσκούφη (ΟΤΕ) και Χρήστο Μαρκογιαννάκη (C4I) ώστε να ελεγχθούν για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση.


Ενώ για τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Τάσο Μαντέλη σημειώνουν απλά –δίχως να ζητάνε την παραπομπή τους σε προανακριτική-πως υπάρχουν αποχρώσεις...
ενδείξεις για πιθανολογούμενες δωροδοκίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συμπληρώνουν πως για τις δωροδοκίες το αξιόποινο έχει παραγραφεί και άρα η βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να διενεργήσει περαιτέρω έλεγχο, ενώ με μια κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού δηλώνουν ότι το πόρισμα και τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής θα σταλούν στη δικαιοσύνη περικειμένου οι δικαστές να διερευνήσουν τις ευθύνες όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επιπροσθέτως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν την πρόταση, στο πλαίσιο της τροποποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητούν σύσταση τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ελεγχθούν οι κατηγορίες που συνοδεύουν τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία απο εδώ και πέρα έχει ως εξής: εντός 15 ημερών ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος πρέπει να φέρει στην ολομέλεια την πρόταση ώστε να σε να ληφθεί η απόφαση για σύσταση ή όχι γνωμοδοτικού συμβουλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα οριστεί και ο χρόνος εντός του οποίου το γνωμοδοτικό θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πόρισμά του. Το συγκεκριμένο πόρισμα θα κατατεθεί και πάλι στην ολομέλεια ώστε οι βουλευτές να πάρουν την τελική τους απόφαση για το αν θα συσταθεί η προανακριτική επιτροπή ή όχι.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται περί τα τέλη Αυγούστου.