Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Προσωπική Ευθύνη



ΑΠΟ: temple of truth

Προσωπική Ευθύνη
Έχω σιχαθεί να βλέπω στα blogs και σε κάθε ενημερωτικό site (κάθε ιδεολογικής προελεύσεως) συνέχεια άρθρα "οργής", "απειλών προς την Κυβέρνηση", "Εθνικόφρονες κορώνες περί του Μεγαλείου της Ελλάδας" , "γκρίνια" και "αντριλίκι" . Και εχω σιχαθεί οχι γιατί εχουν άδικο σε οσα γράφουν , αλλά γιατί είναι μόνο η μισή αλήθεια και τις περισσότερες φορές λόγια του αέρα .



Ας πάρουμε για παράδειγμα την Κυβέρνηση. Ανήλθε στην εξουσία με ψέμματα και υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα και έκτοτε έχει ρημάξει τα πάντα. Κυριολεκτικά κατέστρεψε την χώρα. Είναι αυτονόητο πως δεν είναι η ανικανότητα τους το μέγα ζητούμενο (πολλά blogs μιλάνε συνέχεια για ανικανότητα). Το ζητούμενο είναι πως είναι συνειδητοί εκτελεστές ενός σχεδίου ξεπουλήματος της Δημόσιας Γης. Ενός σχεδίου μετατροπής της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα πλήρως εξαρτημένη και χειραγωγούμενη από Εταιρικά συμφέροντα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι απλά ηλίθιος και ο διάλογος μαζί του θα έπρεπε να είναι απαγορευμένος. Μιλάμε για προδότες που στο μέλλον πρέπει να δημευθούν οι περιουσίες τους , να φυλακιστούν 3ις ισόβια αυτοί και τα παιδιά τους (και οι συγγενείς τους ακόμα για παραδειγματισμό) για να μην μιλήσω για εκτέλεση και ακουστώ..."ακραίος". Όμως το να αναμοχλεύουμε συνέχεια τις πράξεις των προδοτών δεν αλλάζει κάτι. Δεν πρόκειται να σταματήσουν τον όλεθρο γιατί απλούστατα ΔΕΝ το επιθυμούν. Χρυσοπληρώνονται για αυτό που κάνουν . Να το κάνουν τζάμπα το θεωρώ απίθανο.


Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε από δω και πέρα δεν είναι το τι κάνει η κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση μέχρι να ανατραπεί θα τα ρημάξει όλα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν με αφορά το τι κάνει η κυβέρνηση αλλά το τι κάνει ο απλός πολίτης, ο απλός υπάλληλος, ο κάθε αστυνομικός, στρατιωτικός, κρατικός λειτουργός. Να εστιαστούμε στην προσωπική στάση ενός εκάστου στις εντολές που του δίνονται να εκτελέσει. Δεν έχει αλήθεια ευθύνη ο αρχηγός των ΜΑΤ καθώς και οι ίδιοι οι αστυνομικοί προσωπικά για την εκτέλεση των εντολών της πολιτικής ηγεσίας στην περίπτωση του Συντάγματος; Θα μπορούσαν όλοι μαζί να αντιδράσουν και να μην υπακούσουν. Θα τους απέλυαν όλους μήπως ; Την στιγμή που ο λαός θα ήταν στο πλευρό τους ; Αντίθετα ζήσαμε σκηνές ανθρώπων των ΜΑΤ που ήθελαν να μην εκτελέσουν τις άδικες εντολές και συνάδελφοι τους να τους βρίζουν και να τους "πειθαρχούν".

Ο Υπουργός οικονομικών παίρνει τις Χ αποφάσεις εις βάρος μας. Γιατί τις εκτελούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ; Γιατί τις εκτελούν και γιατί υπακούν ; Δεν έχουν πιστεύετε κι αυτοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα γίνονται ; Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει πως "φοβούνται", πως είναι "δύσκολη" η θέση τους κι άλλα τέτοια ευχάριστα. Όχι δεν χωράει φόβος σε τέτοιες περιστάσεις. Είναι προτιμότερο να απολυθείς και να πεινάσεις ακόμα επειδή έκανες το χρέος και το καθήκον σου ως άνθρωπος , παρά να εκτελείς το άδικο και το άνομο. Δηλαδή αν η κυβέρνηση αποφασίσει να πάνε ολοι να πνιγούνε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα "πειθαρχήσουν" ; Δεν το νομίζω...

Το ίδιο συνένοχοι , συμμέτοχοι και καταδικαστέοι με την Κυβέρνηση και τους 300 της βουλής είναι και όλοι εκείνοι που εκτελούν πιστά τις εντολές τους. Ίσως και περισσότερο μάλιστα γιατί αυτοί αναλαμβάνουν το δύσκολο κομμάτι της "εκτελέσεως" των "δύσκολων" και άδικων αποφάσεων. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια εντολή αυτοφώρου σε κάποιον που χρωστάει μόλις 5.000 Ε σύμφωνα με τον νέο νόμο. Ο Αστυνομικός θα κληθεί να εκτελέσει την εντολή. Όχι ο υπουργός. Ο υπουργός κάθεται αναπαυτικά στην καρεκλίτσα του και δεν εχει καν συναίσθηση των εντολών που δίνει και το τι προκαλούν αυτές . Και δεν εχει συναίσθηση γιατί ζει κυριολεκτικά στον κόσμο του. Εναν κόσμο ασυνειδησίας, χρηματισμού και "καλοζωισμένης" οπτικής. Δικαιολογείται με επιχειρήματα του στυλ " Έτσι έχουν τα πράγματα", " Πως να τα βάλω εγώ με αυτούς (τους διεθνής τοκογλύφους, Η.Π.Α, Οργανώσεις κ.α)", " Ούτως η άλλως θα γινόταν είτε ημουν εγώ , είτε κάποιος άλλος στην θέση μου " και γενικώς δικαιολογεί τον εαυτό του με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε για να μην αισθάνεται ένοχος. Όταν δε πηγαίνει στο γεμάτο τραπέζι στο σπίτι του, η στο πολυτελές εστιατόριο , η οταν αντικρύζει τον γεμάτο τραπεζικό λογαριασμό ; Εκεί κάθε ίχνος ενοχής πάει περίπατο. Εκεί είναι που ξεχνιέται μια για πάντα.

Επιτέλους σε αυτή την χώρα θα πρέπει να μάθουμε τι σημαίνει η προσωπική στάση και η προσωπική ευθύνη. Κάθε ένας μας είναι συνυπεύθυνος για όσα γίνονται. Εάν οι άνθρωποι στον δημόσιο τομέα αποφασίζανε να ρίξουνε την κυβέρνηση (μιλάω για υπαλλήλους ) θα έπεφτε εν μια νυκτί γιατί απλούστατα κανένας δεν θα υπήρχε να εκτελέσει τις εντολές τους. Εαν σε κάθε άδικη απόφαση, κάθε λάθος απόφαση, κάθε εγκληματική πράξη ο κάθε ένας μας έπαιρνε πάνω του την ευθύνη που του αναλογεί, τότε σίγουρα θα είχαμε έναν καλύτερο κόσμο για μας και τα παιδιά μας. Τι πάει να πει " το λέει ο νόμος", η το "διέταξε ο υπουργός" ; Μυαλό και συνείδηση εσείς δεν έχετε ; Τι πάει να πει "φοβάμαι μην χάσω την θέση μου ; " Και προτιμάς από το να χάσεις την θέση σου να χάσεις την ανθρωπιά και την ψυχή σου ; Μωρέ μπράβο ραγιαδισμός και δοσιλογία στην χώρα των "Ηρώων".

Πριν μερικές μέρες γίναμε μάρτυρες του τι προκαλεί η αδιαφορία και η ανευθυνότητα. Μιλάω για την έκρηξη στην πολύπαθη Μεγαλόνησο της καρδιάς μας την Κύπρο . Τι περιμένανε για να μεταφέρουν το φορτίο των εκρηκτικών ; Τον υπουργό ; Τι νοοτροπία ευθυνοφοβίας εις το όνομα της "Ιεραρχίας" επικρατεί σε αυτό τον τόπο ; Δηλαδή ο αδικοχαμένος διοικητής δεν μπορούσε να διατάξει μόνος του την μεταφορά των εκρηκτικών έστω 1 χιλιόμετρο πιο πέρα ; Έπρεπε να περιμένει την διαταγή από το Υπουργείο ; Ορίστε τα αποτελέσματα του "περίμενε". Δεν τον κατηγορώ τον άνθρωπο σε καμία των περιπτώσεων, αλλά η στάση ευθύνης ακόμα και με κίνδυνο να χάσει τα γαλόνια του, θα του γλίτωνε κάτι πολύ περισσότερο . Την ζωή τόσο την δική του, όσο και των υπολοίπων..

Καταργήστε την κυβέρνηση στην πράξη επιτέλους και στοχοποιείστε κάθε έναν που εκτελεί "εντολές" από μια κυβέρνηση που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση για όσα κάνει. Αντι να στοχοποιείται και να κυνηγάτε βουλευτές και υπουργούς , αρχίστε να στοχοποιείται Δικαστικούς, Εισαγγελείς, αστυνομικούς διοικητές , απλούς αστυνομικούς, εργαζομένους και διοικητές των ΔΕΚΟ, εφοριακούς , στρατιωτικούς κ.ο.κ . Στοχοποιείστε τους "εκτελεστές" και οχι τους εντολοδόχους. Αυτούς αφήστε τους για το "τέλος". Εαν δεν υπάρχει κανείς για να εκτελεί , θα καταρρεύσουν εκ της πράγμασι. Ας αρχίσουμε την στοχοποίηση σε κάθε "εκτελεστή" μαζικά και τότε θα δείτε για πότε θα αλλάξουν ολα...Και είναι μια στάση οχι μόνο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλα για κάθε κυβέρνηση που μελλοντικά θα έχουμε. Είναι στάση ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας και στην κοινωνία. Μια στάση που αργά η γρήγορα θα φέρει ευημερία και Δίκαιο. "Κοιμάται" η δικαιοσύνη ; Φοβάται η δικαιοσύνη ; Ξυπνήστε την, τρομάξτε την και θα δείτε για πότε θα "λειτουργήσει" στην σωστή κατεύθυνση.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΕΣΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΩΤΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΤΛ. ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΦΑΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΤΛ. ΕΚΕΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ωραια και εγω σου λεω οτι αυριο ξυπνανε ολοι αυτοι οι αστυνομικοι, δικαστες κλπ που ανεφερες και αποφασιζουνε ως δια μαγειας να υψωσουνε αναστημα.

Αποτελεσμα να παραλησει το κρατος και να προκυρηχτουν εκλογες.

Ποιοι νομιζεις οτι θα κυβερνησουν μετα;

Αντε και προεκυψε νεο αιμα απο ικανα νεα προσωπα που αγαπανε την πατριδα τους και το λαο τους. Συντελειται ενα νεο οικονομικο θαυμα και προσπαθουμε να αξιοποιησουμε τη δυναμικη της χωρας.

Τα σεναρια επειτα εχουν ως εξης:

1) Υποκινηση 1 εκ. μεταναστων, ταραχες και επεμβαση του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ για να προστατευθουν αμαχοι

2) Ανακαλυψη τρομοκρατικου πυρηνα και καταδικη της χωρας

3) Πολεμος με την Τουρκια

4) Φονικοι σεισμοι, πλυμμηρες και πυρκαγιες.


Οταν λοιπον θα βρειτε εναν τροπο ωστε οχι να βγουμε απο τη μεγγενη του κατεστημενου αλλα να μπορεσουμε να επιβιωσουμε ως εθνος τοτε count me in που λενε και οι βαρβαροι αλλα μεχρι τοτε περιοριστειτε σε ευχολογια, αναλυσεις και συνθηματα.

Ανώνυμος είπε...

Τότε να μην κάνουμε τίποτα ; Να αποδεχθούμε μοιρολατρικά τα πάντα ; Με αυτή την λογική σβήσαμε κι ολας... Υπο κατοχή είμασταν και επι Ανδρέα Παπανδρέου, και επι Μητσοτάκη και επι Σημίτη . Τώρα απλα η κατοχή είναι ΚΑΙ επίσημη. Εδω δεν εχουμε κράτος Ελληνικό και θα ασχοληθούμε με τις "συνέπειες" ; Μα είτε κανουμε κάτι , είτε δεν κάνουμε τίποτα οι συνέπειες θα μας βρούν θέλουμε δεν θέλουμε. Όσοι εχουν τώρα δουλειά π.χ νομιζουν πως θα εχουν στο μέλλον μολις ελληνοποιηθουν οι μετανάστες ; Έχει κανείς την παραμικρή αφέλεια να νομίζει πως δεν θα μπει το αγγούρι σε ολους μας ;

Η Επανάσταση και η αλλαγη συνείδησης του καθένα μας ειναι μονόδρομος. Και 1 μονο Νησι να μείνει Ελληνικό ε απο κει θα ξαναχτίσουμε μια Ελλάδα πρότυπο.

Ανώνυμος είπε...

παιδια 400 χρονια οτουρκος ελληνες ειχε νατον διοικουν 5 οικογενειες οπως σημερα δεν μαθαμε τιποτα μη μηρολατρουμε λυσης υπαρχουν πολλες μην κοιταμε μονο την θεσουλαμας ο ιμπραημ ειναι στα συνορα θυνηθυτε τι εκανε ογερος ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Temple of truth & 6.08 excellent!

Το πράγμα τώρα ζυμώνεται νοητικά και πολύ σωστά η 5η Φάλαγγα των μεταναστών είναι απ' οίκω.
Παράδειγμα τα σταγονίδια που συλλάβανε στην καταστολή και καταστροφή της Πλατείας Συντάγματος.
Να τώρα ένα παράδειγμα: έστω ότι αγγίζουν ένα περιουσιακό στοιχείο ενδιαφέροντος εθνικής άμυνας πχ νησί ή ότι άλλο θέλετε.
Τι περιμένουμε και τι περιμένουνε να συμβεί;
Άλλο αντίστοιχο θα είναι η δολία επιλεκτική χρεωκοπία πχ. το πείραμα απέτυχε -δεν αναγνωρίζονται οι τόκοι α΄λλά ούτε και τα μνημόνια ή αναγνωρίζονται μόνο τα μνημόνια;

Τα σενάρια είναι πολλά και διάφορα:
Το αχαρακτήριστο είναι το εξής, ξεκινάει πόλεμος στα ανατολικά της 'γείτονος' και η πτωχή -πλην τίμιος Ελλάς- εισφέρει στρατεύματα προς τους πιστωτάς της έναντι εκτάκτου πολεμικής βοηθείας -βλέπε διαγραφής- 50% των χρεών και ως ηλιθία, το κανει!
Οι στρατοί των δανειστών άνετα εισβάλουν για το υπόλοιπο χρέος, οσονούπω...
Μολαταύτα δικαιούμαι και πάλι να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, λευκή ή γενική, ολιγόωρη ή διαρκής απεργία είναι μια απόλυτα ευγενής, ήρεμη και αξιοπρεπής στάση καθημερινής ΖΩΗΣ, έτσι για να φέρω με την άδειά σας στην μνήμη μας την στάση και συμπεριφορά που ενέπνευσε ο αείμνηστος Μαχάτμα Γκάντι στον Ινδικό λαό και εν τέλει στο εθνικό απελευθερωτικό κόμμα του κογκρέσου.
Φυσικά υπάρχει παράδειγμα του Ελληνικού Έθνους:
οι Χιώτες πήγαιναν δύο-δύο για να μη φορτώνονται Τούρκο στην πλάτη τους!
Θεάρεστο !

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία θέλει αίμα 6:08. Αλλοιώς μπαίνεις στη λογική "οταν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, κάτσε να τον ευχαριστηθείς".
Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει, όταν η ηγεσία που έχεις, διαμηνύσει ότι θα σκοτώσει΄οτιδήποτε κινείται εκτός ορίων, πχ όλους αυτούς που έχουν μπάστακες εδώ. Και κυρίως τους κατόχους ελληνικής ταυτότητος αλλά με ψυχή πουλημένη στο διάολο πρό πολλού. Το οικόπεδο ΕΛΛΑΣ φίλε μου είναι πολίτυμο, κι όσο υπάρχουν αντίροπες και ισοδύναμες ομάδες έχει περιθώρεια επιλογών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΣΘΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ , ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΨΩΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 50 ΜΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ. ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ "ΚΑΛΟΙ Κ' ΑΓΑΘΟΙ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΝΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ , ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΗΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΗΓΕΝΑΝ ΔΥΟ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΥΠΟΖΥΓΙΑ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΧΙΩΤΗΣ ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Η ΛΑΜΙΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΒΓΕΝΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΛΑΜΙΑ. ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου 12:29 ειμαι μαζι σου.Αυτες οι σκεψεις με βασανιζουν καθε μερα και οχι για εμας αλλα για τα παιδια μας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου συμφωνώ εν μέρη με τις απόψεις σου αλλά πρέπει να σου αναφέρω οτι στο συνολό τους ολες οι εξεγέσεις οι οποίες ελαβαν μέρος τον εικοστό αιώνα καταστάλησαν άμεσα απο το συστημα (Μάης 68, Επανάσταση της Πράγας το 1955, εξέγερση της Τσεχοσλοβακίας 1968, Εξέγερση των φοιτητών στο Μεξικό, στην κίνα η πλατεία τιεν αν μει κλπ) Μόνο οι "οργανωμένες" επαναστάσεις κατόρθωσαν να κερδίσουν την εξουσία επειδή υπήρχε λαϊκή συστρατευση και θέληση αρα στρατός οπως επίσης και χρηματοδότηση εντός και εκτός της χώρας η οποία εξόπλιζε και συντηρούσε τον στρατό οπως εγινε στην (Σοβιετική Ενωση 1917, κούβα 1955, Αλγερία, Λίβύη, Ιράκ, Βιετνάμ, Κορέα, Συρία, Ιράν κλπ) Απο τίς "οργανωμένες" επαναστάσεις προέκυψαν επίσης νέα συστήματα που τις περισσότερες φορές βελτίωσαν προσωρινά τα πράγματα αλλά δεν ηταν καλύτερα απο τα προηγούμενα. Τωρα Σε οτι αφορά την ανυπακουή που ζητάς, αυτή δεν ειναι δυνατόν να συμβεί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι οπως οι συνδικαλιστές οι οπόιοι ελέγχουν περίπου το σύνολο των αντιδράσεων των εργαζομένων και δεν επιθυμούν να χάσουν την δύναμή τους, αλλά και τα ατομικά συμφέροντα του εκάστοτε εργαζομένου που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του δηλαδή την δουλειά του. Παράλληλα δεν ζουμε σε ενα ομορφο και ιδανικά πλασμένο κόσμο δηλαδή δεν υπάρχουν "αδέκαστοι" δικαστές, ουτε ανιδιοτελείς δικηγόροι και γιατροί ουτε αστυνομικοί για τον λαό. Το συστημα δεν ειναι οι 300 της βουλής αλλά και ολοι αυτοί που το υπηρετουν (αστυνομικοι- δικαστές- υπάλληλοι- συνδικαλιστές - μεσα μαζικής ενημέρωσης κλπ κλπ). Αρα κερδίζοντας προσωρινά μια μάχη δεν κερδίσαμε και τον πόλεμο.
Τι πρέπει να κάνουμε; Πιστεύω οτι δεν υπάρχουν "μαγικές λύσεις" ουτε υπάρχει μαζικότητα στίς εκδηλώσεις δραμαρτηρίας που τίς περισσότερες φορές ειναι εκδηλώσεις τραμπουκισμού απο άνεργους, απο ξεβολεμένους δημοσίους υπαλήλους και προωρα συνταξιουχους.
Στίς ιδιωτικές επιχειρήσεις υπάρχει μία διαδικασία που ονομάζεται αναδιοργάνωση οπου τμήματα καταργούνται και ανθρωποι απολύονται.
Το πρόβλημα της ελλάδος ειναι η ανεργία η οποία θα μεγαλώνει. Κανένα απο τα υπάρχοντα κόμματα δεν την απασχολεί, κοιτάνε περισσότερο για τα δικαιώματα των μεταναστών υπέρ και κατά (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΟΣ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) ή υπέρ των διακαιωμάτων των συνδικαλιστών - συνδικαλισμού (ΚΚΕ) και κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άνεργους. Πιστεύω οτι η λύση ειναι οι ΑΝΕΡΓΟΙ οταν θα αρχίσουν οι μαζικές απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων οταν θα συνεχίζουν να κλείνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτοί θα αποτελέσουν και την κρισιμη μάζα...

Ανώνυμος είπε...

Προς σχολιαστή 12:03 17 Ιουλίου

Συμφωνώ ως προς αυτά που λες. Όμως αυτό που προσπαθώ να πω στο άρθρο είναι άλλο. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ως λαός , ως άνθρωποι. Εαν απλώς γίνει μια "εξέγερση" λόγο της ανέχειας και της φτώχειας που μας κατακλύζει δεν θα κερδίσουμε τίποτα περισσότερο απο παράταση χρόνου εως το επόμενο ξεπούλημα. Το ζητούμενο είναι να μην ξαναφτάσουμε (τουλάχιστον για μερικούς αιώνες) σε τέτοιο τέλμα, σε τέτοιο ωχαδερφισμό, σε τέτοια ευθυνοφοβία. Και αυτο δεν θα γίνει ποτέ οσο οι συνάνθρωποι μας είναι ανεύθυνοι, ευθυνόφοβοι και δεν τηρούν προσωπική στάση . Η πραγματική κρίση για μένα στην Ελλάδα συντελείται εδω και δεκαετίες και λέγεται έλλειψη Ήθους και παιδείας. Δεν είναι η οικονομική κατοχή και εξαθλίωση το βαθύτερο πρόβλημα. Αυτό είναι το οικονομικό κομμάτι που χτυπάει στην καθημερινότητα και στην επιβίωση των πολιτών. Κι αλλοτε οι πρόγονοι μας περάσανε φτώχεια, ομως βρήκανε την δύναμη και ξεπεράσανε τα προβλήματα και ορθοποδήσανε. Έτσι κι εμείς. Όμως στην χώρα μας ελάχιστες φορές τίθεται θέμα ήθους . Δεν θα είχαμε ποτέ εναν Ανδρέα Παπανδρέου, εναν Σημίτη, εναν Μητσοτάκη, εναν Καραμανλή και εναν Παπανδρέου junior να μας κυβερνάνε εαν ο λαός δεν σκεφτόταν ως ραγιάς μόνο την βόλεψη του . Δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν τα οποια σχέδια εαν ο Έλληνας ηταν συνειδητοποιημένος πολίτης της χώρας του μα και του κόσμου. Και τι θα πει συνειδητοποιημένος πολίτης ; Θα πει πως η Χ επιλογές του καθενός ας επηρεάζουν άμεσα και τους συνανθρώπους μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Ας αφήσουμε επιτέλους τις κορώνες περι εχθρών, Σιωνισμού και το κακό συναπάντημα. Εμένα με ενδιαφέρει το τι κάνουν οι Έλληνες και το πως σκέφτονται οι Έλληνες και ΜΟΝΟ.

Όσο είμαστε σε αυτά τα χάλια σε νοοτροπία , η εαν αντιδράμε μόνο για το χρήμα (καθαρά για την πάρτυ μας πάλι δηλαδή) τότε ζήτω που καήκαμε !

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω απλά λίγο διαφορετικά τα πράγματα.. Η Ευημερία δεν έρχεται με μεγαλοιδεατισμούς. Αλλα απο την στάση που κρατάει ο καθένας μας απέναντι στους συνανθρώπους του. Κάποτε θυμάμαι ιστορίες για ανθρώπους που αντιστέκονταν στο άδικο και στο άνομο ακόμα και με προσωπικό κόστος. Δεν λογάριαζαν τίποτα. Ούτε οικογένεια, ούτε προσωπικό συμφέρον. Είχαν αυτό που λέγανε οι παλαιοί, το κούτελο τους "καθαρό". Αυτό έπαψε να υφίσταται και σε αυτούς τους λίγους που το είχανε κάποτε.

Δεν είναι αθώοι οι πολίτες της χώρας για οτι συμβαίνει σε καμμία των περιπτώσεων. Είναι άμεσα συνένοχοι και πρέπει να γινει αντιληπτό αυτό άμεσα.

Η Ελευθερία ειναι το μεγαλύτερο αγαθό , αλλά απαιτείται πραγματική παιδεία και Ήθος για να την αποκτήσουμε. Απαιτείται συνείδηση...

Κάτι που ακόμα και τώρα ελάχιστα συζητείται μεταξύ των συμπολιτών μας.

Η χώρα ηταν εδω και καιρό υπο κατοχή . Οι Έλληνες το διάλεξαν με τον ραγιαδισμό τους και την υλιστική - παρτακίστικη νοοτροπία.

Καιρός να αλλάξουμε, δεν νομίζεις ; Διαφορετικά δεν βλέπω τον λόγο να υφίσταται η Ελλάδα ως κράτος. Το Έθνος δεν πρόκειται να πεθάνει οσο υπάρχουν Έλληνες γιατι Έθνος = ο κάθε Έλληνας οπου Γης. Το κράτος ομως οφείλει να καταργηθεί ως εχει και μαζί του ολοι του οι Θεσμοί. Εαν δεν είμαστε αξιοι να εχουμε κράτος και να ρυθμίζουμε τις ζωές μας τότε πιο το νόημα του 21' ; Να θυμίσω πως οι επαναστάτες του 21' δεν ηταν απλοι πολίτες στο μεγαλύτερο του ποσοστό αλλα έμποροι, εφοπλιστές και μεγαλογαιοκτήμονες. Θα μπορούσαν απλά να μην ασχοληθούν με την Ιδέα της απελευθέρωσης γιατί περνούσανε μια χαρά σε ατομικά επίπεδα. Όμως πίστεψαν πως έπρεπε οι ίδιοι ως Έλληνες να κάνουν "κουμάντο" στις ζωές τους δίχως τον τούρκο "δερβέναγα" . Και ετσι εγινε η επανάσταση. Όμως απο την Οθωμανική κατοχή γρήγορα περάσαμε στην Δυτική κατοχή , τόσο πνευματικά, οσο και οικονομικά. Γρήγορα γίναμε προτεκτοράτο. Αυτό σημαίνει μόνο ενα πράγμα. Ο μέσος Έλλην ουδέποτε έχασε τον ραγιαδισμό του και ουδέποτε πίστεψε πως μπορει να είναι Ελεύθερος με δικό του κράτος.

Οπότε τα πράγματα ειναι πολυ απλά. Η θα αλλάξουμε νοοτροπία σήμερα, η ας κατακτηθούμε ξανά και να τελειώνει η υπόθεση. Νεκρούς δίχως νόημα και ουσία για το ιδανικό της "Πατρίδας" προσωπικά δεν θέλω άλλους. Ναι να θυσιαστούν οι άνθρωποι για την Ελευθερία η την Πατρίδα. Αλλα να χει και νόημα και να βρίσκει αντίκρυσμα η Θυσία.

Να είσαι καλά