Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Για μερική αδυναμία πληρωμών μιλάει ο Γ. Παπανδρέου



anti-ntp: Kύριε Παπανδρέου ελπίζουμε να ενοείται αδυναμία πληρωμών προς τους δανειστές (τοκογλύφους) και όχι προς τους συνταξιούχους.

Στο ενδεχόμενο μιας προσωρινής αδυναμίας πληρωμών αναφέρεται ο Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, μόλις 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας».


Οπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland και τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρεται σε μια μερική αδυναμία πληρωμών, που κατά τον ίδιο δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες. "Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά" δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Σε αντίθεση με μέλη των κυβερνήσεών του που στο παρελθόν έχουν τοποθετήσει την ημερομηνία επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου είτε το 2011 (παλαιότερα) είτε το 2012 (πιο πρόσφατα) ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται επιφυλακτικός. Οπως σημειώνεται και στο δημοσίευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός "αρνήθηκε να δώσει μια ημερομηνία-στόχο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές" προσθέτοντας πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διαμόρφωση -από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.- του 2ου προγράμματος βοήθειας προς τη χώρα μας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά» δηλώνει.
πηγη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΥΣΥΧΩ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ Ο ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΟΤΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ας του πει κάποιος να κόψει την μαλακία. Τον έχει πειράξει, στο μικρό εγκέφαλο ομολογουμένως που διαθέτει. Νομίζει, όπως και οι υπόλοιποι τις κυβέρνησης (βλέπε τους δυο χοντρούς αντιπροέδρους) του, ότι μιλάει σε αμόρφωτους που ότι και να τους δώσεις θα το φάνε…..!!!!! Από πού θα φύγετε????

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα πάμε σε κάλτσες το φθινόπωρο. Αφού το λέει και ο αξιόπουστος.

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορεί να ψοφίσει ο γαπ? αναρωτιέμαι

Ανώνυμος είπε...

ΗΕΙL GAP.. Ετσι και γινει αυτο με την σταση πληρωμων κατασταφηκαμε. Οχι μονο οι δ.υ αλλα και οι ιδιωτες που δεν θα παρουν ουτε 1 ευρω απο το κρατος(μηπως παιρνουν τωρα;;;)..

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι που στην ευχη πηγαινουν τα λεφτα της τροικα...Πανω απο 50 δις πηραμε εως τωρα..Με τοσα χρηματα φτιαχνεις 10 αεροδρομια σαν τα Σπατα και 10 γηπεδαρες για να διοργανωσεις mundial σαν αυτο της Γερμανιας...Και οχι μονο αυτο αλλα γινομαστε περιγελος και στις γειτονικες χωρες..Δειχνουμε οτι ειμαστε αδυναμοι και εντελως ανικανοι να διαχειριστουμε κρισιμες καταστασεις. Καλα μας κανουν λοιπον οι Σκοπιανοι που φτιαχνουν αγαλματα του Μ.Αλεξανδρου. Φτασαμε σε σημειο να μας κανουν τετοιες χωρες μαθηματα εξωτερικης πολιτικης.

Λυπαμαι πραγματικα αυτα τα ανθρωπακια που ακομα υποστηριζουν το ΠΑΣΟΚ. Ειναι λιγοψυχοι και σκλαβοι της νεας ταξης χωρις να το καταλαβαινουν. Και επειδη ειμαι σιγουρος πως τετοια ατομα παρακολουθουν το blog ας μας απαντησουν τι τους κανει να ξαναψηφισουν αυτο το κομμα-απατη-ψεμα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΟΣ...ΕΕ ΕΒΡΑΙΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥΣΤΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ , ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΣΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ, ΞΑΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ, ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΩΝ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΜΕ cds ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ (ΔΙΣ) ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ.